اخبار

۱۴۰۰/۰۹/۰۴ - ۰۳:۱۸:۰۳
کد خبر: ۱۸۴۳۶۲

تولید سالانه ۳۰ میلیون تن فولاد در کشور

ایلنا |وزیر صمت اظهار داشت: در حال حاضر ۳۰ میلیون تن فولاد در کشور تولید می‌شود که بخش بزرگی از آن به صورت شمش به خارج از کشور صادر می‌شود. سید رضا فاطمی امین اظهار کرد: در جلسه‌ای که هفته‌ آینده برگزار می‌شود حتما به موضوع واردات پرداخته خواهد شد تا با قواعد خاص از تولیدات داخل به خصوص در حوزه‌ برق حمایت عملی شود. وی ادامه داد: در حال حاضر ۳۰ میلیون تن فولاد در کشور تولید می‌شود که بخش بزرگی از آن به صورت شمش به خارج از کشور صادر می‌شود. وزیر صمت گفت: سیاست وزارت صمت جلوگیری از خام فروشی است و فولاد تولیدی در کشور باید تبدیل به محصول شده و صادر شود تا ارزش افزوده‌ بیشتری را در تولید محصولات شرکت‌ها شاهد باشیم. وی تصریح کرد: پیگیر اجرای طرحی هستیم که با راه‌اندازی آن، ورق هسته‌ مورد نیاز ترانسفورماتورسازی تأمین شود.

آخرین وضعیت تامین  کالاهای اساسی تشریح شد

ایسنا|۴۳۸ هزار و ۳۰۰ تن برنج در دو هفته اخیر برای واردات به کشور ثبت سفارش شده است. مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی کالاهای کشاورزی وزارتخانه با اعلام این مطلب گفت: با توجه به برآورد معاونت امور زراعت مبنی بر تولید دو میلیون تا دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج در سال جاری، احتمالا برای تامین مابقی نیاز کشور حدود یک میلیون تن برنج باید وارد شود. ابراهیم زارع، نیاز سالانه کشور به برنج را بر اساس برآوردهای صورت گرفته سه میلیون تا ۳.۲ میلیون تن عنوان کرد. وی اظهار کرد: واردات برنج در فصل برداشت برنج داخلی از ابتدای مرداد تا پایان آبان ماه ممنوع است، اما در مابقی سال برنج بر اساس نیاز کشور وارد می‌شود. زارع با بیان اینکه از ابتدای امسال تا ۲۲ آبان ماه نزدیک به ۶۶۰ هزار تن برنج از گمرکات کشور ترخیص شده است، گفت: بخشی از این برنج ترخیص شده مربوط به واردات سال گذشته است. وی ادامه داد: عمده این واردات از کشور هند و بخشی هم از پاکستان و با ارز نیمایی صورت گرفته است. مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی کالاهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: تولید محصولات کشاورزی تابعی از شرایط اقلیمی است و امسال در حوزه برنج در استان‌های شمالی، تنش‌های خشکسالی و دمایی داشته‌ایم.

زارع در مورد تامین گوشت قرمز و مرغ مورد نیاز کشور اعلام کرد: از ابتدای امسال تا ۲۲ آبان ماه ۱۰ هزار و ۵۵۴ تن گوشت گوساله و ۳۶ هزار و ۸۰۰ تن گوشت مرغ از گمرک ترخیص شده است.وی درباره تخم مرغ نیز اذعان کرد: در حوزه تولید تخم مرغ مشکلی نداریم، اما برای تنظیم بازار مجوز افزایش واردات ماهانه ۱۵ هزار تن به تناسب نیاز جامعه تا پایان سال جاری صادر شده که ۱۸۰۰ تن آن تاکنون وارد شده است و اگر نیاز باشد واردات ادامه خواهد یافت. زارع اضافه کرد: هر شانه تخم مرغ در میادین تره بار با قیمت ۴۳ هزار تومان عرضه می‌شود و تقریبا از هفته پیش، عرضه این محصول با همین قیمت در واحدهای صنفی نیز آغاز شده است. وی گفت: با توزیع گسترده تخم مرغ، مغازه‌ها نیز به تدریج این محصول را با قیمت هر شانه ۴۳ هزار تومان باید توزیع کنند و در صورت عدم رعایت قیمت‌گذاری با آنان برخورد خواهد شد. مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی کالاهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در مورد تامین حبوبات نیز اذعان کرد: از ابتدای امسال تا ۲۲ آبان ماه در مجموع ۳۷ هزار و ۴۲۸ تن حبوبات ترخیص شده است.

گاز برخی کارخانه‌های سیمان قطع شد

تسنیم|رییس انجمن صنعت سیمان با اعلام اینکه گاز برخی کارخانه‌های سیمان قطع شد، گفت: فعلا همه کارخانه‌های سیمان فعال هستند و قطعی تولید نداریم. سید حامد عسگری با بیان اینکه از پانزدهم آبان، تعدادی از کارخانجات سیمان، محدودیت بسیار شدیدی برای دریافت سهمیه گاز داشتند, افزود: البته صنعت سیمان تدابیری برای استفاده از سوخت‌های جایگزین داشت اما مخازن ذخیره صنایع سیمان برای استفاده از مازوت، معمولاً بیشتر از 15 روز نیست و سهمیه برخی از کارخانه‌ها به انتها رسیده است. او ادامه داد: احتمال اینکه در آینده نزدیک دچار توقف تولید شویم زیاد است و احتمالاً از چند روز آینده این توقف تولید در برخی از کارخانه‌ها اتفاق بیفتد. وی گفت: اکنون در 17 کارخانه از 77 کارخانه، قطعی گاز داریم یا سهمیه را به‌شدت کاهش دادند. عسگری افزود: در شرایط بحرانی، مشکل حمل و نقل مازوت را داریم و ناوگان حمل و نقل، پاسخگوی نیاز کارخانه‌ها نیست. رییس انجمن صنعت سیمان اضافه کرد: زمانی که تولید سیمان به علت قطع گاز، کاهش یابد قیمت آن افزایش می‌یابد. وی گفت: در تابستان, برق کارخانه‌ها قطع شد و تحت فشار قرار گرفتند و اکنون به علت تامین نکردن سوخت نیروگاه‌ها، اخطار قطعی برق را نیز داده‌اند. عسگری افزود: با وزارت نفت جلسات خوبی داشتیم. رییس انجمن صنعت سیمان گفت: گاز مصرفی برخی از کارخانه‌ها قطع شده است و از سوخت‌های جایگزین استفاده می‌کنند؛ البته ممکن است ذخایر این سوخت‌های جایگزین به پایان برسد.