ایجاد شهر سلامت ویژه معتادان متجاهر

۱۴۰۰/۰۹/۱۵ - ۰۳:۵۲:۰۸
کد خبر: ۱۸۴۷۰۶
ایجاد شهر سلامت ویژه معتادان متجاهر

سال‌های زیادی از زمانی که معتادان از مجرم به بیمار تغییر هویت دادند می‌گذرد اما مشکلات معتادان متجاهر و افرادی که در خیابان‌های شهر اقدام به استفاده مواد می‌کنند همچنان باقی است. کافی است سری به جنوب شهر تهران بزنید تا ببینید در حاشیه پیاده روها و بوستان‌ها چه تعداد معتاد متجاهر در حال مصرف مواد هستند. این در حالی است که هر از گاهی این افراد توسط ماموران جمع‌آوری شده و برای ترک به کمپ‌ها انتقال داده می‌شوند و بعد از مدت کوتاهی باز هم به همان اقامت گاه‌های همیشگی خود باز می‌گردند. 

    گسترش مرکز نگهداری و درمان و کاهش آسیب

رییس پلیس پایتخت، با اشاره به اقدامات انجام شده برای تجهیز و گسترش مرکز نگهداری و درمان و کاهش آسیب‌های ماده ۱۶ سروش و ایجاد «شهر سلامت»، گفت: اقدامات لازم برای ایجاد «شهر سلامت» شروع شده و ما طرح کامل و هادی آن را ارایه داده‌ایم تا این شهرک ۱۰ هزار نفری به همراه مراکزی در آن مثل مرکز تفریحی و سرگرمی و ورزشی و... راه‌اندازی شود و افراد درگیر اعتیاد آرام آرام به جامعه و کار و زندگی باز گردند.

سردار حسین رحیمی با حضور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این همه پیشرفت در این مرکز با حداقل امکانات کار خوبی است. ارگان‌هایی مثل شهرداری و بهزیستی که در حوزه آسیب‌های اجتماعی دستی بر آتش دارند باید پای کار آیند. در حالی که بعضا در مسیرهایی اعتبارات حوزه‌های آسیب‌های اجتماعی هزینه می‌شود که هیچ آثار و برکات ندارد.

به گفته او در مرکز سروش هیچ قرص و شربتی دارویی نظیر متادون در فرآیند درمان به معتادان داده نمی‌شود و در عین حال تلاش شده تا به مددجویان این مرکز شغل و حرفه‌ای آموخته شود.

    افراد فاقد هویت

رحیمی گفت: اکثر قریب به اتفاق خانواده این مددجویان آنها را طرد و ترک کرده‌اند و حدود ۵۰ تا ۶۰ فرد در اینجا فاقد هویت هستند که باید گام‌هایی برای اتصال این افراد به حانواده‌های‌شان برداشته شود. ما در نهایت تمام مددجویان این مرکز را تحویل خانواده خواهیم داد. با حداقل امکانات طی حدود دو سال گام‌های خوبی برداشته شده است. طی جلسه‌ای برای رییس‌جمهوری، وزیر کشور و حتی شهردار هزینه‌های لازم برای تکامل پروژه این مرکز را توضیح داده‌ایم. رییس پلیس پایتخت با انتقاد از شرایط فعلی بازپروری معتادین، تصریح کرد: ما به فرآیندهای بازپروری و اقداماتی که الان در خیلی از مراکز بازپروری اتفاق می‌افتد منتقد هستیم و باید اینها را اصلاح کنیم‌. نباید عزیزان از این انتقادها ناراحت شوند و ما تا روزی که در این مقام هستیم پای کار ایستاده‌ایم.

    ایجاد ۳۰ خانه مهر در کنار مرکز سروش

رییس پلیس پایتخت در بخش دیگر برنامه نیز از خانه‌های مهری که در کنار این مرکز در حال ساخت است بازدید و اظهار کرد: اقداماتی را انجام داده‌ایم تا با کمک یکی از خیرین ۳۰ خانه مهر در کنار مرکز سروش درست کنیم تا اینگونه ارتباط بین معتاد و خانواده برقرار شود و در ادامه کار نیز بحث مراکز ورزشی را به عنوان شهر سلامت در کنار خانه‌های مهر خواهیم داشت که در کنار این خانه‌ها درست خواهند شد. رحیمی با بیان اینکه خانه‌های مهر با مرکز سروش کاملا فاصله دارد و در حال حاضر تعداد این خانه‌ها ۳۲ سوئیت است، ادامه داد: در ادامه کار نیز بحث مراکز ورزشی را خواهیم داشت که کنار خانه‌های مهر درست می‌شوند.

او با بیان اینکه از روز نخست راه‌اندازی مرکز سروش تلاش بر پیاده‌سازی بازپروری انجام شده است، یادآور شد: بخشی از مشغولیت ذهنی روزانه من این مرکز است و مرتبا پیگیر آن هستم. اینجا با جان و دل و فارغ از مسوولیت اداری کار می‌کنیم اما با عشق تمام و توکل به خدا اقدامات را دنبال می‌کنیم تا حتی شده سلامت را به یک نفر بازگردانیم.

    اداره شهر سلامت با حداقل هزینه

رحیمی ادامه داد: این انگیزه و اعتقاد و باور و عشق در درون فرماندهی انتظامی تهران و پلیس مبارزه با مواد مخدر وجود دارد که هر تعداد که بتوانیم این عزیزان را از مواد مخدر دور کنیم و به خانواده و جامعه بازگردانیم. این اتفاق هرچند محدود اما اینجا رخ داده و این مساله را دنبال خواهیم کرد. ما با حداقل هزینه‌ها اینجا را اداره می‌کنیم. گام‌های خوبی برداشته شده و ان‌شاءالله سرعت می‌گیرد. رییس پلیس پایتخت در بخش دیگر بازدید خود از گلخانه پرورش گل و گیاه، کارگاه آهنگری، کارگاه صافکاری و نقاشی و کارگاه خیاطی و حسینیه این مرکز نیز بازدید کرد و گفت: در حال حاضر حدودا هشت الی ۹ شغل در این مرکز آموزش می‌دهیم. خیلی از این مددجویان اینجا این کارها را بلد نبودند و اینجا آموزش دیدند و مشغول به کار شدند. از همه کسانی که علاقه‌مند به انسان‌ها و به ویژه 

آسیب دیدگان هستند درخواست می‌کنیم به این مرکز کمک کنند. این مرکز با رعایت تمام استانداردها و رعایت درست فرآیند‌های لازم برای بازگشت فرد به زندگی و نجات از اعتیاد خانمان سوز به خانواده ایجاد شده  تا به جامعه باز گردد.