اخبار

۱۴۰۰/۱۱/۰۳ - ۰۱:۵۴:۴۷
کد خبر: ۱۸۶۲۱۲

گمرک و بندر کالاهای متروکه را اعلام نمی‌کنند

فارس |رییس سازمان اموال تملیکی با بیان اینکه کالا چند سال در بندر و گمرک می‌ماند و به ما اعلام نمی‌شود، گفت: استرداد کالا به صاحبان آنها ۲۳۰ درصد رشد دارد. عبدالمجید اجتهادی با اشاره به آخرین وضعیت رسوب کالا در انبارهای این سازمان اظهارداشت: با مدیریتی که صورت گرفت و هماهنگی انجام شده با تعزیرات و دادگستری آراء قضایی بسیاری از پرونده‌ها صادر شده و در اختیار این سازمان قرار گرفت. پیش تر برخی آرای صادر شده به دلیل آنکه سیستم ارتباطی بین تعزیرات و این سازمان بر قرار نبود معطل مانده بودند. وی تاکید کرد: ۲۰ سال کالایی در انبارهای تملیکی وجود داشت که تعیین تکلیف نشده بود و این کالا انهدامی است. اجتهادی یادآور شد: طی دو تا سه ماه اخیر انهدام کالاها در انبارهای تملیکی ۳۰۰ درصد افزایش یافته است. در صورتی که پرونده‌ها به موقع رسیدگی شود، نیازی به این انهدام وجود ندارد. برخی کالاها به دلیل شکل بهداشتی که دارند دانشگاه‌های علوم پزشکی موافق ورود آنها به چرخه مصرف نیستند، اما خیلی از کالاها در صورت تعیین تکلیف به موقع می‌تواند براساس رویه‌هایی که وجود دارد، صادر یا به نحوی تعیین تکلیف شود. اجتهادی با اشاره به انبارهای تملیکی استان کرمان و شهر سیرجان افزود: دستگاه‌های ام‌آر‌آی یا دستگاه‌های دیگر ۱۵ سال در گمرک مانده است. معاون وزیر اقتصادی با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۲۳۰ استرداد کالا به صاحبان آنها افزایش یافته است، تصریح کرد: توجه به افزایش فروش، حراج‌ها و مزایده‌ها حجم عظیمی از کالاهای موجود در انبارها خالی شده و موضوع چینش انبار و استاندارد‌سازی مطرح است که روند خوبی دارد.

تغییرات قیمت‌ کالاها در دیماه

با برگشت روند رو به رشد تورم در ماه گذشته، افزایش هزینه خانوارها به‌طور متوسط تا ۳۵.۹ درصد ثبت شده است. تورم که از مدت‌ها قبل در روند افزایشی قرار داشت، در شهریور ماه سال جاری رکوردهای تازه‌ای ثبت کرد و تورم سالانه به ۴.۸ درصد رسید که طی سال‌های گذشته بی‌سابقه بود. در همین فاصله نرخ تورم نقطه به نقطه به ۴۳.۷ و ماهانه ۳.۹ درصد رسید. اما در مهرماه روند تورم معکوس شد و در هر سه شاخص روند کاهشی در پیش گرفت؛ به‌طوری‌که تا آذرماه تورم سالانه به ۴۳.۴ درصد نقطه به نقطه ۳۵.۲ و ماهانه ۱.۷ درصد کاهش یافت.

 اما اعلام تورم دیماه توسط مرکز آمار ایران نشان داد که در شاخص ماهانه و نقطه به نقطه برگشت روند افزایشی تورم اتفاق افتاده است، هر چند که تورم سالانه کاهشی پیش رفته بود.

بر اساس این گزارش تورم ماهانه ۲.۴ درصد و نقطه به نقطه به ۳۵.۹ افزایش یافته و تورم سالانه با کاهش یک درصدی ۴۲.۴ درصد ثبت شده است. اینکه دلیل روند رو به رشد تورم در دو شاخص ماهانه و نقطه به نقطه از کجا نشأت می‌گیرد، موضوعی است که مسوولان مربوطه به ویژه در سازمان برنامه و بودجه یا بانک مرکزی باید به آن پاسخ دهند اما دولت در ماه‌های اخیر، دلیل توقف روند افزایشی تورم را به نوعی متوقف کردن استقراض از بانک مرکزی و عدم تامین کسری بودجه از این محل اعلام کرده بود.

در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به گروه «دخانیات»، گروه «نان و غلات» شامل انواع برنج ایرانی و گروه «ادویه و چاشنی» شامل زعفران و رب گوجه فرنگی می‌باشد. در گروه عمده «کالا‌های غیرخوراکی و خدمات» اجاره‌بهای واحد مسکونی، در گروه «هتل و رستوران» هزینه اقامت در هتل و مسافرخانه و در گروه «پوشاک و کفش» انواع پوشاک بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

همچنین در ماه جاری گروه «انواع گوشت» گوشت مرغ و متوسط قیمت یک کیلو وات برق مصرفی خانوار نسبت به ماه گذشته کاهش قیمت داشته‌اند.

در گروه عمده خوراکی‌‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به گروه دخانیات، گروه نان و غلات شامل انواع برنج ایرانی و گروه ادویه و چاشنی شامل زعفران و رب گوجه‌فرنگی بوده است.

درصد تغییرات شاخص قیمت در دهک‌های هزینه‌ای کل کشور در ماه جاری نیز حاکی از این است که دامنه تغییرات نرخ تورم سالانه در 

دی ماه ١٤٠٠ برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای از ۴۱.۶ درصد برای دهک نهم تا ٤٥.٢ درصد برای دهک اول است.

 به هر حال آنچه در تورم ثبت شده بیانگر آن است که خانوارهای ایرانی برای تامین کالا و خدمات مصرفی خود در دی ماه به‌طور متوسط حدود ۳۵.۹ درصد نسبت به سال گذشته افزایش هزینه داشته اند. در بین اقلام مصرفی مردم گروه شکر، مربا، عسل و... با ۵۸.۶ درصد و همچنین ماهی‌ها و صدف‌داران با ۵۵ درصد و سبزیجات با ۵۱ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به دی‌ماه پارسال داشته‌اند. در خدمات نیز هتل و رستوران با ۶۲.۱ و حمل و نقل با ۳۵.۳ و همچنین بهداشت و درمان با ۳۴.۳ درصد بیشترین افزایش هزینه را دارا هستند. در افزایش قیمت‌های ثبت شده نسبت به آذرماه نیز بالاترین میزان مربوط به دخانیات با ۴.۸ درصد و بعد از آن پوشاک و کفش ۲.۸ و حمل و نقل با ۲.۷ درصد است. بالاترین میزان تورم سالانه نیز برای روغن و چربی‌ها با ۷۸ درصد و گروه شیر، پنیر و تخم مرغ با ۶۸.۲ درصد ثبت شده است.