اقتصاد کلان

۱۴۰۰/۱۰/۲۵ - ۰۰:۴۳:۰۴
کد خبر: ۱۸۵۹۵۴

اقتصاد کشور به نوسازی بنیادین نیاز دارد

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اقتصاد کشور احتیاج به نوسازی و تجدید ساختار بنیادین دارد. در سطح دنیا، ۷۵ درصد از سرمایه موجود شامل سرمایه‌های ناملموس می‌شود که متاسفانه آمار سرمایه‌های ناملموس در ایران تنها ۲۳ درصد است. این مساله نشان‌دهنده نوع روابط در حوزه تولید است که نیاز به تغییر کردن دارد. ایران باید در حوزه اقتصاد جهانی پا به عرصه بگذارد و از حیطه فعالیت‌های اقتصادی محلی فراتر برود. علی آقامحمدی، در نشست خبری ششمین اجلاس ملی میزبانی ایرانی اسلامی، اظهار کرد: عامل اصلی موفقیت در اقتصاد و حوزه برند که معادل فارسی آن «ویژند» نام دارد، پایداری در انجام مراحل متعدد و گوناگون اقتصادی است. اقتصاد کشور احتیاج به نوسازی و تجدید ساختار بنیادین دارد. در سطح دنیا، ۷۵ درصد از سرمایه موجود شامل سرمایه‌های ناملموس می‌شود که متاسفانه آمار سرمایه‌های ناملموس در ایران تنها ۲۳ درصد است. این مساله نشان‌دهنده نوع روابط در حوزه تولید است که نیاز به تغییر کردن دارد. وی افزود: برای رفع موانع موجود، باید دست از گذشته‌نگری برداشته و به آینده‌ای روشن در عرصه اقتصادی امیدوار باشیم. اکثریت نسل جوان ایران تحصیلکرده و آماده ورود به بازار کار هستند که این مساله نوید روزهای روشنی برای شرایط اقتصادی خواهد داشت. ایران باید در حوزه اقتصاد جهانی پا به عرصه بگذارد و از حیطه فعالیت‌های اقتصادی محلی فراتر برود. مشکل ما با اقتصاد کنونی کشور، نوع نگاه ماست که این نگاه مستلزم تغییر است.

روند بررسی جزییات بودجه1401

سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی روند بررسی جزییات لایحه بودجه ۱۴۰۱ در صحن علنی مجلس را تشریح کرد. سید نظام‌الدین موسوی اظهار کرد: با توجه به اصلاح آیین نامه داخلی مجلس، ابتدا کلیات بودجه در کمیسیون تلفیق بررسی و تصویب شد و سپس کلیات به رای نمایندگان در جلسه علنی گذاشته شد و نمایندگان آن را تصویب کردند، با تصویب کلیات نوبت به ارایه پیشنهادهای نمایندگان رسید. وی توضیح داد: طبق آیین نامه قبلی نمایندگان حداکثر ۱۰ روز فرصت ارایه پیشنهاد به کمیسیون‌های تخصصی را داشتند سپس کمیسیون‌های تخصصی از زمان چاپ و توزیع لایحه، ۱۰ روز فرصت بررسی پیشنهادها نمایندگان و ارایه آن به کمیسیون تلفیق را داشتند. موسوی افزود: اکنون بیش از ۱۰ هزار پیشنهاد از سوی نمایندگان ارایه شده و کمیسیون‌های تخصصی هم آن را بررسی کردند اما به دلیل تغییر آیین نامه، هیات رییسه دو روز فرصت در اختیار نمایندگان قرار داد و کمیسیون‌های تخصصی هم باز یک هفته زمان بررسی پیشنهادها را داشتند که فرصت نمایندگان برای ارایه پیشنهادها تمام شد و کمیسیون‌های تخصصی تا روز گذشته برای ارایه گزارش به کمیسیون تلفیق فرصت داشتند. سخنگوی هیات رییسه مجلس با بیان اینکه جلسات کمیسیون تلفیق برای بررسی جزییات لایحه بودجه ۱۴۰۱ از روز شنبه ۲۵ دی آغاز می‌شود، خاطرنشان کرد: طبق آیین نامه  کمیسیون تلفیق به مدت ۱۵ روز فرصت بررسی جزییات لایحه بودجه را دارد که می‌تواند این فرصت را ۱۵ روز دیگر هم تمدید کند؛ این فرصت در شرایطی تمدید می‌شود که به تصویب هیات رییسه مجلس برسد. بعد از اتمام این فرصت، کمیسیون تلفیق گزارش مصوبات خود درباره لایحه بودجه ۱۴۰۱ را به هیات رییسه برای چاپ و توزیع بین نمایندگان می‌دهد و بعد از آن جلسات علنی مجلس برای بررسی لایحه بودجه در دو شیفت کاری آغاز خواهد شد.

قیمت دارو نباید به شکل گسترده افزایش یابد

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: قیمت دارو نباید به شکل گسترده افزایش پیدا کند. یحیی ابراهیمی اظهار کرد: به شکل واقعی تا این لحظه در بودجه ۱۴۰۱ یک ریال بابت تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی وجود ندارد، مابه‌التفاوت آن حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان بوده که قرار است سرجمع بیمه‌ها افزایش پیدا کند تا سقف بیمه‌ها بالاتر برود و فشار روی مردم نیاید و بیمه‌ها جبران کنند. وی ادامه داد: هدف از این کار این است که جلوی قاچاق را بگیریم، چون قیمت دارو در ایران نسبت به کشورهای اطراف بسیار ارزان‌قیمت‌تر است. این نماینده مجلس اضافه کرد: ۹۷ درصد تولید داخلی دارو و سه درصد از خارج از کشور وارد می‌شود که مواد اولیه این ۹۷ درصد آن از خارج از کشور وارد می‌شود، اما به دلیل قیمت پایین تمام شده به شکل گسترده به خارج از کشور قاچاق می‌شوند که تنها راه مبارزه با آن آزاد شدن داروست، اما به چه قیمتی؟  ابراهیمی با بیان این سوال که اگر ارز را از روی دارو‌برداریم آیا کالاهای دیگر افزایش نمی‌یابد و دچار یک بحران اجتماعی نمی‌شویم؟ ادامه داد: نظر اکثر افراد کمیسیون بهداشت این نیست که ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو کاملا برداشته شود، بلکه باید منبعی دیده شود چراکه مردم توان این را ندارند که قیمت دارو به شکل گسترده افزایش پیدا کند. عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، افزود: به عنوان مثال تهیه داروی استامینوفن و آسپرین با ارز آزاد خیلی فشار به مردم نمی‌آورد ولی داروی شیمی‌درمانی، داروهای بیمارستانی و آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهایی که به شکل گسترده استفاده می‌شود اگر آزاد شوند مشکلات زیادی برای مردم ایجاد می‌کند، چراکه خیلی از مردم ممکن است بیمه و دفترچه نداشته باشند. وی عنوان کرد: هنوز در بیمه زیرساخت‌ها به صورت کامل ایجاد نشده که ما بگوییم دقیقاً در حوزه دارو مصرف می‌شود، ممکن است مردم یارانه دریافتی را در حوزه‌های دیگر مصرف کنند. ابراهیمی بیان کرد: نگاه ما این است که دولت باید تجدید نظر انجام داده و ارز ۴۲۰۰ تومانی را برای دارو در نظر بگیرد و این فرهنگ را که بتوانیم ارز آزاد دارو را داشته باشیم، را طی سالیان ایجاد کنیم .