بارشها از اواخر پاییز افزایش مییابد
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی گفت: مهر و آبان امسال بارندگیها زیر نرمال (میانگین بارش بلندمدت) بود بهطوری که در بیشتر استانها کمبارشی ثبت شد، اما از اواخر آذرماه و فصل زمستان شرایط بارندگی به وضعیت عادی (معادل متوسط بلندمدت) بازمیگردد.
احد وظیفه در گفتوگو با ایرنا درباره پیشبینی وضعیت بارشها در آخرین ماه پاییز، افزود: تاکنون بارندگیها زیر نرم (کمبود بارش) بوده و فقط در استانهای اصفهان، تهران، قزوین، البرز و استانهای ساحلی خزر بارندگی عادی و کمی بالاتر از میانگین بلندمدت بوده است.
وی توضیحداد: امسال در استان اصفهان در مقایسه با سالهای گذشته، وضعیت بارشها عادی بوده و در گیلان و مازندران بارشها بیشتر بوده است، اما در بقیه استانها بهویژه در جنوب غرب، کمبارشی داریم. به گفته وظیفه، در استانهایی مثل لرستان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، ایلام، کردستان و آذربایجان غربی بارشها زیر نرم هستند و در استانهایی مثل بوشهر و هرمزگان اصلا بارش نداشتیم. البته جنوب کشور در این ماهها بارش ندارد و به تدریج که به طرف زمستان پیش میرویم سامانهها به عرضهای جنوبی میروند.
رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ادامه داد: در مهر و آبان امسال برای گیلان و مازندران و تا حدی هم برای قم، اصفهان و استان مرکزی بارندگی از حد انتظار فراتر بوده است، اما سایر نقاط کشور کم بارشی شدید دارند و این وضعیت در استانهای جنوب غرب که سرچشمه رودهای بزرگی مثل دز، کرخه و کارون هستند، نگرانکننده است.
وی توضیح داد: مدلهای عددی که نشاندهنده پیش بینی فصلی است نشان میدهد برای فصل زمستان و اواخر آذر، شرایط به وضعیت عادی و نرمال نزدیک میشود که البته در مقایسه با دوره خودش، وضعیت عادی است، نه اینکه کمبودهای سال قبل یا فعلی جبران شود بلکه در دوره خود بارندگیها در حد نرمال خواهد شد. البته از نظر پیش بینیهای هواشناسی همین میزان بارش هم مناسب است، زیرا در سال گذشته شرایط بسیار بد بود که امیدواریم امسال شرایط به نرمال نزدیک شود.
بر اساس این گزارش، معمولا ۴۵ درصد از بارشهای سالانه در زمستان اتفاق میافتد و بر این اساس پیش بینی این است که وضعیت سال آبی امسال، بهشدت خشکی سال قبل نباشد.
خیز دوباره مردم برای سفرهای جادهای
سفرهای جادهای مردم در هفته گذشته بر خلاف روزها و هفتههای آبان ماه امسال روند صعودی به خود گرفت و بیش از ۵۰۰ هزار خودرو بیشتر از هفته قبل از این بررسی، در محورهای مواصلاتی مشاهده شدند. به گزارش ایسنا، براساس جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز مدیریت راههای کشور درباره وضعیت تردد وسایل نقلیه مختلف در بازه زمانی ۲۸ آبان ماه تا چهارم آذر ماه، به صورت متوسط یک میلیون و ۷۸۱ هزار و ۷۹۳ وسیله نقلیه در هر روز در محورهای مواصلاتی کشور تردد کردهاند که نسبت به هفته قبل از آن قدری افزایش یافت و در قیاس با هفته مشابه سال گذشته افزایش ۶۱ درصدی داشته است که البته در این تاریخ دقیقا ممنوعیتهای تردد اجرا شده بود.