اخبار

۱۴۰۰/۱۰/۱۴ - ۰۱:۰۲:۵۹
کد خبر: ۱۸۵۶۱۹

ورود کل کالاهای پایه به بورس

مهر |قائم‌مقام وزیر صمت با بیان اینکه ورود کل کالاهای پایه از جمله حوزه پتروشیمی به بورس در حال عملیاتی شدن است، گفت: ورود فولاد به بازار منجر به ایجاد ثبات و قیمت‌های منطقی‌تر در این بازار شد.

محمدصادق مفتح در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص روند تحولات بازار فولاد کشور اظهار کرد: از چند ماه پیش و از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم، برای ساماندهی بازار و ایجاد توازن در زنجیره فولاد، عرضه کل محصولات این زنجیره در بورس کالا در دستور کار قرار گرفت که ایجاد ثبات و قیمت‌های منطقی‌تر در این بازار ماحصل اقدامات اخیر است.

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی افزود: امروز با بهره‌گیری از شفافیت آماری بورس کالا، در حوزه واردات تا پوشش سقف نیاز کشور و همچنین صادرات منوط به تأمین کامل نیاز بازار داخل در دستور کار قرار گرفته و انواع محصولات نیز مرحله به مرحله وارد بورس می‌شوند.

مفتح تاکید کرد: این رویداد، دو مزیت بزرگ برای تولید کشور به ارمغان می‌آورد نخست، تأمین نیاز صد درصدی و بدون دغدغه واحدهای تولیدی و دوم، کشف قیمت‌های منطقی‌تر برای محصولات که منافع این اتفاق به همگان می‌رسد.

وی در پاسخ به این پرسش که کدام محصولات به‌طور کامل در بورس کالا عرضه خواهند شد؟ گفت: علاوه بر عرضه محصولات زنجیره فولاد، ورود کل کالاهای پایه از جمله در حوزه پتروشیمی نیز در حال عملیاتی شدن است که با این اقدامات شاهد ایجاد یک شفافیت بی‌سابقه در بازار کل محصولات پایه خواهیم بود.

مفتح با بیان اینکه نتایج عرضه‌های مستمر محصولات فولادی در بورس طی چند ماه اخیر بسیار رضایت بخش بوده است، اظهار کرد: این رویه قطعاً به سود تولید کشور است و همانطور که در بحث سیمان نیز مشاهده شد با ورود کل تولیدکنندگان به بورس، یک ثبات قیمتی در بازار ایجاد شد.

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی تاکید کرد: در واقع به دلیل حذف رانت و دو قیمتی از بازارها، این رویدادها به همراه امکان پیش بینی‌پذیری بازارها از جمله مزایای ورود کامل زنجیره تولید به بورس است.

افزایش قیمت برنج

ایسنا |قیمت برنج ایرانی در ماه گذشته تا ۵۵ درصد افزایش داشته و در گزارش‌های رسمی قیمت بیش از ۵۷ هزار تومان هم برای آن ثبت شده است. افزایش قیمت برنج در سال جاری همواره در هر ماه ثبت شد و گزارش‌های میدانی نشان داد که هر کیلو برنج ایرانی تا بیش از ۷۰ هزار تومان هم فروش رفته است. این در حالی است که تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران از وضعیت قیمت اقلام خوراکی در آذرماه نشان می‌دهد که افزایش قیمت برنج ایرانی نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵۵.۳ درصد بوده است؛ به‌طوری که هر کیلو در آذرماه پارسال به‌طور متوسط ۳۳.۲ هزار تومان قیمت خورده ولی برای آذرماه امسال متوسط ۵۱.۶ هزار تومان اعلام شده است. هر کیلو برنج ایرانی در آبان‌ماه به‌طور متوسط ۴۹.۵ هزار تومان بوده و حداقل ۴۱.۲ هزار تومان و حداکثر ۵۷.۱ هزار تومان در آذرماه برای آن گزارش شده است. در رابطه با وضعیت برنج خارجی نیز رشد ۱۹ درصدی نسبت به آذرماه سال پیش دارد؛ به گونه‌ای که هر کیلو در آذرماه سال ۱۳۹۹ به‌طور متوسط ۲۳.۴ هزار تومان قیمت داشته که در آبان‌ماه امسال به ۲۷.۱ هزار تومان و در آذرماه به ۲۷.۹ هزار تومان رسیده است. این در حالی است که هر کیلو برنج خارجی به‌طور حداقل ۲۴.۳ هزار تومان و حداکثر ۳۲.۱ هزار تومان در آذرماه قیمت خورده که نشان می‌دهد نسبت به آبان‌ماه سال جاری سه درصد و در مقایسه با آذرماه پارسال ۱۹ درصد گران شده است. وضعیت واردات برنج هم در سال جاری نشان می‌دهد که از ابتدای سال تا پایان آذرماه ۹۵۸ هزار تن به ارزش ۸۱۸ میلیون دلار واردات صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۳ درصد از لحاظ وزنی و ۱۵ درصد ارزش افزایش دارد. این در حالی است که پیش‌تر آمار گمرک نشان داده بود که از ابتدای سال تا ۱۹ آذرماه ۸۹۲.۸ هزار تن به ارزش بیش از ۷۵۹ میلیون دلار ارزش داشته است که براین اساس در ۱۰ روز پایانی آذرماه روند واردات برنج افزایش دارد.