رضایت سرمایهگذاران بلندمدت بیتکوین
نتایج بررسیها نشان میدهد ۷۳ درصد از آدرسهایی که در کاردانو سرمایهگذاری کردهاند، اکنون در ضرر هستند. این در حالی است که حدود ۸۰ درصد از دارندگان بیتکوین و اتریوم با وجود ریزش اخیر بازار همچنان در سود به سر میبرند و در عین حال، تعداد افرادی که بیتکوین را بهصورت بلندمدت نگهداری میکنند، در چند هفته گذشته به اوج خود رسیده است.
بازار ارزهای دیجیتال در حال حاضر در شرایط خیلی بدی قرار گرفته است و این موضوع انکارشدنی نیست. با اینکه ارزش کل بازار بهتازگی از مرز ۳ تریلیون دلار عبور کرده بود، در حال حاضر فقط کمی بیشتر از ۲ تریلیون دلار است. این شرایط پیامدهای متعددی برای بازار داشته است و به نظر میرسد که دارندگان چند ارز دیجیتال خاص، بیشتر از سایرین تحتتأثیر قرار گرفتهاند. طبق دادههایی که وبسایت «IntoTheBlock» منتشر کرده است، در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد از آدرسهایی که کاردانو در اختیار دارند، در ضرر هستند. سوشی سواپ و یونی سواپ از دیگر ارزهای دیجیتالی هستند که بیشتر دارندگان آنها از سرمایهگذاری خود ضرر کردهاند. بر اساس این دادهها، ۸۰ درصد از دارندگان سوشی سواپ و ۷۱ درصد از دارندگان یونی سواپ اکنون در ضرر هستند. وبسایت تحلیلی IntoTheBlock متوسط هزینه خرید ارزهای دیجیتال را برای آدرسهای مختلف اندازهگیری و نتایج آن را منتشر کرده است. بدینترتیب درصد آدرسهایی که اکنون در سود هستند به تفکیک هر ارز، شامل بیتکوین ۷۸ درصد، اتریوم ۸۶ درصد، دوجکوین ۵۵ درصد و شیبا اینو ۵۶ درصد میشوند و درصد آدرسهایی که اکنون در ضرر هستند، شامل کاردانو ۷۳ درصد، سوشی سواپ ۸۴ درصد و یونی سواپ ۷۱ درصد میشود. قیمت کاردانو پس رسیدن به اوج ۳.۱۰ دلاری در اوایل سپتامبر (شهریور)، به سرعت کاهش یافت. از آن زمان تاکنون، این ارز دیجیتال بیش از ۵۰ درصد از ارزش خود را از دست داده است. با این اتفاق، کاردانو رتبه پنجم بازار ارزهای دیجیتال را هم از دست داد. سوشی سواپ و یونی سواپ هم در ابتدای سال جاری میلادی به اوجهای قیمتی جدیدی رسیده بودند؛ اما در ادامه قیمت این توکنها که هر دو متعلق به صرافیهای غیرمتمرکزی با همین نام هستند، به سرعت کاهش یافت. قیمت سوشی سواپ و یونی سواپ بهترتیب ۷۵ و ۶۸ درصد با اوج تاریخی اوایل سال ۲۰۲۱ فاصله دارد. این در حالی است که جروم پاول، رییس فدرال رزرو ایالات متحده، در یک کنفرانس خبری گفته است که اگرچه دولت باید تحولات فضای ارزهای دیجیتال را در نظر بگیرد، اما او ارزهای دیجیتال را به عنوان یک نگرانی برای ثبات مالی بازارهای ایالات متحده نمیبیند. رییس فدرال رزرو درباره استیبل کوینها نیز گفت: «اگر استیبل کوینها بهدرستی قانونگذاری شوند، میتوانند به یک بخش مفید و کارآمد در سیستم مالی تبدیل شوند.»
