حداقل 5 میلیون نفر در کشور مشروبات الکلی مصرف می‌کنند

۱۴۰۰/۱۰/۲۷ - ۰۱:۳۳:۵۸
کد خبر: ۱۸۶۰۳۷
حداقل 5 میلیون نفر در کشور مشروبات الکلی مصرف می‌کنند

تعادل| هر روز از یک آسیب تازه رونمایی می‌شود، نه اینکه این آسیب‌ها وجود نداشته‌اند، نه! مساله این است که برخی از آنها حتی صحبت کردن در موردشان هم تابو به حساب می‌آمده و بسیاری ازمسوولان و دست اندرکاران ترجیح می‌داده‌اند این آسیب‌ها یا نادیده گرفته شوند یا زیر پوست شهر مخفی بمانند. اما حالا دیگر مخفی کردن و نادیده گرفتن آسیب‌ها نمی‌تواند راهکار مناسبی برای بهبود وضعیت جامعه باشد. تا مدت‌های زیادی حرف زدن از اعتیاد افراد به الکل هم تقبیح می‌شد و رسانه‌ها نباید به چنین موضوعاتی می‌پرداختند و حالا آمارهای منتشر شده نشان می‌دهند که حداقل 5 میلیون نفر در کشور مشروبات الکلی مصرف می‌کنند. آماری که می‌تواند قابل تامل باشد. این در حالی است که انواع و اقسام اعتیادها به مواد مخدر سنتی و صنعتی هم یکی دیگر از معضلاتی است که کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کند. 

    افزایش مصرف الکل در کشور

معاون وزیر کشور و رییس سازمان امور اجتماعی، درباره وضعیت مصرف «الکل» در کشور به عنوان یک آسیب اجتماعی، گفت: نرخ شیوع الکل در کشور بین ۹ تا ۱۰ درصد افراد بالای ۱۵ تا ۶۴ سال است به‌طوری که سالانه بیش از پنج میلیون نفر در کشور الکل مصرف می‌کنند. تقی رستم وندی در دومین همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام که با همکاری دانشگاه شاهد و در وزارت کشور برگزار شد، به بیان آمارهایی در حوزه آسیب‌های اجتماعی بر اساس پژوهش‌های انجام شده پرداخت و درباره وضعیت مصرف الکل در کشور اظهار کرد: درحالی باید به مصرف الکل توجه کرد که رسانه‌های ما به هیچ عنوان جسارت پرداختن به تغییر نگرش مردم نسبت به الکل را ندارند. معاون وزیر کشور با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی مصرف صفر الکل را توصیه می‌کند، تاکید کرد که باید نسبت به مصرف الکل در کشور توجه کرد. 

    مرگ سالانه ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر  بر اثر مصرف دخانیات در کشور 

رییس سازمان امور اجتماعی در ادامه با اشاره به وضعیت اعتیاد در کشور، از اعتیاد به عنوان بحث «مرگ» و «زندگی» یاد و تصریح کرد: سالانه بین ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر در کشور بر اثر مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند، لذا باید فرهنگ عمومی پذیرای کاهش مصرف دخانیات در کشور شود. 

    نگرش ۲۷ درصد مردم به مصرف مواد مخدر مثبت است

به گفته رستم وندی، نگرش ۲۷ درصد مردم به مصرف مواد مخدر، مثبت است. معاون وزیر کشور با اشاره به مصرف «تریاک» طی ۵۰۰ سال در جامعه ایرانی به عنوان ماده‌ای دارویی، این را هم گفت که اکنون آسیب‌های حاصله از مصرف این مواد به عنوان اولین ماده مخور کشور، بسیار زیاد است. 

    سالانه ۱۰۰ هزار نفر در کشور  اقدام به «خودکشی» می‌کنند

او در ادامه سخنان خود با اشاره به آسیب خودکشی با بیان اینکه دین اسلام از جمله سنگرهای مهم جلوگیری از خودکشی است، گفت: سالانه در کشور حدود ۱۰۰ هزار نفر اقدام به خودکشی می‌کنند که البته مرگ و میر ناشی از این اقدامات حدود ۵۰۰۰ تا ۵۵۰۰ نفر است، با این حال اگر این سیر صعودی مدیریت نشود در آینده نه چندان دور در رده کشورهایی قرار خواهیم گرفت که میزان خودکشی در آن نگران‌کننده است. 

    50 درصد مردم معتقدند میزان تحقق «عدالت» و برابری در جامعه کم است

رستم وندی با اشاره به نتایج پیمایش‌های انجام شده، ادامه داد: حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد مردم اعلام کرده‌اند که نه خود مردم و نه مسوولان قانون را رعایت نمی‌کنند و بدیهی است در جامعه‌ای که 40 درصد مردم اینگونه فکر می‌کنند، بحث هنجار شکنی طبیعی‌تر به نظر‌اید. از سوی دیگر حدود ۵۰ درصد مردم اعتقاد دارند که میزان تحقق عدالت و برابری در جامعه کم است و اگر نگرش عمومی این باشد که در جامعه برابری وجود ندارد و عدالت رعایت نمی‌شود، افراد انگیزه‌ای پیدا می‌کنند تا خودشان به دنبال استیفای حقوق خود روند. 

    300 تا 400 هزار، آمار سالانه سقط جنین غیرقانونی 

رییس سازمان امور اجتماعی در بخش دیگر سخنان خود به آمار موجود در حوزه سقط جنین نیز اشاره و تصریح کرد: مطابق با آمارهای موجود در وزارت بهداشت ۲۳۰ هزار سقط در سال و مطابق با برخی پژوهش‌ها ۳۰۰ هزار تا ۴۰۰ هزار سقط جنایی یا غیرقانونی در سال انجام می‌شود که باید به آن رسیدگی کرد. 

    کاهش تاب‌آوری مردم ظرف سالیان اخیر

معاون وزیر کشور با اشاره به پژوهش‌های انجام شده، ادامه داد: ظرف سالیان گذشته به شاخص‌هایی دست پیدا کردیم که تا حدود زیادی نگران‌کننده هستند. از جمله این شاخص‌ها میل به مهاجرت است که می‌تواند شاخص روشنگری برای ما تلقی شود. دلایل زیادی برای مهاجرت افراد از کشور وجود دارد اما این شاخص مهاجرت در واقع نشانه مطلوبیت یا نکویی یک جامعه تلقی می‌شود.  رییس سازمان امور اجتماعی میل به ایجاد تغییرات اساسی در کشور را در حال افزایش دانست و توضیح داد: شاخص میل به اعتراض نیز از نشان‌گرهای مهم است. این اعتراض می‌تواند در قالب رفتارهای هنجار شکنانه یا کج روی خود را نشان دهد. از سوی دیگر ظرف سالیان اخیر با افزایش فشار اقتصادی و معیشتی  تاب آوری مردم کاهش پیدا کرده است.