اخبار
لغو اخذ سود از دیرکرد اقساط وامها در دستور کار بانک مرکزی
مصطفی قمریوفا، مدیرکل روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد: به دنبال بیانات مراجع عظام تقلید، بانک مرکزی لغو اخذ سود از دیرکرد اقساط وامها را در دستور کار قرار داد.
مصطفی قمریوفا مدیرکل روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد: موضوع چگونگی لغو اخذ سود از دیرکرد اقساط وامها و تسهیلات بانکی که از دغدغههای مهم مراجع عظام تقلید در دیدار رییسکل بانک مرکزی در سفر به قم بود امروز در جلسه هیاتعامل بانک مرکزی بررسی شد.
قمریوفا افزود: اتخاذ تدابیر اجرایی لازم در این باره بهطور جدی در دستور کار اعضای هیات عامل بانک مرکزی قرار گرفت.
در سالهای اخیر مراجع عظام تقلید همواره در دیدارها با مسوولان نظام بانکی دولت قبل خواستار لغو اخذ سود از دیرکرد اقساط وامها میشدند و آن را جایز نمیدانستند. اکنون در دولت سیزدهم با توجه ویژه بانک مرکزی به حفظ احکام شرعی در مسائل نظام بانکی، قرار است این خواسته دیرینه مراجع عظام اجرایی شود.
دکتر صالحآبادی، رییسکل بانک مرکزی هم هفته گذشته در جمع اعضای «کارگروه تخصصی فقهی بانک مرکزی» گفت: در راستای نظارت بر اجرای مصوبات شورای فقهی در نظام بانکی کشور، ناظران شرعی به کمیته تطبیق بانکها اضافه خواهند شد.
وی با بیان اینکه تحول نظام بانکی بر اساس تطبیق با اصول فقهی و شرعی در این دوره با جدیت پیگیری خواهد شد، گفت: در این راستا و در مرحله نخست حوزه نظارت بانک مرکزی موظف شده عملکرد بانکها در اجرای اصول شرعی را در قالب فرمهای مشخص به طور مستمر مورد بررسی قرار بدهد.
عالیترین مقام بانک مرکزی ادامه داد: همچنین چارچوب اضافه شدن افرادی به عنوان ناظر شرعی در کمیته تطبیق بانکها به منظور اجرا و نظارت بر مصوبات شورای فقهی در این شورا در حال تدوین است. صالحآبادی یادآور شد: در همین راستا فهرست افرادی که توسط شورای فقهی احراز صلاحیت شوند در اختیار بانکها قرار خواهد گرفت. رییسکل بانک مرکزی همچنین بر ضرورت آموزش ضوابط فقهی و شرعی در حوزه بانکی به مدیران ارشد و تمام پرسنل شبکه بانکی تاکید و ابراز امیدواری کرد که این روند به بهبود فرآیندهای بانکی در راستای اجرای اصول بانکداری اسلامی منجر شود. آیتالله مصباحیمقدم، رییس شورای فقهی بانک مرکزی نیز در این نشست گفت: با حضور دکتر صالحآبادی در بانک مرکزی شاهد افزایش توجه اصول فقهی و شرعی در نظام بانکی کشور هستیم و اثربخشی تصمیمات شورای فقهی از این به بعد بیش از پیش خواهد شد.
وی در ادامه با تشکر از زحمات و نگاه ویژه دکتر صالحآبادی به جایگاه شورای فقهی در ساختار بانک مرکزی گفت: مفاد ماده ۱۶ برنامه ششم توسعه در صورت نظارت جدی بر عملکرد بانکها عملی خواهد شد. مصباحیمقدم تعمیق و گسترش آموزش مبانی بانکداری اسلامی در نظام بانکی را از ضروریات دانست و تأکید کرد: تحول در نظام بانکی بر اساس اصول فقه اسلامی وظیفه شورای فقهی و کارگروه تخصصی آن است.
تورم در منطقه پولی یورو باز هم رکورد زد
آژانس آمار اتحادیه اروپا (یورو استات) در گزارشی اعلام کرد که سرعت افزایش قیمت مصرفکننده در منطقه پولی یورو در ماه دسامبر باز هم رکورد زده است.
به گزارش هلنیکس شیپینگ، آژانس آمار اتحادیه اروپا (یورو استات) روز پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد که سرعت افزایش قیمت مصرفکننده در منطقه پولی یورو در ماه دسامبر باز هم رکورد زده است.
در این گزارش افزایش قیمت حاملهای انرژی و مشکلات زنجیره تامین درپی بهبود اقتصادی پس از محدودیتهای کرونایی، علت این تورم بیسابقه اعلام شده است.دفتر آمار اتحادیه اروپا یورواستات اعلام کرد که قیمت مصرفکننده در 19 کشور حوزه پولی یورو در ماه دسامبر 0.4 درصد نسبت به ماه قبل از آن افزایش یافت که طبق برآورد اولیه منتشر شده در 7 ژانویه، جهش 5 درصدی نسبت به مدت مشابه در سال قبل نشان میدهد.
بر اساس این گزارش، 2.46 درصد از نرخ کلی تورم این منطقه پولی نسبت به سال گذشته مربوط به افزایش قیمت حاملهای انرژی و 1.02 درصد از این نرخ نیز مربوط به افزایش هزینه خدمات بوده است.
کالاهای صنعتی غیر انرژی 0.78 درصد و مواد غذایی، الکل و تنباکو نیز روی هم 0.71 درصد بر این نرخ اضافه کردند.
بدون نوسان قیمت انرژی و مواد غذایی، یا آنچه بانک مرکزی اروپا آن را تورم اصلی مینامد، قیمتها 0.4 درصد ماه به ماه و 2.7 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت. این در حالی است که بانک مرکزی اروپا تلاش میکند تا در میان مدت تورم قیمت مصرفکننده را روی 2 درصد نگه دارد، اما بهطور مداوم فشارهای قیمتی را دست کم گرفته و به همین دلیل مورد انتقاد برخی از سیاستگذاران خود قرار گرفته است.با بهبود سریع اقتصاد پس از محدودیتهای مکرر ناشی از همهگیری کووید-19، قیمتهای انرژی بالا رفت و بانک مرکزی اروپا را که چند ماه پیش فقط یک تورم خوشخیم را پیشبینی کرده بود، غافلگیر کرد.