بیانیه پایانی نشست سران گروه 20
سران کشورهای گروه ۲۰ روز یکشنبه و در پایان نشست رم، درخصوص بیانیهای توافق کردند که بر انجام اقدامات موثر و معنادار برای محدود کردن روند گرمایش جهان تا یک و نیم درجه سانتیگراد تاکید دارد ولی با وجود این توافق، تقریبا هیچ تعهد جدی برای اجرای این توافق درکار نیست. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، نتیجه مذاکرات سخت در میان دیپلماتها در رم ممکن است باعث شود در اجلاس آب و هوایی سازمان ملل در گلاسکو که اکثر رهبران گروه ۲۰ مستقیما از رم به آنجا پرواز میکنند، اقدامات مهمی انجام شود. به نوشته رویترز، گروه ۲۰ که از جمله اعضای آن برزیل، چین، هند، آلمان و امریکا هستند، بهطور تقریبی مسوول انتشار ۸۰ درصد گازهای گلخانهای جهانی هستند. در بیانیه پایانی اجلاس گروه ۲۰ آمده است که طرحهای ملی فعلی در مورد نحوه مهار انتشار گازهای گلخانهای باید در صورت لزوم تقویت شود. این بیانیه در عین حال هیچ اشاره ویژهای به سال ۲۰۵۰ به عنوان تاریخ دقیق دستیابی به هدف انتشار کربن صفر نمیکند. رهبران گروه ۲۰، ارتباط کلیدی دستیابی به انتشار کربن صفر تا اواسط قرن حاضر را به رسمیت شناختند. چین، سال ۲۰۶۰ را به عنوان تاریخ هدف در این زمینه تعیین کرد و دیگر کشورهای تولید کننده آلایندهها چون هند و روسیه نیز به تاریخ موردنظر ۲۰۵۰ متعهد نشدند. کارشناسان میگویند حتی اگر طرحهای ملی فعلی بهطور کامل اجرا شود، جهان به سوی گرمایش جهانی ۲.۷ درجه سانتیگراد پیش میرود که تسریع فاجعهبار حوادثی چون خشکسالی، توفان و سیلاب را به همراه دارد. پیشنویس این بیانیه شامل تعهدی برای توقف تامین مالی تولید برق با سوخت زغالسنگ تا پایان سال جاری است، اما تاریخی برای قطع تدریجی تولید برق با سوخت زغالسنگ تعیین نکرده و وعده داده است این کار در اسرع وقت انجام میشود. سران گروه ۲۰ همچنین تاریخی برای توقف تدریجی یارانههای مخصوص سوختهای فسیلی تعیین نکردند و گفتند که برای انجام این کار تلاش میکنند.
همچنین پوتین در سخنرانی ویدئویی در نشست سران گروه ۲۰ گفت: افزایش کسری بودجه در سراسر جهان خطر تورم بالای جهانی را به همراه دارد.
به گزارش خبرگزاری تاس، ولادیمیر پوتین خاطرنشان کرد که دولت روسیه توانسته مازاد بودجه در سال ۲۰۲۱ را تضمین و سیاستهای پولی را تشدید کند. رییسجمهور روسیه در سخنرانی ویدئویی در نشست سران گروه ۲۰ گفت: افزایش کسری بودجه در کشورهای سراسر جهان خطر تورم بالای جهانی را به همراه دارد. پوتین خاطرنشان کرد: برنامههای محرک بیش از حد منجر به بیثباتی کلی و افزایش قیمت اموال و کالاها در برخی بازارها شامل بازار انرژی و مواد غذایی شده است و با توجه به اینکه کسری بودجه که اقتصادهای توسعه یافته با آن مواجه هستند، دلیل اصلی این فرآیندها است، افزود که تورم بالای جهانی در میان مدت ایجاد میشود. وی خاطرنشان کرد که دولت روسیه توانسته مازاد بودجه را در سال ۲۰۲۱ تضمین و سیاستهای پولی را تشدید کند. بهطور کلی، در مورد کشورهای گروه بیست وضعیت کمی متفاوت است. در سالهای ۲۰۱۹-۲۰۱۷، متوسط کسری بودجه ۳.۸ درصد از تولید ناخالص داخلی بود اما در سال ۲۰۲۰ و در مدت زمان همهگیری ویروس کرونا به ۱۱.۲ درصد افزایش یافت و امسال، این نرخ کاهش یافته و ۸.۷ درصد است. رهبر روسیه تاکید کرد که این ایالات متحده است که ۴۰ درصد از کسری بودجه کلی گروه ۲۰ را در سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ به خود اختصاص داده است. به گفته پوتین، حرکت در جهت نرمال کردن سیاستهای پولی و بودجه، بهبود روشهای مدیریت الگوهای تقاضای اقتصادی و تعیین اولویتهای اقتصادی برای حل مسائل نابرابری و افزایش استانداردهای زندگی حایز اهمیت است.