رمزارزها در شیب نزولی

۱۴۰۰/۰۹/۲۸ - ۰۱:۰۷:۱۸
کد خبر: ۱۸۵۰۸۷
رمزارزها در شیب نزولی

بازار بیت‌کوین و سهام روز گذشته و هم‌زمان با کاهش تقاضای خریداران با کاهش قیمت مواجه شد. جهش کوتاه‌مدت بیت‌کوین در اواخر هفته گذشته، با سقوط مجدد قیمت به زیر ۴۸,۰۰۰ دلار به پایان رسید. اکنون آن‌طور که از نمودارها پیداست، روند اصلاحی اخیر قیمت می‌تواند در محدوده ۴۶,۰۰۰ دلار یا هر سطح دیگری که تقاضا برای خرید و ورود به بازار افزایش یابد، تثبیت شود. به نظر می‌رسد دوگانگی احساسات معامله‌گران همچنان ادامه دارد و در کنار نشانه‌های صعودی، عواملی به چشم می‌خورد که می‌تواند در ادامه بر قیمت ارزهای دیجیتال تأثیر منفی بگذارد. بیت‌کوین اکنون در مقطع حساسی قرار گرفته است و اگر خریداران در ادامه نتوانند حمایت‌های فعلی را حفظ کنند، این احتمال وجود دارد که قیمت یک سقوط ۲۰ درصدی دیگر را تجربه کند. بازار بیت‌کوین در طول هفت روز گذشته نوسان جدی‌ای را تجربه نکرده است. وضعیت در بازار اتریوم و سولانا هم به همین شکل بوده و از طرفی اولنچ در این مدت ۳۸ درصد بازدهی داشته است. اختلاف میان عملکرد ارزهای دیجیتال در این هفته نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران همچنان تمایل زیادی به پذیرش ریسک دارند. معمولاً عملکرد بهتر آلت‌کوین‌ها نسبت بیت‌کوین، نشانه‌ای برای آغاز یک روند صعودی جدید در کل بازار است. در حال حاضر اما خطراتی هم وجود دارند که می‌توانند در ادامه بر قیمت ارزهای دیجیتال تأثیر بگذارند. برای مثال، شورای نظارت بر ثبات مالی ایالات متحده روز جمعه گزارشی را منتشر کرد و در آن به کنگره امریکا درباره خطرات حوزه امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) و استیبل‌کوین‌ها هشدار داد. علاوه بر این، کمیسیون بورس و اوراق بهادار امریکا هم روز گذشته تصمیم‌گیری درباره صدور مجوز صندوق قابل‌معامله در بورس (ETF) نقدی بیت‌کوین گری‌اسکیل و شرکت بیت وایز را به تعویق انداخت؛ خبری که شرایط بازار را برای سرمایه‌گذاران تا حدودی ناخوشایندتر از قبل کرد. امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) در طول سال ۲۰۲۱ سرخط خبرهای حوزه از دیجیتال را به تصرف خود درآورده بود و علاوه بر آن، توکن‌های غیرمثلی هم تأثیر زیادی در پذیرش انبوه ارزهای دیجیتال داشتند. سهام‌گذاری در برنامه‌های غیرمتمرکز و خریدوفروش NFTها، تاکنون برای سرمایه‌گذاران فعال در این حوزه بازدهی خوبی داشته است، اما باید به خاطر داشت که اگر قرارداهای هوشمند نبودند، هیچ‌کدام از اینها ممکن نمی‌شد. در اکوسیستم ارزهای دیجیتال، اتریوم همچنان پرکاربردترین شبکه لایه‌ اول برای قراردادهای هوشمند است. با این حال، در سال‌های گذشته تمام فعالان این صنعت از کارمزدهای بالا و مشکلات مربوط به تراکم در شبکه اتریوم، آگاه بوده‌اند. در سال ۲۰۲۱، شبکه‌های رقیب اتریوم، یعنی اولنچ و بایننس اسمارت چین، با ماشین مجازی اتریوم (EVM) سازگار شدند و این سازگاری نتایج مثبتی برای سرمایه‌گذاران هر دو اکوسیستم در پی داشت.

