بازارسرمایه
فدایی مدیرعامل فرابورس شد
در آذر ماه و به دنبال استعفای «امیر هامونی» از فرابورس، میثم فدایی به عنوان سرپرست این بورس انتخاب شد تا اعضای هیاتمدیره فرابورس نیز بتوانند در فرصت یک ماهه پیش رو به بررسی کاندیداها و برنامههای آنان برای تصدی مدیرعاملی فرابورس در کمیتهای که زیرنظر هیاتمدیره برگزار میشود، بپردازند.
اکنون پس از گذشت بیش از یک ماه از فعالیت فدایی در فرابورس، وی به عنوان مدیرعامل این شرکت منصوب شد.
فدایی متولد ۱۳۶۸ و از فارغالتحصیلان دانشگاه امام صادق(ع) است و هماکنون در دانشگاه علامه طباطبایی در مقطع دکتری مدیریت مالی نیز مشغول است.
پیش از این هامونی از مهرماه ۹۱ عهدهدار مدیرعاملی فرابورس ایران بود و در اواسط آذر ماه امسال هیاتمدیره با استعفای او از این سمت موافقت کرد تا از این پس وی به عنوان مدیرعامل بازار متشکل معاملات ارز ایران نقشآفرینی کند.
افت دوباره شاخص کل
در معاملات روز یکشنبه بیش از چهار میلیارد و ۷۳ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۲۳ هزار و ۴۵۹ میلیارد ریال داد و ستد شد.
همچنین شاخص کل (هموزن) با سه هزار و ۷۰۸ واحد کاهش به ۳۴۶ هزار و ۴۸۵ واحد و شاخص قیمت (هموزن) با ۲ هزار و ۳۳۲ واحد افت به ۲۱۷ هزار و ۷۸۷ واحد رسید. شاخص بازار اول، ۱۱ هزار و ۹۳۲ واحد و شاخص بازار دوم، ۱۳ هزار و ۲۵ واحد کاهش داشتند.
بیشترین تزریق پول حقوقی به بورس و فرابورس در سه گروه (محصولات شیمیایی)، (فلزات اساسی) و (بیمه و صندوق بازنشستگی) رقم خورد در حالی که برآیند معاملات گروههای «محصولات چوبی» و «کاشی و سرامیک» به نفع حقیقیها تمام شد.
سه نماد (سمگا)، (بپاس) و (شپدیس) لقب بیشترین افزایش سهام حقوقی را به خود اختصاص دادند، توجه حقیقیها نیز بیشتر به (تاصیکو)، (کیمیاتک) و (فنفت) معطوف بود.
علاوه بر این، در بین همه نمادها، پتروشیمی پارس (پارس) با ۴۰۳ واحد، پالایشنفت تبریز (شبریز) با ۱۲۷ واحد، صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با ۷۰ واحد، گروه دارویی برکت (برکت) با ۵۲ واحد، آریان کیمیاتک (کیمیاتک) با ۴۱ واحد، گروه صنعتی بارز (پکرمان) با ۳۷ واحد و سیمان تهران (ستران) با ۳۶ واحد تاثیر مثبت بر شاخص بورس داشتند.
در مقابل، پتروشیمی پردیس (شپدیس) با یک هزار و ۵۹ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۶۸۶ واحد، گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با ۵۸۶ واحد، معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با ۴۹۰ واحد، شرکت سرمایهگذاری غدیر (وغدیر) با ۴۴۱ واحد، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با ۴۴۱ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ۴۳۱ واحد، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با ۴۲۸ واحد و پالایش نفت اصفهان (شپنا) با ۴۱۰ واحد تاثیر منفی بر شاخص بورس همراه شدند.
برپایه این گزارش، در این روز نماد پالایش نفت تهران (شتران)، ایرانخودرو (خودرو)، پالایش نفت اصفهان (شپنا)، گسترش سرمایهگذاری ایران خودرو (خگستر)، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد)، سایپا (خساپا) و گروه دارویی برکت (برکت) در نمادهای پرتراکنش قرار داشتند.
گروه شیمیایی هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه ۲۲۸ میلیون و ۸۰۵ هزار برگه سهم به ارزش ۲ هزار و ۴۴۸ میلیارد ریال داد و ستد شد.
در روز یکشنبه شاخص فرابورس بیش از ۱۱۷ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۱۷ هزار و ۸۷۱ واحد ثابت ماند.
در این روز نمادهای توسعه سامانه نرم افزاری نگین (توسن)، بیمه سامان (بساما)، قاسم ایران (قاسم)، پاکدیس (غدیس)، شیر پاستوریزه پگاه گلپایگان (غگلپا) و شیر پگاه آذربایجان شرقی (غپآذر) با تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس همراه بودند.
همچنین بیمه پاسارگاد (بپاس)، فرابورس ایران (فرابورس)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، گروه سرمایهگذاری میراث فرهنگی (سمگا)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، پتروشیمی مارون (مارون)، صنعتی مینو (غصینو) و پتروشیمی تندگویان (شگویا) تاثیر منفی بر شاخص فرابورس داشتند.
در این روز افزایش سهام حقیقیها در ۱۴نماد و افزایش سهام حقوقیها در ۱۰۱نماد به بیش از یک میلیارد تومان رسید که جمع تغییر مالکیت دسته اول ۴۰میلیارد تومان و تغییر مالکیت دسته دوم ۳۷۰میلیارد تومان بود.
در پایان معاملات روز یکشنبه بازار سهام، ارزش سهام عدالت در مقایسه با روز گذشته، ۰.۸درصد کاهش یافت و ارزش سبد ۵۳۲هزار تومانی، یک میلیون تومانی و ۴۹۲هزار تومانی سهام عدالت به ترتیب به ۱۱ میلیون و ۸۸۶هزار تومان، ۲۲ میلیون و ۳۹۲هزار تومان و ۱۱ میلیون و ۲۳هزار تومان رسید. با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰درصد قابل فروش سبد ۵۳۲هزار تومانی سهام عدالت به ۷ میلیون و ۱۳۱هزار تومان رسیده است.