در شهر

۱۴۰۰/۰۹/۱۶ - ۰۳:۰۱:۳۶
کد خبر: ۱۸۴۷۳۴

افزایش آلودگی هوای تهران طی هفته جاری

بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، وضعیت جوی استان تهران طی پنج روز آینده به دلیل پایداری نسبی جو در نواحی پرتردد شهری با انباشت آلاینده‌های جوی، غبارآلود و همراه با کاهش کیفیت هوا پیش‌بینی می‌شود.  به گزارش ایسنا، بر اساس بررسی داده‌ها و نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی، وضعیت جوی استان تهران طی پنج روز آینده آسمانی صاف تا نیمه ابری گاهی همراه با وزش باد و به دلیل پایداری نسبی جو، در نواحی پرتردد شهری با انباشت آلاینده‌های جوی، غبارآلود با کاهش کیفیت هوا پیش‌بینی می‌شود. بر اساس این گزارش، امروز 16آذر کاهش نسبی و موقتی حجم آلاینده‌ها دور از انتظار نیست. روزهای چهارشنبه (۱۷آذر) و پنجشنبه (۱۸آذر) به دلیل سکونت جو، تقویت انباشت آلاینده‌ها و افت کیفیت هوا پیش‌بینی می‌شود. از اواخر وقت پنجشنبه (۱۸آذر) و طی روز جمعه (۱۹آذر) با نفوذ زبانه‌ای از یک موج بارشی، آسمانی ابری گاهی وزش باد متوسط تا نسبتا شدید به‌ویژه در نواحی غربی و جنوبی بارش پراکنده در نواحی شمالی و به‌تدریج بهبود نسبی کیفیت هوا مورد انتظار است.

زاکانی مسوول مدیریت بحران پایتخت شد

وزیر کشور در حکمی شهردار تهران را به عنوان جانشین خود در ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران کلانشهر تهران منصوب کرد. به گزارش مهر، اسماعیل نجار رییس سازمان مدیریت بحران کشور درباره انتخاب جانشین وزیر کشور در ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران گفت: به استناد تبصره (۱) ماده (۱۰) قانون مدیریت بحران کشور و بند یک مصوبات نخستین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران کلانشهر تهران با توجه به شرایط ویژه و اهمیت کلانشهر تهران به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی ایران، علیرضا زاکانی، شهردار تهران به عنوان «جانشین رییس ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران کلانشهر تهران» از سوی وزیر کشور منصوب شد. نجار افزود: هماهنگی با سازمان مدیریت بحران کشور و همکاری استاندار تهران و مشارکت موثر و هدفمند عمومی و تعامل جامعه، بسیج توانمندی‌های موجود، امکانات و منابع بالقوه و تسریع در تصمیم‌گیری‌های به موقع و کارشناسی شده با استفاده از توان نیروهای مجرب و کارآمد و بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها، نسبت به برنامه‌ریزی، سازماندهی و ارتقای آمادگی، فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در صحنه یا منطقه وقوع حادثه در شرایط اضطرار با تدابیر و اهتمام لازم از جمله انتظارات نایب‌رییس شورای عالی مدیریت بحران کشور از شهردار تهران است.

شورای ششم به جای باغات سراغ بافت فرسوده برود

آرش میلانی، رییس کمیته محیط زیست شورای شهر پنجم تهران با بیان اینکه تاثیرات مصوبه برج - باغ در شهر مشخص است، گفت: بروند ببینند که در بیش از ۲۸۰ برج - باغ که ساخته شد، چند باغ با گذشت زمان حفظ شده است. میلانی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه حفظ باغات و فضای سبز در تهران یک دغدغه قدیمی است، گفت: در دهه ۸۰ شورای شهر وقت، مصوبه‌ای تحت عنوان برج - باغ را در تهران اجرایی کرد که بر این اساس مالکان در ۳۰ درصد زمینشان می‌توانستند برج بسازند. بنا به گفته طراحان این مصوبه، قرار بوده که این تصمیم باغات تهران را حفظ کند اما در پشت این مصوبه این پیش بینی که عملا ساخت و ساز گسترده در باغات، آنها را از بین می‌برد، وجود نداشت و حالا بروند ببینند که در بیش از ۲۸۰ برج - باغ که با این مصوبه ساخته شد، چند باغ با گذشت زمان حفظ شده است. این کارشناس حوزه شهری ادامه داد: در این میان توقع درآمدزایی از حوزه شهرسازی با رویکرد شهرفروشی، عدم نظارت و کنترل شهرداری بر عملکرد مناطق در سطوح مختلف فضایی را فراهم آورد که با رانت و تبعیض جواز ساخت در باغات صادر می‌شد و اینگونه ۱۲۸ هکتار از باغات در یک بازه ۱۰ ساله از بین رفت. وی با بیان اینکه ما در حالی به شورای شهر راه یافتیم که شهروندان از ما انتظار حفظ باغات را داشتند ادامه داد: البته در شورای شهر چهارم چند تلاش ناموفق از سوی چند عضو شورا برای مهار مصوبه برج - باغ انجام شد؛ اما ناموفق ماند و زمانی که ما به پارلمان محلی آمدیم، افکار عمومی انتظار داشتند که ما این شیوه تخریب باغات را متوقف کنیم. میلانی با تاکید بر اینکه همه اعضای شورای شهر پنجم بر سر متوقف شدن مصوبه برج - باغ نظر مثبت داشتند و لغو این مصوبه جزو اولین اقدامات شورا بود، ادامه داد: پس از آن برای جایگزینی مصوبه برج - باغ، خانه- باغ را تصویب کردیم که بیش از ۳۰ کاربری سازگار با باغ را تعیین کردیم تا امکان استقرار فعالیت‌های سازگار در باغات فراهم شود. این کارشناس حوزه شهری با تاکید بر اینکه اثرات مصوبه -باغ در شهر کاملا مشهود است و مدیریت شهری چرا به جای باغات به سراغ بافت فرسوده نمی‌رود؟ گفت: مدیریت شهری می‌تواند به جای ابراز علاقه به ساخت و ساز در باغات به سراغ بافت فرسوده برود و با فعال کردن حق انتقال توسعه، به مالکان باغات در بافت فرسوده امتیاز دهد و می‌توانند با طراحی فرمولی برای «حق انتقال توسعه« با یک تیر دو نشان بزنند و هم باغات را حفظ کنند و هم سازندگان باغات به سمت بافت فرسوده هدایت شوند و آنجا را رونق دهند.