اخبار
رشد ۳۷.۹ درصدی حق بیمه تولیدی در سال ۹۹
براساس آخرین آمارهای منتشر شده، مبلغ حق بیمه تولید در سال گذشته ۸۲۰ هزار میلیارد ریال بوده است که در مقایسه با سال ۱۳۹۸ افزایش ۳۷.۹ درصدی داشته است.
بیمه مرکزی گزارش عملکرد بیمه را منتشر کرده است که براساس آن ۳۳.۶ درصد از پرتفوی حق بیمه تولیدی در بازار بیمه در سال گذشته به رشته بیمه شخص ثالث و مازاد، ۱۹.۳ درصد به بیمه درمان و ۱۵.۳ درصد به بیمه زندگی (عمر) تعلق دارد.
طبق اعلام بیمه مرکزی سهم بخش غیردولتی از حق بیمه تولیدی ۶۸.۱ درصد بوده است.
براساس تعریف بیمه مرکزی، حق بیمه تولیدی، بیمه نامههایی است که توسط موسسات بیمه صادر شدهاند. این مبالغ در بیمههای غیرزندگی بر اساس حق بیمه صادره و در بیمههای زندگی بر مبنای حق بیمههای وصولی محاسبه میشود.
سال گذشته حق بیمه تولیدی در بخشهای شخص ثالث، درمان و زندگی به ترتیب با ۲۷۵ میلیارد ریال، ۱۵۸ میلیارد ریال و ۱۲۵ میلیارد ریال بیشترین سهم را در بین دیگر بخشها داشت. پرداخت ۴۳۹ هزار میلیارد ریال خسارت در سال گذشته: بررسی آمارها نشان میدهد، شرکتهای بیمه سال گذشته در مجموع ۴۳۹ هزار میلیاد ریال خسارت پرداخت کردهاند که نسبت به سال ۱۳۹۸ برابر ۳۰.۵ درصد رشد داشته است. سهم بخش غیردولتی از خسارت پرداختی صنعت بیمه ۶۶.۶ درصد است و ۳۳.۴ درصد دیگر به شرکت بیمه ایران (بخش دولتی) اختصاص دارد. ۴۰ درصد از خسارت پرداختی در بازار بیمه طی این سال به رشته بیمه شخصثالث و ازاد، ۲۷ درصد به بیمه درمان و ۹.۵ درصد به بیمه زندگی (عمر) مربوط میشود. براساس این گزارش در سال ۹۹ خسارتهای پرداخت شده در بخش شخص ثالث ۱۷۶ میلیارد ریال و درمان ۱۱۸ میلیارد ریال بود.
سامانه «تسهیلات قرضالحسنه ازدواج بانک مرکزی
سامانه «تسهیلات قرضالحسنه ازدواج بانک مرکزی» به نشانی ve.cbi.ir تنها مرجع رسمی برای ثبت نام متقاضیان تسهیلات یاد شده است و این سامانه ارتباطی با هیچیک از سایتهای فعال در این زمینه ندارد. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، حسب اطلاعات موجود و بررسیهای انجام شده و به دلیل فعالیت برخی سایتها در زمینه تسهیلات قرضالحسنه ازدواج، به اطلاع هموطنان میرساند که «سامانه تسهیلات قرضالحسنه ازدواج بانک مرکزی» به نشانی ve.cbi.ir تنها مرجع رسمی برای ثبت نام متقاضیان تسهیلات یاد شده است و این سامانه ارتباطی با هیچیک از سایتهای فعال در این زمینه ندارد. لذا متقاضیان میتوانند بهطور مستقیم نسبت به ثبت نام خود در سامانه یاد شده اقدام کنند. گفتنی است در راستای اجرای بند (الف) تبصره 16 قانون بودجه سال جاری و حمایت از ازدواج، از ابتدای سال جاری تا پایان وقت اداری ۲۳ آبان ماه سال جاری، بالغ بر ۶۳۹ هزار و ۶۹۵ نفر و به مبلغ ۵۵۳ هزار و ۸۳۱ میلیارد ریال از تسهیلات قرضالحسنه ازدواج بهرهمند شدهاند و تعداد ۲۰۸ هزار و ۷۲ نفر نفر نیز متقاضی در صف برای استفاده از تسهیلات یاد شده هستند.
408 میلیون کارت بانکی در کشور
طبق اعلام بانک مرکزی تا پایان مهر ماه سال جاری تعداد انواع کارتهای بانکی در کشور به بیش از ۴۰۸ میلیون رسیده است.
مانده کارتهای بانکی صادر شده بانکها تا پایان مهر امسال حاکی از آن است که در حال حاضر معادل ۴۰۸ میلیون و ۸۵۳ هزار و ۶۳۰ عدد کارت بانکی در قالب کارت برداشت، اعتباری، هدیه و کارت پول الکترونیک در کشور وجود دارد.
بررسی آمار بانک مرکزی نشان میدهد که بانک ملی با صدور انواع کارت بانکی در رده نخست صدور انواع کارت بانکی قرار دارد. تا پایان مهر سال جاری بالغ بر ۲۶۷ میلیون و ۱۴۵ هزار و ۸۴۰ عدد کارت بانکی از نوع برداشت در کشور وجود دارد که بانک ملی ایران با تعداد ۴۶ میلیون و ۷۰۲ هزار و ۲۷۷ کارت، بیشترین صدور کارت برداشت در میان بانکها و موسسات اعتباری کشور را داشته است. بانکهای صادرات، ملت و سپه در ردههای بعدی قرار دارند و بانک خاورمیانه کمترین تعداد کارت برداشت را در شبکه بانکی صادر کرده است. همچنین، طبق آخرین اعلام بانک مرکزی معادل هشت میلیون و ۵۲۲ هزار و ۸۶۸ عدد کارت بانکی از نوع اعتباری در شبکه بانکی وجود دارد که بانک ملی با تعداد چهار میلیون و ۲۹۶ هزار و ۳۲۷ عددکارت، بیشترین صدور کارت اعتباری در میان بانکها و موسسات مالی و اعتباری کشور را داشته است. علاوه براین، آمار بانک مرکزی نشان میدهد ۱۳۱ میلیون و ۲۰۲ هزار و ۲۲۷ عدد کارت خرید یا هدیه در سطح کشور توسط شبکه بانکی وجود دارد که بانک ملی ایران با صدور ۳۴ میلیون و ۱۳۷ هزار و ۱۱۶ عدد کارت هدیه در رتبه نخست این جدول قرار گرفته و پس از آن نیز بانکهای پارسیان و ملت قرار دارند. طبق این گزارش، معادل یک میلیون و ۹۸۷ هزار و ۶۹۵ عدد کارت پول الکترونیک نیز تا پایان مهرماه سال جاری در کشور وجود دارد که عمده بازار کارت پول الکترونیک در اختیار بانک ملت است.