بازارسهام

۱۴۰۰/۰۹/۲۰ - ۰۴:۰۰:۰۶
کد خبر: ۱۸۴۸۵۶

نخستین گام برای اصلاح قیمت‌ خودرو

محمد هادی سلیمی زاده، مدیر روابط عمومی سازمان بورس و اوراق بهادار در صفحه توییتر خود نوشت: پیگیری‌های روزانه رییس سازمان بوس و اوراق بهادار از متولیان ستاد تنظیم بازار منتج به نتیجه شده و با افزایش حدود ۱۸ درصدی نرخ خودرو موافقت شد. وی با تاکید بر اینکه ارزندگی بازار سرمایه بیش از پیش خواهد شد، افزود: این نخستین گام است و این فرایند به جز در صنعت خودرو در سایر صنایع هم ادامه خواهد داشت. مطابق آمارهای منتشره در سامانه کدال بورس، مجوز تغییر بیش از ۱۰ درصد در نرخ فروش محصولات ایران‌خودرو و مجوز افزایش میانگین ۱۸ درصد قیمت محصولات شرکت سایپا داده شد.در این زمینه «بابک رحمانی»، معاون بازاریابی و فروش گروه صنعتی ایران‌خودرو نیز از آغاز فروش فوری هفتگی و افزایش عرضه محصولات، در پی اصلاح قیمت‌ها خبر داد. همچنین حسین کاظمی، معاون بازاریابی و فروش گروه سایپا گفت: به‌ دنبال افزایش چند برابری قیمت نهاده‌های تولید و مواد اولیه نظیر فولاد، آلومینیوم، مس، محصولات پلیمر، پتروشیمی و سایر مواد اولیه و نیز قطعات مورد نیاز برای تولید خودرو در ماه‌های اخیر که منجر به افزایش چشمگیر قیمتِ تمام شده محصولات و تحمیل زیان به سهامداران خودروسازان شده است، بهای کارخانه سبد محصولات سایپا از امروز به‌طور متوسط ۱۸ درصد افزایش می‌یابد.

بازگشت اعتماد بانکی‌ها با افزایش شفافیت‌های مالی

سنا| حسین محمودی اصل، کارشناس بازار سرمایه در مورد تصمیم اخیر سازمان بورس مبنی بر الزام بانک‌ها به افشای اطلاعات انواع سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه، اظهار کرد: از آنجایی که بازار سرمایه به دنبال شفاف سازی درآمدهای حاصله از شرکت‌های سهامی است، بنابراین می‌توان گفت تصمیم اخیر سازمان بورس مبنی بر الزام بانک‌ها به افشای اطلاعات از سپرده‌های دریافتی از سپرده‌گذاران، اطلاعات مربوط به سرمایه‌گذاری در اوراق بدهی و سایر موارد می‌تواند برای بازار سرمایه مفید واقع شود. او در ادامه افزود: به‌طور قطع اگر این اقدام همراه با مدیریت درست و نظارت مطلوب رخ دهد به‌طور قطع می‌تواند الگوی خوبی برای سایر شرکت‌های سهامی حاضر در بازار سرمایه نیز باشد زیرا افشای اطلاعات درآمدی یک شرکت می‌تواند سهامداران را نسبت به آینده شرکت‌های سهامی امیدوارتر کند. این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: در کشوری که اقتصاد آن هر لحظه شاهد نوسانات گوناگون است به‌طور حتم لازم است تا ابزارهای مربوط به افشای اطلاعات درآمدی شرکت‌های سهامی به منظور شفافیت افزایش یابد. محمودی اصل گفت: این شفافیتی که قرار است در عملکرد مالی بانک‌ها رخ دهد علاوه بر آنکه سبب افزایش سطح کیفیت تحلیل سهامداران بانکی نسبت به سهام این گروه می‌شود میزان خطاها و سوءاستفاده‌هایی که گاهی ممکن است در نظام بانکی رخ دهد را کاهش می‌دهد. او تاکید کرد: زیرا هر خطایی که در راستای درآمد مالی از سوی مدیران بانکی رخ دهد با توجه به تصمیم اخذ شده سازمان بورس مبنی بر ارایه تمامی اطلاعات سپرده‌گذاران بانکی در اختیار سهامداران قرار گیرد و آنها مکلف هستند تا نسبت به عملکرد خود پاسخ‌گو باشند زیرا در غیر این صورت سهامداران خود را به مرور زمان از دست خواهند داد. این کارشناس بازار سرمایه گفت: به‌طور قطع شفافیت صورت‌های مالی شرکت‌های سهامی حاضر در بازار سرمایه علاوه بر آنکه سبب افزایش سطح کارایی بازار سرمایه می‌شود آن را نیز الگویی برای سایر بازارهای پولی و مالی قرار خواهد داد.

محمودی اصل در پایان گفت: امید می‌رود که مسوولان بتوانند با تفکیک اطلاعات مربوط به درآمدها از اطلاعات مربوط به سپردها و تسهیلات گام موثرتری را در راستای شفافیت مالی بردارند زیرا این امر خود نیز یکی از چند اقدامی است که سازمان بورس می‌تواند به کمک آن اعتماد رفته سهامداران را به بازار بازگرداند و مانع تلاطم‌های موجود در سهام شرکت‌های بانکی شود.

کدام عرضه اولیه در جهان بیشترین سود را داشت؟

تجارت نیوز| بهترین عرضه اولیه جهان در سال ۲۰۲۱ متعلق به یک موسسه دارویی در کره جنوبی به نام SK Bioscience بوده است. طبق لیستی که از عرضه‌های اولیه کشورهای مختلف ارایه داده شده، امسال این موسسه یک میلیارد دلار سود کسب کرده. سهام موسسه بیوساینس کره جنوبی از زمان شروع معاملات خود در اوایل سال ۲۰۲۱ به میزان ۲۶۲ درصد افزایش داشته است. که در میان ۹۴ عرضه اولیه امسال این کشور، بیشترین افزایش محسوب می‌شود. این عرضه اولیه ۱/۳ میلیارد دلار برای موسسه خود درآمد آورده؛ موسسه‌ای که شریک محلی برای تولید واکسن آسترازنکا است. این شرکت از میان پنج شرکتی که امسال بیش از یک میلیارد دلار درآمد داشته‌اند اولین شرکت بود. اکثر این معاملات با مشارکت قوی سرمایه‌گذاران خرده‌فروشی انجام شده است. حباب قیمت‌ها باعث شد ناظران در ادامه سال با دقت بیشتری قدم بردارند. شرکت بیو ساینس کره جنوبی از بسیاری از شرکت‌های مطرح جهان موفقیت بیشتری داشته است. زمانی که رسانه‌های محلی اعلام کردند که این شرکت ۱/۱ میلیون دز واکسن را تولید کرده است سهام آن به‌شدت بالا رفت. اما از آغاز ماه دسامبر، ارزش این سهام حدود ۱۶ درصد کاهش داشته است. البته روز سه شنبه بسیاری از سهام‌های دارویی آسیا کاهش داشتند.  این کاهش پس از بحران شرکت‌های دارویی امریکایی شروع شد. پس از اینکه اعلام شد موارد ابتلای سویه جدید کرونا یعنی اومیکرون علائم شدیدی نداشته‌اند؛ سرمایه‌گذاران به این مساله واکنش نشان دادند و سهام این شرکت‌های دارویی کاهش داشت. در حال حاضر پیشنهاد نخست تحلیلگران خرید سهام بیوساینس است نه فروش یا نگه‌داشتن آن.