تالار شیشه‌ای

۱۴۰۰/۱۰/۰۶ - ۰۳:۰۰:۲۱
کد خبر: ۱۸۵۳۶۴

عرضه سرخابی‌ها در بورس

جلسه بررسی وضعیت خصوصی‌سازی باشگاه پرسپولیس با حضور حسین قربانزاده، رییس کل سازمان خصوصی‌سازی و مدیرعامل و برخی از مدیران شرکت فرهنگی، ورزشی باشگاه پرسپولیس در محل سازمان خصوصی‌سازی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه مجید صدری، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس مشکلات این باشگاه در خصوص تسریع در مسیر بورسی شدن این باشگاه را تشریح کرد و از به مطالبه حدود ۳۰۰ میلیارد تومانی سازمان امور مالیاتی از این باشگاه اشاره کرد، علی رغم آنکه باشگاه‌های فوتبال مطابق قانون از مالیات معاف هستند.

در ادامه این نشست رییس سازمان خصوصی‌سازی ضمن تاکید بر ضرورت تسریع در فرآیند پذیرش باشگاه پرسپولیس در بازار سرمایه تصریح کرد: پذیرش باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال و درج نماد این دو باشگاه با هدف شفاف شدن عملکرد و انضباط مالی این دو باشگاه باید تا همین ماه صورت گیرد و همچنین عرضه اولیه سهام این دو باشگاه در بازار سرمایه قابلیت پیدا کند.

قربانزاده افزود: صرف نظر از چگونگی انتقال مالکیت، نه تنها این باشگاه که همه شرکت‌های دولتی باید صورت‌های مالی شفاف داشته باشند و موانع پیش روی خود جهت پذیرش در بازار سرمایه را بردارند.

رییس کل سازمان خصوصی‌سازی پیگیری جدی موضوعات موثر در این فرآیند از جمله تهیه صورت‌های مالی منتهی به خرداد ماه ۱۴۰۰، گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی شرکت و تعیین تکلیف بند‌های حسابرس مستقل و بازرس قانونی برای سال مالی قبل را مورد تاکید قرار داد که در این راستا، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس قول داد که حداکثر مساعدت و همکاری جهت تسریع در روند درج نماد را انجام دهند. 

همچنین در ادامه این جلسه، پیشنهادهایی درخصوص نحوه واگذاری باشگاه یاد شده مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت. رییس کل سازمان خصوصی‌سازی، در خصوص تعیین تکلیف حق پخش تلویزیونی این دو باشگاه تاکید و تصریح کرد که تضمین سودآوری این دو باشگاه بعد از واگذاری با تعیین تکلیف این موضوع محقق می‌شود. قربانزاده اظهارنظر نهایی در خصوص نحوه واگذاری این دو باشگاه را مشروط به کارشناسی دقیق روش‌ها طی جلسات متعدد در سطوح کارشناسان دانست. تمامی شرکت‌های مشمول واگذاری می‌بایست مطابق قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و بند (ب) ماده (۲۵) قانون برنامه ششم توسعه به منظور اخذ هرگونه مجوز ثبت صورتجلسات مجامع عمومی و هیات‌مدیره و نقل و انتقال اموال و دارایی‌های ثابت و اخذ هرگونه تسهیلات مجوز‌های مربوطه را از این سازمان اخذ کند. شایان ذکر است در پایان این نشست مقرر شد کارگروهی به منظور بررسی روش‌های پیشنهادی موصوف، تشکیل و موضوعات به صورت هفتگی و مستمر پیگیری شود.

خرید سیمان از بورس کالا

جواد فلاح مدیر توسعه بازار فیزیکی بازار بورس کالا در رابطه با شرایط خرید سیمان از بورس کالا گفت: در این مدل گواهی سپرده کالایی سیمان شرکت‌های سیمانی را به عنوان انبار بورس کالا پذیرش کرده‌ایم. اکنون ۲۶ شرکت سیمانی انبارشان در بورس کالا پذیرش شده و همچنان در حال پذیرش ۱۴ انبار دیگر هستیم.

او ادامه داد: در روزهای دوشنبه و سه شنبه هر هفته سیمان در تابلوی بورس کالا عرضه می‌شود و افراد می‌توانند با همان کد سهامداری خرید کنند، خریدار می‌تواند با پرداخت مبلغی به کارگزار وارد معامله شود. البته سیمانی که از بورس می‌توان خریداری کرد حداقل باید ۱۰ تن باشد اگر تقاضای خرید کمتر باشد، امکان خرید از این بازار وجود ندارد.

فلاح گفت: ۱۰ تن برای سیمان عدد بزرگی نیست و برای یک پروژه مسکونی خرید ۱۰ تن محموله سنگینی محسوب نمی‌شود. البته ما در بورس کالا علاقه‌مند به میزان کمتر هم بودیم، اما مدل بارگیری و بسته‌بندی شرکت‌های سیمانی به شکلی است که نازل‌هایی که کیسه سیمان بر آن قرار می‌گیرد و کیسه از روی نقاله به روی ماشین حمل و نقل می‌شود، امکان بارگیری کمتر از ۱۰ تن ممکن نیست. 

او ادامه داد: به این ترتیب هر فردی که کد سهامداری داشته باشد می‌تواند خرید داشته باشد. افراد با مراجعه به کارگزاری می‌توانند کد را دریافت و به صورت آنلاین اقدام به خرید کنند. نمادهای معاملاتی هم در سایت tsetmc.com در بخش بورس کالا و قسمت گواهی سپرده کالایی نمادهای سیمان وجود دارد.

فلاح گفت: حداکثر در جلسه معاملاتی افراد می‌توانند ۱۰۰ تن سیمان خریداری کنند. این سیمان تیپ دو و در کیسه‌های ۵۰ کیلویی است.

او در رابطه با شرایط تحویل این محصولات گفت: مشتری بعد از دادن سفارش و خرید باید با کارگزار خود تماس بگیرد و اطلاعات مربوط به حمل را به کارگزار خود دهد و شرکت کارگزار خریدار اطلاعات را به شرکت کارگزار فروشنده منتقل می‌کند و آن نیز به شرکت سیمانی انتقال می‌دهد. معاملات از ۹ آذر در حال انجام است و تاکنون ۱۶ جلسه معاملاتی انجام شده و حدود هزار خریدار هم به این روش سیمان خریداری کرده‌اند.