اخبار

۱۴۰۰/۱۰/۲۳ - ۰۳:۱۳:۳۲
کد خبر: ۱۸۵۹۰۷

ابربدهکاران بانکی باید تعیین تکلیف شوند

رییس کانون بانک‌های خصوصی گفت: از سران قوا تقاضا داریم بین آنهایی که منابع عظیمی از بانک‌ها گرفتند و با گردن کلفتی تسهیلات را بازنگرداندند و خیل عظیم فعالان اقتصادی واقعی تفکیک قائل شوند.

کورش پرویزیان تصریح کرد: بانک‌ها به دنبال تعطیلی هیچ کارخانه‌ای نیستند بلکه از کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی که ارزش افزوده بالایی برای کشور به همراه دارند، حمایت می‌کنند تا رونق بیشتری بگیرند. 

رییس کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی با اشاره به تاکید رییس‌جمهوری مبنی بر عدم تعطیلی کارخانه‌ها توسط بانک‌ها به گزارش وزارت کشور و صمت در این باره اشاره کرد و گفت: ما در حوزه بانک‌های خصوصی تعداد بسیار محدودی املاک تملیکی داریم و اعلام کردیم که آماده‌ایم این املاک و اموال تملیکی را به صاحبان آنها که صلاحیت دارند، واگذار کنیم تا کار خود را ادامه دهند و روند تولید متوقف نشود. 

موضوع مهمی که در این میان وجود دارد این است که بعضا افراد نادری وجود دارند که عملکرد فعالان اقتصادی را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ به این شکل که آنها تخلف کوچکی انجام می‌دهند که جلوه فعالان اقتصادی را در این حوزه مکدر می‌کنند.  رییس کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی با بیان اینکه تقاضای ما این است که این دوگروه از هم تفکیک شوند، افزود: از مجلس، دولت و قوه قضاییه تقاضا داریم بین آنهایی که منابع عظیمی از بانک‌ها گرفتند و با گردن کلفتی تسهیلات را بازنگرداندند تا این پول‌ها به چرخه سیستم بانکی برگردد و فعالان اقتصادی دوباره از این تسهیلات استفاده کنند، و خیل عظیمی از فعالان اقتصادی واقعی تفکیک قائل شوند.  مدیرعامل بانک پارسیان همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به تفاهمنامه اخیر ۷ بانک با وزارت صمت درخصوص تامین مالی زنجیره‌ای اظهار کرد: برای حمایت از تولید به ویژه در زنجیره‌های ارزش، طرح تامین مالی زنجیره‌ای به صورت مشترک میان بانک مرکزی، وزارت صمت، وزارت اقتصاد و شبکه بانکی کشور طراحی و آیین نامه‌های اجرایی آن نیز از سوی بانک مرکزی ابلاغ شده است. براین اساس در صورت ابلاغ فرآیند اجرایی آن، زنجیره‌های ارزش در کشور مورد حمایت قرار خواهد گرفت که امیدواریم تسهیلات بانکی بیش از گذشته به سمت تولید هدایت شود. بانک پارسیان هم یکی از بانک‌هایی است که این تفاهم نامه را منعقد کرد و امیدواریم بتوانیم در حوزه تولید اقدامات بهتری داشته باشیم. ما از گذشته تمام نیازهایی که برای این طرح در حوزه زیرساخت‌ها و فناوری اطلاعات لازم بود را فراهم کردیم و برای برخی موارد منتظر ابلاغ بانک مرکزی هستیم تا اقدامات اجرایی را آغاز کنیم.

 

خاندوزی در کمیسیون اقتصاد:

تبصره ۱۸ بودجه۱۴۰۰ دو ماه‌ آینده اجرایی می‌شود

نایب‌رییس کمیسیون اقتصادی مجلس از حضور وزیر اقتصاد در جلسه امروز کمیسیون متبوع خود خبر داد و گفت: بر اساس توضیحات خاندوزی، تبصره ۱۸ بودجه ۱۴۰۰ظرف دو ماه آینده قطعا اجرایی خواهد شد.

شهباز حسن‌پور بیگلری از حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست امروز کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داد و گفت: وزیر اقتصاد در این جلسه با شفافیت و صداقت به سوالات نمایندگان پاسخ داد.

درست است که سوال از وزیر اقتصاد است اما سوال ما مربوط می‌شود به کلیت دولت و ناهماهنگی‌هایی که در تیم اقتصادی وجود دارد.

نماینده سیرجان افزود: ۵، ۶ سوال اصلی از وزیر مطرح شد که تعدادی از نمایندگان قانع شدند و تعدادی هم قانع نشدند و برای برخی سوالات نمایندگان هم مهلتی تعیین شد که دوستان گزارش خود را ارسال کنند.

آنچه که آقای خاندوزی سال قبل در مجلس به‌شکل شفاف دنبال می‌کردند، وضعیت بورس بود. امروز نگرانی‌ها در وضعیت بازار بورس همچنان ادامه دارد و مردم مرتب با نمایندگان در تماس هستند.

وی با بیان اینکه در ارتباط با وضعیت سیستم بانکی و وام‌های بانکی هنوز سوالات به صورت جدی مطرح است، گفت: با توجه به انتظارات کمیسیون اقتصادی از وزیر و همچنین شناخت وزیر اقتصاد و دارایی از دغدغه‌های نمایندگان، می‌دانند که نمایندگان مطلب شخصی ندارند و بیشتر دغدغه‌ آنها در راستای بحث‌های مردم است.

نایب‌رییس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره ۱۰ بند مطرح‌ شده از سوی وزیر اقتصاد و دارایی گفت: زمانی که برای اولین‌بار از رسانه ملی متوجه موضوع شدم از اینکه قرار است اتفاق میمون و مبارکی در کشور بیفتد، بسیار خوشحال شدم. اما ایراد و سوال اصلی این است که چرا قبل از ارسال لایحه بودجه، این ۱۰ بند تصویب نشده که امروز به عنوان دغدغه مطرح نباشد و اینکه آیا سازمان برنامه و بودجه این مطلب را می‌پذیرد یا خیر؟

موضوع بعدی که در دستور کار و سوالات مجلس قرار داشت در ارتباط با تبصره ۱۸ است، که وزیر اقتصاد عنوان کرد ظرف دو ماه آینده قطعا اجرایی خواهد شد.

با توجه به اینکه ۱۰ ماه از سال می‌گذرد اما تاکنون حتی یک ریال از ۳۰ هزار میلیارد تومان تبصره ۱۸ تاکنون عملیاتی نشده و متاسفانه وزارتخانه‌های مختلفی که مسوولیت این کار را بر عهده دارند همکاری و همراهی نداشته‌اند.

 نماینده مردم سیرجان با بیان اینکه تعداد زیادی از نمایندگان از پاسخ‌های وزیر امور اقتصادی و دارایی قانع شدند، گفت: وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره مسائلی که نمایندگان مطرح کردند دغدغه بسیار دارند و ان شاء‌الله این مسائل حل خواهد شد.