اخبار
عرضه محصولات زنجیره فولاد در بورس کالا
روحالله عباسپور، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به بررسی طرح توسعه، تولید و نظارت زنجیره فولاد در کمیسیون صنایع و معادن، گفت: رسیدگی به این طرح به این صورت بوده که پس از تصویب کلیات این طرح در صحن علنی، جزییات آن به منظور بررسی بیشتر به کمیسیون صنایع و معادن ارجاع شد اما با روی کارآمدن دولت سیزدهم وزارت صنعت، معدن و تجارت خواستار اظهارنظر درباره این طرح شد.نماینده مردم بوئین زهرا و آوج در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این طرح در هفته آینده و پس از دریافت نظرات وزیر صنعت، معدن و تجارت تعیین تکلیف میشود. این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: تولید کنونی فولاد در کشور حدود ۳۰ میلیون تُن و مصرف داخلی ۱۵ میلیون تُن است، اما از آنجا که در دولت قبل تنها ۲۰ درصد از تولید داخل در بورس عرضه میشد، قیمت این محصول در بازار افزایش یافت. عباسپور تصریح کرد: نابسامانی بازار فولاد موجب شد، کمیسیون صنایع و معادن مجلس طرح توسعه، تولید و نظارت زنجیره فولاد را تدوین کند تا براساس آن عرضه تمامی محصولات زنجیره فولاد در بورس کالا انجام گیرد.
نرخ خوراک پتروشیمیها در بودجه ۱۴۰۱مشخص میشود
سنا| حجتالاسلام موسی احمدی، نایبرییس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه نگاه کمیسیون انرژی بر حمایت از پتروشیمیها و صنایع پایین دستی است، گفت: تاکنون طرحهای مختلفی به عنوان حمایت از پتروپالایشیها و بحثهای مربوط به خوراک، تنفس خوراک، تسهیلات واگذاری زمین و مانند آن در کمیسیون انرژی مطرح شده است. حجتالاسلام موسی احمدی افزود: بهطور قطع در بحث نرخ خوراک، پیشنهادها و راهکارهایی ارایه شده و کمیته فنی کمیسیون انرژی در حال بررسی راهکارهای آن است که امیدواریم طرحهای مطرح شده به زودی در صحن مجلس شورای اسلامی بررسی و در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ مد نظر قرار گیرد.
وی در ادامه عنوان کرد: در برنامه هفتم توسعه درباره خوراک پتروشیمیها، قیمت خوراک و حمایتهایی که لازم است از سرمایهگذاران پتروشیمیها، پترو پالایشیها و صنایع پایین دستی به عملآید، طرحهای خوبی وجود دارد.
نماینده مردم شهرستانهای دیر، کنگان، جم و عسلویه در مجلس شورای اسلامی درباره پیشبینیپذیر بودن اقتصاد کشور اظهار کرد: با توجه به مسائل داخلی و بینالمللی کشور، گاهی شوک و نوسانهای داخلی و خارجی بر اقتصاد کشور وارد میشود و با توجه به اینکه اقتصاد کشور وابسته به تصمیمهای کلان دولتمردان شده است، به نظر میرسد که اقتصاد کشور ما پیش بینی پذیر نباشد.
نایبرییس کمیسیون انرژی مجلس توجه به افزایش تولید و هدایت نقدینگیهای سرگردان به سمت تولید را خواستار شد و افزود: در شرایط کنونی که تحریمها و فشارهای بینالمللی باعث ایجاد مشکلات داخلی و اقتصادی شده است، همگرایی و هماهنگی دولت و مجلس میتواند در حل مشکلات و جلوگیری از بحران موثر باشد.
آخرین خبرها از راهاندازی بورس بینالملل
ایسنا| اواسط مهرماه ۱۳۹۸ بود که علی صحرایی مدیرعامل سابق شرکت بورس اوراق بهادار تهران از مذاکره با ۱۶ بورس دنیا برای شناساندن بورس تهران خبر داده بود. البته این موضوع چندان که باید پیگیری نشد و تقریبا مسوولان حول محور آن وعدهای ندادند تا اینکه حدود یکسال بعد یعنی در سال ۱۳۹۸ مدیرعامل منطقه آزاد کیش اعلام کرد که مقدمات بورس بینالملل در حال انجام است و تا پایان سال ۱۳۹۸ راهاندازی میشود.با این حال چندی بعد صحرایی به ایسنا اعلام کرد که این طرح، طرحی است که باید متناسب با شرایط بینالمللی تصمیمگیری شود. به گفته وی، بورس بینالملل قرار بود در جزیره کیش راهاندازی شود که بورس تهران هم در آن سهامدار است، اما این طرح با توجه به شرایط کشور متوقف شده است.صحرایی تاکید کرده بود که راهاندازی بورس بینالملل مشمول تحریم بوده و محدودیتهای تحریمی سر راه آن قرار دارد. حال با گذشت حدود دو سال از مباحث مربوط علیرضا ناصرپور، معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به درخواستی که از طرف دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد مبنی بر راهاندازی بورس بینالملل مطرح شده است، اظهار کرد: سابقه این موضوع به سال ۱۳۹۷ برمیگردد و اخیرا دوباره پیگیریهایی صورت گرفته است. وی ادامه داد: این موضوع در هیاتمدیره سازمان در حال بررسی است. در واقع مناطق آزاد طرح توجیهی آن را ارایه کرده و بعد از بررسیها در هیاتمدیره سازمان نتیجه نهایی آن اعلام میشود.این مباحث در حالی مطرح میشود که شرایط تحریمی کشور هنوز تغییری نکرده و جای این سوال وجود دارد که آیا با توجه به این شرایط واقعا امکان راهاندازی بورس بینالملل وجود دارد یا فقط دوباره وعدهای در این راستا مطرح شده است که نتیجهای نخواهد داشت.