   رفتار محتاطانه معامله‌گران حرفه‌ای بیت‌کوین

وضعیت بازار قراردادهای اختیار معامله بیت‌کوین رفته‌رفته خنثی‌تر و نزولی‌تر می‌شود. موسسه تحقیقاتی دلفی دیجیتال در مطلبی با اشاره به وضعیت بازار قراردادهای اختیار معامله بیت‌کوین نوشته است: «نوسانات ضمنی برای قراردادهای اختیار معامله کوتاه‌مدت به سمت اختیار فروش (Put Option) منحرف شده است که نشان می‌دهد فعالان بازار نگرانی‌هایی دارند و مشغول خرید قراردادهای اختیار فروش هستند یا اینکه حدس می‌زنند شرایطی قیمتی در ادامه بدتر شود.» از سوی دیگر، برای آن دسته از قراردادهای اختیار معامله که بین ژانویه و فوریه ۲۰۲۲ (دی و بهمن) منقضی می‌شوند، میزان انحراف به سمت قراردادهای اختیار فروش کمتر است که نشان‌ می‌دهد سرمایه‌گذاران برای ابتدای سال آینده شرایطی خنثی را پیش‌بینی می‌کنند. صرافی دریبیت که از بازار قراردادهای اختیار معامله ارزهای دیجیتال پشتیبانی می‌کند، روز سه‌شنبه در توییتی به فروش سنگین پریمیوم قراردادهای اختیار خرید اشاره کرد. پریمیوم قراردادهای اختیار خرید به درآمدی اشاره دارد که از فروش قراردادهای منقضی‌نشده حاصل می‌شود.

    وضعیت بازار آلت‌کوین‌ها

جاستین سان از فعالیت در تیم توسعه ترون کناره‌گیری می‌کند. این کارآفرین حوزه ارز دیجیتال روز گذشته اعلام کرد شبکه ترون را که خود خالق آن بوده است، ترک خواهد کرد و آن را به دارندگان توکن‌های «TRX» می‌سپارد. سان گفته است با دیدن روند تبدیل‌شدن بیت‌کوین به ارز رسمی السالوادور، تشویق شده است تا از این پس روی پذیرش قانونی ارزهای دیجیتال در امریکای جنوبی کار کند. لونا، ارز دیجیتال اصلی شبکه ترا، جزو معدود توکن‌هایی است که در ۲۴ ساعت گذشته رشدی ۶ درصدی را تجربه کرده است. قیمت لونا پس از آنکه روز پنجشنبه به ۶۷ دلار رسید، روز جمعه تا ۶۴ دلار اصلاح شد. داده‌های بازار نشان می‌دهد که میان توکن‌های با ارزش بازار بالای ۱ میلیارد دلار، الروند (Elrond)، مینا (Mina) و  «XDC Network» روز گذشته بدترین عملکرد را داشته‌اند و به ترتیب ۱۴، ۷ و ۱۲ درصد از ارزش خود را از دست داده‌اند.

  بررسی نشانه‌های صعودی و نزولی روی نمودار

با اینکه نشانه‌هایی از حمایت کوتاه‌مدت خریداران در بازار دیده می‌شود، فروشندگان بیت‌کوین همچنان فعال هستند. بیت‌کوین اکنون در مقطع حساسی قرار گرفته است و شکسته‌شدن حمایت‌های فعلی می‌تواند با سقوط عمیق‌تر قیمت همراه باشد. به گزارش‌کوین دسک، در طول هفته گذشته بیت‌کوین در نزدیکی میانگین متحرک ۲۰۰ روزه نوسان می‌کرد و می‌توان گفت که در این ۷ روز قیمت نوسان جدی‌ای نداشته است. در حال حاضر هم کندل قیمت بیت‌کوین در نزدیکی این میانگین متحرک و سطح ۴۶,۰۰۰ دلار قرار گرفته است. آن‌طور که پیداست خریداران در مسیر بازیابی قیمت با مقاومت قدرتمندی روبرو هستند که در محدوده بین ۵۰,۰۰۰ تا ۵۵,۰۰۰ دلار تشکیل شده است. در نمای یک‌روزه بازار نشانه‌هایی از فرسودگی روند نزولی فعلی دیده می‌شود که می‌تواند در ادامه با جهش قیمت در کوتاه‌مدت همراه باشد. شاخص قدرت نسبی (RSI) در ناحیه اشباع خرید قرار گرفته است؛ این اتفاق مانند آنچه در اواخر سپتامبر (شهریور) دیده شد، معمولاً نشانه‌ای برای جهش قیمت است. با این حال، از دست رفتن شتاب صعودی قیمت در نمای ۱ هفته‌ای بازار، همچنان موضوعی نگران‌کننده است. تلاش ناموفق‌ خریداران که با متوقف‌شدن روند صعودی قیمت پس از رسیدن به اوج تاریخی ۶۹,۰۰۰ دلاری همراه بود، نشان می‌دهد که روند صعودی گسترده قیمت در حال ضعیف‌‌ترشدن است. بیت‌کوین اکنون در مقطع حساسی قرار گرفته است و اگر خریداران در ادامه نتوانند حمایت‌های فعلی را حفظ کنند، این احتمال وجود دارد که قیمت یک سقوط ۲۰ درصدی دیگر را تجربه کند.