رضایت سرمایهگذاران بیتکوین، اتریوم، دوجکوین و شیبا اینو
سرمایهگذاران این ارزهای دیجیتال از سقوط قیمتها و نزولیشدن روند کلی بازار ناراحت هستند؛ اما آنطور که دادهها نشان میدهد بیشتر دارندگان بیت کوین، اتریوم، پالیگان، الگورند و دو میمکوین محبوب بازار، یعنی دوج کوین و شیبا اینو، همچنان در سود به سر میبرند. ۷۸ درصد از هولدرهای بیتکوین در وضعیت سود قرار دارند. علاوه بر این، ۸۶ درصد از دارندگان اتریوم هم در سود هستند. از میان میمکوینها، ۵۶ درصد از دارندگان شیبا اینو و ۵۵ درصد از دارندگان دوجکوین هنوز از وضعیت سود خارج نشدهاند. ۸۳ درصد از دارندگان پالیگان و ۷۷ درصد از دارندگان الگورند نیز همچنان در سود هستند. جالب اینجاست که بسیاری از این ارزهای دیجیتال که دارندگانشان در سود به سر میبرند، اخیراً به اوجهای قیمتی جدیدی رسیدهاند. با این حال، از آنجا که بازار ارز دیجیتال با اصلاح گستردهای مواجه شده است، بخشی از ارزش خود را از دست دادهاند.
حجم خرید بیتکوین در کفهای قیمتی از ۲ سال گذشته بیسابقه است
در عین حال دادههای تازه نشان میدهد که سرمایهگذاران خرد بازار با سرعت قابلتوجهی در حال انباشت بیتکوین هستند. آخرین باری که این دسته از سرمایهگذاران با این شدت در کفهای قیمتی خرید میکردند، مربوط به سقوط پس از همهگیری کرونا است. ویلی وو، تحلیلگر ارزهای دیجیتال، فعالیت معاملهگران خرد بیتکوین را بررسی کرده و متوجه چیزی شده است که بهگفته خودش از زمان شروع همهگیری ویروس کرونا در مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۹۸) تاکنون بیسابقه بوده است. ویلی وو نموداری را با دنبالکنندگان خود در توییتر به اشتراک گذاشته که در آن حجم انباشت بیتکوین سرمایهگذاران خرد نمایش داده شده است. طبق نمودار این تحلیلگر، معاملهگران خرد که سرمایه کمی در اختیار دارند، با همان سرعتی که در دوران سقوط بازار پس از همهگیری کرونا بیتکوین انباشت میکردند، در جریان ریزش اخیر هم مشغول خرید واحدهای جدید هستند. ویلی وو در این باره نوشته است: «آخرین باری که سرمایهگذاران خرد با این شدت در کفهای قیمتی خرید میکردند، مربوط به سقوط پس از همهگیری کرونا است. احتمالاً چیز خاصی نیست.» وو همچنین نموداری را منتشر کرده است که نشان میدهد هولدرهای بیتکوین یا سرمایهگذارانی که تاکنون علاقه زیادی به فروش نشان ندادهاند، در گذشته چگونه در کفهای قیمتی اقدام به خرید کردهاند و اکنون چه رفتاری از خود نشان میدهند. این تحلیلگر گفته است: «خرید در کفهای قیمتی مشهود است و رشد حجم معاملات آنی در دادههای درونزنجیرهای دیده میشود. این اتفاق افتاده و طبیعی است؛ اما از همه مهمتر اینکه هنوز هیچ نشانهای از افزایش فشار فروش دیده نمیشود. همچنین باید به این نکته هم توجه داشت که موقعیتهای معاملاتی لانگ از مدتها قبل بسته یا لیکویید شدهاند.» این تحلیلگر دادههای درونزنجیرهای معتقد است وقتی میزان انباشت هولدرهای بلندمدت بیتکوین به اوج خود میرسد، قیمت تمایل دارد روند صعودی جدید را آغاز کند که به هولدرهای بلندمدت اجازه میدهد تا بیتکوین خود را در اختیار سرمایهگذاران کوتاهمدت تازهوارد قرار دهند. طبق دادههایی که وو به اشتراک گذاشته است، تعداد افرادی که بیتکوین را بهصورت بلندمدت نگهداری میکنند، در چند هفته گذشته به اوج خود رسیده است. وو در توییتر نوشته است: «تعداد افرادی که بیتکوین را بهصورت بلندمدت نگهداری میکنند در اوج است و بنابراین بهطور کلی وقتی در چنین شرایطی هستیم، بهمعنای اوجگیری انباشت است. این افراد در جریان رشد قیمتها تمایل به فروش دارند. همانطور که مشاهده کردید، در جریان آخرین جهش قیمت بیتکوین که از اکتبر (مهر) سال گذشته آغاز شد، هولدرهای کوتاهمدت و بهطور کلی سرمایهگذاران ضعیفتر، واحدهای خود را نفروختند. اکنون در وضعیتی هستیم که آنها در حال فروش هستند، یعنی سرمایهگذاران کوتاهمدت اقدام به ذخیره سود و خروج از بازار کردهاند.»