بازارسهام

۱۴۰۰/۱۰/۲۸ - ۰۰:۴۹:۵۶
کد خبر: ۱۸۶۰۴۸

کاهش دوباره شاخص کل

شاخص کل بازار بورس در سومین روز کاری هفته یعنی دوشنبه، ۲۷ دی‌ماه با چهار هزار و ۲۷۱ واحد کاهش، در جایگاه یک ‌میلیون و ۳۰۶ هزار واحدی قرار گرفت. در معاملات این روز بیش از چهار میلیارد و ۵۷۶ میلیون سهم، حق‌تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۲ هزار و ۷۴۷ میلیارد ریال داد و ستد شد. همچنین شاخص کل (هم‌وزن) با یک هزار و ۳۹۴ واحد کاهش به ۳۴۵ هزار و ۸۴ واحد و شاخص قیمت (هم‌وزن) با ۸۷۶ واحد افت به ۲۱۶ هزار و ۹۰۶ واحد رسید. شاخص بازار اول، چهار هزار و ۱۵۵ واحد و شاخص بازار دوم، پنج هزار و ۴۱۱ واحد کاهش داشتند.

علاوه بر این در بین همه نمادها، ایران خودرو (خودرو) با ۵۷۹ واحد، گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با ۳۸۴ واحد، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با ۲۶۸ واحد، سایپا (خساپا) با ۱۴۱ واحد، بورس کالای ایران (کالا) با ۱۲۴ واحد، بورس اوراق بهادار تهران (بورس) با ۹۰ واحد، سایر اشخاص بورس انرژی (انرژی) با ۷۲ واحد و پالایش نفت تبریز (شبریز) با ۶۲ واحد تاثیر مثبت بر شاخص بورس داشتند.

در مقابل، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۶۹۸ واحد، بانک ملت (وبملت) با ۵۵۷ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ۴۳۸ واحد، پتروشیمی فناوران (شفن) با ۴۱۷ واحد، شرکت سرمایه‌گذاری غدیر (وغدیر) با ۳۹۵ واحد، معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد) با ۳۳۲ واحد، معدنی و صنعتی گل گهر (کگل) با ۳۲۴ واحد و پتروشیمی پردیس (شپدیس) با ۲۶۱ واحد و ذوب آهن اصفهان (ذوب) با ۱۹۱ واحد تاثیر منفی بر شاخص بورس همراه شدند.

برپایه این گزارش، در این روز نماد ایران‌خودرو (خودرو)، پالایش نفت اصفهان (شپنا)، سایپا (خساپا)، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد)، سایر اشخاص بورس انرژی (انرژی ۳)، پالایش نفت تهران (شتران) و بورس کالای ایران (کالا) در نمادهای پرتراکنش قرار داشتند. 

گروه خودرو هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه یک میلیارد و ۱۳۸ هزار برگه سهم به ارزش ۲ هزار و ۷۱۸ میلیارد ریال داد و ستد شد.

روز دوشنبه شاخص فرابورس بیش از سه واحد افزایش داشت و بر روی کانال ۱۷ هزار و ۸۷۵ واحد ثابت ماند.

در سومین روزکاری هفته نمادهای صنعتی مینو (غصینو)، فرابورس ایران (فرابورس)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، بیمه اتکایی ایرانیان (اتکای)، بیمه سامان (بساما) و بیمه پاسارگاد (بپاس) با تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس همراه بودند.

همچنین سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، کلر پارس (کلر)، جنرال مکانیک (رنیک)، پتروشیمی مارون (مارون)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، پالایش نفت لاوان (شاوان) و زغال سنگ پرورده طبس (کزغال) تاثیر منفی بر شاخص فرابورس داشتند.

بورس کالا میزبان عرضه املاک شهرداری تهران

ابوالفضل فلاح، معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران گفت: کاهش بهای تمام شده در روند فروش املاک، شفاف‌سازی و سالم‌سازی، تقویت بازار تقاضا، مولد‌سازی دارایی‌های شهرداری تهران از جمله مهم‌ترین اهداف این اقدام است.

وی با تاکید بر این نکته که این رویکرد بسیار مورد توجه شهردار تهران، قرار گرفته است اظهار داشت: با پذیرش املاک در بورس‌کالا، این اطمینان حاصل می‌شود که فروش و واگذاری این املاک در آینده و انتقال قطعی آن با مشکلی مواجه نخواهد شد.

فلاح ادامه داد: همچنین در این زمینه شفافیتی که در مسیر پذیرش و عرضه در بورس‌کالا وجود دارد، سبب استقبال مردم از این عرضه‌ها خواهد شد.

معاون شهردار تهران در رابطه با آمادگی بورس کالا برای عرضه املاک مازاد دولتی در قالب روش‌های مختلف، گفت: آمادگی در بورس کالا برای عرضه املاک وجود دارد و این بستر در بورس کالا فراهم است و هیچ مشکلی وجود ندارد.

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با تاکید بر اینکه شهرداری می‌تواند از طریق مزایده یا از مسیر بورس‌کالا اقدام به واگذاری املاک خود برای تامین مالی کند، افزود: در آینده نزدیک اتفاق خوبی در زمینه فروش املاک شهرداری رقم خواهد خورد و قطعا ذینفعان اجرای این طرح شهروندان خواهند بود.

همچنین در ادامه عماد الدین سخایی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و هماهنگی امور اقتصادی شهرداری تهران به ارایه توضیحاتی، جایگاه بورس کالای ایران در بازارسرمایه، بورس کالای ایران در گذر زمان، کارکردها، ساختار کلی بازارها و اطلاعیه عرضه اموال غیر منقول در بورس کالای ایران را تشریح کرد.

محمد حسن‌زاده مدیرعامل سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران نیز از روش نوین فروش املاک و برگزاری جلسات متعدد کارشناسی جهت فروش املاک شهرداری خبر داد و با توجه به گزارشات ارایه شده در خصوص فروش قانونی و شفاف املاک در بورس کالا، اقدامات سازمان املاک و مستغلات را در خصوص روش‌های نوین فروش را اعلام کرد.