رویداد

۱۴۰۰/۰۸/۲۳ - ۰۲:۵۶:۰۴
کد خبر: ۱۸۳۹۳۹

اقتصاد کشور را نمی‌توان دستوری اداره کرد

شهباز حسن پور، رییس مجمع نمایندگان استان کرمان و نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی اعتمادسازی بین مردم را از اصلی‌ترین راهکارها برای بحث اقتصادی کشور دانست و گفت: اعتمادسازی و مشارکت مردم در بحث‌های مختلف اقتصادی از مواردی است که دولت باید آن را سرلوحه کارهای خود قرار دهد.

شهباز حسن پور افزود: دولت نباید تصمیم‌های ناگهانی برای بخش‌های مهم اقتصادی کشور بگیرد. در حال حاضر شرایط کشور به گونه‌ای است که هیچ فردی نمی‌تواند مسائل اقتصادی را در کوتاه‌مدت حل کند یا به یک تصمیم ناگهانی و اجرای آن رسیده باشد.

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی در ادامه به قیمت‌گذاری دستوری اشاره کرد و گفت: اقتصاد کشور را نمی‌توان دستوری اداره کرد و راهبردهای دولت باید به‌طور کامل مشخص و در جهت حمایت از همه مجموعه‌ها و فعالان اقتصادی باشد.

حسن پور عنوان کرد: برای جذب سرمایه و سرمایه‌گذاران در تمامی زمینه‌ها باید قوانین کشور محکم، پایدار و حداقل در یک برنامه ۵ ساله تدوین و تهیه شود. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مدیرانی که در هر بخشی انتخاب می‌شوند نباید بابت دستور یک فرد، با سرمایه اصلی کشور که اعتماد مردم است، بازی کنند.

وی تاکید کرد: ما باید از سرمایه‌های معنوی و مادی مردم حفاظت و پاسداری کنیم و ارتباط تنگاتنگی بین تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان، مجلس، قوه قضاییه و مجریه ایجاد کنیم.

حسن پور اظهار کرد: در بحث مسائل اقتصادی و تیم اقتصادی فعال در کشور نباید چندصدایی وجود داشته باشد زیرا این نشانه خوبی به سرمایه‌گذاران و کارآفرینان نیست.

اقتصاد کشور نیاز به نسخه‌ای اصولی و منطقی دارد

غلامرضا مرحبا، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بازار سرمایه نیاز به شفافیت کامل دارد،گفت: جلوگیری از قیمت‌گذاری دستوری، تعیین تکلیف حقوقی‌ها، حفظ حقوق سرمایه‌گذاران خرد، مشخص شدن تکلیف دعاوی و ترازنامه‌های شرکت‌ها به منظور ایجاد شفافیت بیشتر، از جمله اقداماتی است که بازار سرمایه برای رونق و توسعه به آنها احتیاج دارد.

غلامرضا مرحبا تاکید کرد: این روزها باید بسترهای لازم برای بخش‌های مختلف اقتصادی که در گذشته به آنها توجه کافی نشده بود، فراهم شود.

نماینده مردم آستارا، عرضه‌های اولیه و ورود شرکت‌های دانش بنیان به بورس را اقدامی مثبت و موثر عنوان کرد و گفت: شرکت‌هایی که سودآوری خوبی دارند می‌توانند وارد بورس شده و کمک بزرگی برای توسعه بازار سرمایه باشند.

وی تاکید کرد: اگر بتوان ضمن ایجاد بسترهای مناسب، از برخی پیشنهادهای مخرب چون قیمت‌گذاری دستوری برای اقتصاد کشور دوری کرد، می‌توان اقتصاد کشور به ویژه بازار سرمایه را به سمت تولید و ایجاد اشتغال بیشتر هدایت کرد.

مرحبا افزود: قیمت‌گذاری دستوری در هر زمینه اقتصادی یک اشتباه است بنابراین، عرضه و تقاضا باید ملاک تعیین قیمت در کشور قرار گیرد و از پارامترهای منطقی حاکم بر بازار سرمایه استفاده شود زیرا تعیین قیمت دستوری برای پاسخ دادن به برخی انتظارها، اقتصاد را به بیراهه می‌کشاند.

این نماینده مجلس اعلام کرد: امیدواریم با روش‌های منطقی و اصولی که در دنیا امتحان خود را به درستی پس داده، بتوانیم بازار سرمایه را به روزهای رونق و اوج نزدیک کنیم.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به کسری بودجه دولت، اظهار کرد: کاهش هزینه‌ها و ایجاد تعادل بین درآمد و مصارف کشور می‌تواند کسری بودجه را به حداقل رسانده تا دولت مجبور به تامین منابع مالی از بانک‌ها و بازار سرمایه نشود.

وی در پایان گفت: کسری بودجه موجب ایجاد تورم در کشور می‌شود و نمایندگان مجلس یازدهم تاکید دارند که با سیاست‌گذاری درست می‌توان مانع ایجاد کسری بودجه در کشور شد.

سرخابی‌ها بورسی می‌شوند؟

حسین قربان‌زاده، رییس سازمان خصوصی سازی در جمع خبرنگاران درمورد بورسی شدن استقلال و پرسپولیس توضیح داد: برای واگذاری این دو تیم حتما به تضمین موفقیت بعد از واگذاری نیاز داریم. تا این تضمین اتفاق نیفتد، واگذاری این دو بنگاه نیز ممکن است به سرنوشت بقیه بنگاه‌ها دچار شود. باید موارد مربوط به حق پخش این باشگاه‌ها، تبلیغات محیطی و... شفاف و سودآوری آنها نیز تضمین شود. وی ادامه داد: ارزش‌گذاری و قیمت گذاری برند و بررسی صورت‌های مالی انجام شده است و دو باشگاه آماده پذیرش هستند. اما باید اطمینان خاطر ایجاد شود، زیرا این دو باشگاه هواداران چند ۱۰ میلیونی دارند و اگر به سرنوشتی که برای برخی بنگاه‌ها در فرآیند خصوصی سازی به دلیل برخی از غفلت‌ها دچار شدند، دچار شوند، عواقب خطرناک‌تری دارد. طبق اعلام صدا و سیما، رییس سازمان خصوصی سازی در پایان تاکید کرد: در این فرآیند تعجیل نداریم و با آرامش‌ اما حتما در مسیر خصوصی سازی پیش می‌رویم.