اخبار

۱۴۰۰/۰۹/۱۱ - ۰۲:۲۰:۳۰
کد خبر: ۱۸۴۵۸۲

کارخانه‌های تعطیل در سوریه راه‌اندازی می‌شود؟

شاتا|وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: شرکت‌های ایرانی برای راه‌اندازی مجدد کارخانه‌های متوقف شده در سوریه و ایجاد صنایع مشترک، آمادگی دارند. سید‌رضا فاطمی امین پس از بازدید از تعدادی از کارخانه‌های شهرک صنعتی «عدرا» در حومه دمشق‌‌ هدف از سفر خود به سوریه را توسعه روابط اقتصادی دو کشور و بررسی امکانات حمایتی برای پویایی مجدد صنعت سوریه به ویژه نساجی و بازیابی موقعیت این صنایع که بر اثر جنگ تروریست‌ها علیه سوریه از دست رفته، بیان کرد. وی افزود: شرکت‌های ایرانی برای راه‌اندازی مجدد کارخانه‌های متوقف شده در سوریه و ایجاد صنایع مشترک، آمادگی دارند. وزیر صمت که با همراهی یک هیات اقتصادی و صنعتی به سوریه سفر کرده است طی این مدت ضمن برگزاری چندین دیدار رسمی با مقامات این کشور، دومین نمایشگاه محصولات ایرانی در سوریه و مرکز تجاری ایران در دمشق را افتتاح کرد. پیش از این، وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان در مراسم افتتاح مرکز «مرکز تجاری ایران» در دمشق پایتخت سوریه در جمع خبرنگاران میزان حجم کنونی مبادلات تجاری بین سوریه و ایران را سه میلیارد دلار اعلام کرد و افزود: برای افزایش سرمایه‌گذاری‌های مشترک و تبادل تجربیات رایزنی‌هایی بین دو طرف انجام شده تا با حمایت از سوریه در مرحله پس از بحران، سقف مبادلات و معاملات تجاری بین دو کشور افزایش یابد.

احتمال افزایش صادرات تا 48 میلیارد دلار

فارس |عضو هیأت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با بیان اینکه احتمال افزایش صادرات امسال تا 48 میلیارد دلار وجود دارد، گفت: در صورت تحقق این میزان، صادرات کشور از رکود چند ساله خارج می‌شود. سید حمید حسینی در رابطه با وضعیت صادرات کشور در 8 ماهه ابتدای امسال و تشریح دلایل افزایش آن، بیان کرد: سال گذشته سال بسیار بدی برای اقتصاد جهانی بود و ما هم به علت مسائل ناشی از کرونا و کاهش قیمت فرآورده‌های نفتی و محصولات صنعتی پایه نفتی کمترین رقم صادرات را در 10 سال گذشته تجربه کردیم. عضو هیات مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق افزود: در مجموع کل صادرات کشور در سال گذشته 36 میلیارد دلار بود که به‌طور متوسط درآمد صادراتی کشور از صادرات در هر ماه 3 میلیارد دلار بود. وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود صادرات کشور نسبت به سال گذشته به میزان 10 میلیارد دلار افزایش یابد، بیان داشت: در 7 ماهه ابتدای امسال ارزش صادرات کشور 27 میلیارد و 800 میلیون دلار و در 8 ماهه ابتدای امسال 31 میلیارد دلار بوده است که اگر تا پایان سال 4 میلیارد دلار صادرات ماهانه را حفظ کنیم حتی ممکن است صادرات کشور به 48 میلیارد دلار افزایش یابد. این فعال اقتصادی با اشاره به رفع مسائل ناشی از کرونا در تجارت خارجی و افزایش قیمت محصولات نفتی و فرآورده‌های پتروشیمی گفت: با احتمال افزایش صادرات امسال به 48 میلیارد دلار رکود صادرات در 10 سال گذشته شکسته می‌شود. حسینی گفت: افزایش صادرات در شرایط فعلی اقتصاد به کشور کمک خواهد کرد. عضو هیات مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در رابطه با وضعیت صادرات کشور به عراق اظهار داشت: در 8 ماهه ابتدای سال جاری تقریبا میزان صادراتِ 700 تا 750 میلیون دلار حفظ شده است و با این شرایط صادرات ایران به عراق به رقمی بالاتر از 9 و نیم میلیارد دلار خواهد رسید. وی گفت: بازار کالاهای صادراتی ما در عراق خوب است و با توجه به افزایش درآمدهای نفتی عراق پیش‌بینی می‌شود واردات به این کشور افزایش یابد و قطعات سهم صادراتی ما نیز با افزایش واردات به این کشور بیشتر خواهد شد.

روند فعلی مرغداری‌ها را تعطیل می‌کند

ایسنا|دبیر کانون مرغداران گوشتی گفت: مدتی‌است که ذرت و سویای مورد نیاز مرغداران در سامانه بازارگاه شارژ نشده است و مرغداران مجبور به تهیه نهاده‌های مورد نیاز خود از بازار آزاد هستند. پرویز فروغی، دبیر کانون مرغداران گوشتی در پاسخ به این سوال که وضعیت تامین نهاده‌های مرغداری‌ها به چه صورت است، گفت: حدود ۱۰ روز است که سامانه بازارگاه محصولات کشاورزی ذرت و سویا شارژ نکرده است و به همین دلیل برخی از مرغداران موفق به خرید نهاده‌های مورد نیاز خود نشده‌اند. وی ادامه داد: در این مدت مرغداران مجبورند یا نهاده‌های مورد نیاز خود را بانرخ آزاد تهیه یا از دان آماده با نرخ آزاد استفاده کنند. لازم به ذکر است که بعد از شارژ بازارگاه هم حداقل ۲۰ روز طول می‌کشد تا نهاده به دست مرغدار برسد و این خریدهای آزاد هیچ کجای قیمت تمام شده مرغ محاسبه نمی‌شود. دبیر کانون مرغداران گوشتی اضافه کرد: کارخانجات دان از مرغداران ذرت و سویا دریافت می‌کنند و به آنها دان آماده می‌دهند. باید این نهاده‌ها به موقع به دست کارخانه‌ها برسد.‌ اگر تاخیری در ارسال آن به وجود بیاید، کارخانه‌ها قیمت دان را با نرخ آزاد حساب می‌کنند. وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به اینکه قیمت جوجه یک روزه قدری تعدیل پیدا کرده است ولی همچنان از قیمت مصوب بیشتر است، گفت: در حال حاضر جوجه یکروزه کمتر ۸ تا ۹هزار تومان در بازار پیدا نمی‌شود. فروغی در پایان گفت: وقتی نهاده به موقع تامین نشود، قیمت جوجه یک روزه بالا برود و از آن طرف مرغداران را مجبور کنند با قیمت‌های دستوری اقدام به فروش مرغ‌هایشان کنند قطعا یا مرغداری‌ها با نصف ظرفیت تولیدیشان فعالیت می‌کنند و یا به‌طور کل از چرخه تولید خارج می‌شوند.