رویداد
اعلام آمار ورود و خروج بورس
حال و روز ناخوش بازار سرمایه طی هفتههای قبل باعث شده سهامداران این بازار بیش از هر زمان دیگری در سال جاری از این بازار نا امید شوند و پرونده خروج از این بازار را استارت بزنند. علاوه بر این تعداد افرادی که مایل به ورود به این بازار هستند نیز کاهش یافته و آمار سجامی شدن مردم، به خوبی مدعای این حقیقت است.
بر این اساس در خصوص دی ماه امسال، تعداد ۵۵ هزار و ۸۹۱ ثبت نام از سوی سرمایهگذاران حاضر در بازار سرمایه در سامانه سجام صورت گرفته و تعداد احراز هویت شدهها نیز با عبور از ۷۰ هزار سهامدار در این ماه به ۷۲ هزار و ۸۰۳ مورد رسیده است. این درحالی است که در آذر ماه امسال تعداد ثبت نام در سامانه سجام ۶۰ هزار و ۲۶ و تعداد احراز هویت شدهها نیز ۷۹ هزار و ۳۹۵ مورد بوده است. آمار سجامی شدهها در آبان ماه نیز ۷۹ هزار و ۱۳۸ نفر بوده که در این ماه ۱۰۱ هزار و ۷۱۶ نفر نیز احراز هویت شدند. بنابراین تعداد سجامی شدهها در دی ماه نسبت به آذرماه، ۴۱۳۵ نفر و نسبت به آبان ماه نیز ۲۳ هزار و ۲۴۷ نفر کاهش داشته است.
همچنین بر اساس این گزارش تعداد نفرات ثبت نام شده در سامانه سجام در دی ماه به تفکیک هر استان حاکی از آن است که پنج استان تهران با ۱۴ هزار و ۲۶۶ مورد، آذربایجان غربی با ۴ هزار و ۴۴۹ مورد، اصفهان با ۳ هزار و ۸۴۹ مورد، خراسان رضوی با ۲ هزار و ۹۴۰ مورد و کردستان با ۲ هزار و ۷۲۵ مورد در صدر بیشترین ثبت نام شدهها در کل کشور قرار دارند.
از سویی دیگر بر اساس آمارهای منتشر شده، پنج استان ایلام با ۲۴۱، خراسان جنوبی با ۲۸۳، چهارمحال و بختیاری با ۳۳۱، بوشهر با ۳۶۶ و اردبیل با ۳۹۱ مورد در انتهای لیست کمترین ثبت نام شدهها در سامانه سجام در بین سایر استانها قرار دارند. سامانه سجام «سامانه جامع ثبت اطلاعات مشتریان»، برای الکترونیک کردن و خودکار کردن فرآیند جمعآوری و مدیریت اطلاعات مشتریان است.
راهاندازی مرکز تدوین، تنقیح و تطبیق قوانین و مقررات بازار سرمایه
معاونت حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار از تشکیل «مرکز تدوین، تنقیح و تطبیق قوانین و مقررات بازار سرمایه» در این سازمان خبر داد.
وضع مقررات روزآمد، شفاف و کارآمد در بازار سرمایه یکی از ماموریتهای مهم سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان نهاد ناظر و مقرراتگذار است. همچنین، با توجه به اینکه در بازارهای مالی پیشرفته دنیا وظیفه مقرراتگذاری در حوزه بازار سرمایه در یک واحد تخصصی و متمرکز ذیل نهاد ناظر صورت میگیرد، بر این اساس، هیاتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در راستای توسعه و بهبود مقرراتگذاری تخصصی در این حوزه، تغییراتی را در ساختار کنونی مقرراتگذاری بازار سرمایه تصویب کرد.
بر همین اساس، معاونت حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار، «مرکز تدوین، تنقیح و تطبیق قوانین و مقررات بازار سرمایه» با هدف استقرار نظام مقرراتگذاری حرفهای، انتشار قوانین، مقررات و راهبری پژوهشی و مطالعات حقوقی مربوط به مقرراتگذاری در این بازار را ذیل معاونت حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار ایجاد کرد.
همچنین، تطبیق فرایندها و رویههای اجرایی بازار سرمایه، تنقیح و پالایش مستمر قوانین و مقررات و تشخیص حقوق و تکالیف مرتبط با بازار سرمایه، از دیگر اهداف راهاندازی این مرکز است.
سفارش کالا بدون «کد نقش» ثبت نمیشود
مدیر بازرسی و امور اعضا بورس کالای ایران طی نامهای به مدیران شرکتهای کارگزاری از الزام داشتن کد نقش جهت ثبت سفارش کالا از هفته آینده خبر داد. براساس نامه مذکور، از شنبه هفته آینده ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۰ محدودیت داشتن کد نقش مشتریان توسط سامانه ثبت سفارش کالا کنترل شده و اشخاصی که نسبت به دریافت کد نقش (سامانه جامع تجار) اقدام نکرده باشند، قادر به ثبت سفارش نخواهند بود.
یادآور میشود، پیش از این نیز مدیر پذیرش و بازاریابی بورس کالا طی اطلاعیهای (مهرماه ۱۴۰۰) خطاب به شرکتهای کارگزاری اعلام کرده بود که تمامی خریداران محصولات فولادی ملزم به داشتن کد نقش و ثبت اطلاعات معاملات در «سامانه جامع تجارت» هستند.
براساس این اطلاعیه کلیه خریداران محصولات فولادی از تاریخ ۱۰ مهر ماه ملزم به داشتن کد نقش و ثبت اطلاعات معاملات در سامانه جامع تجارت هستند. شایان ذکر است، سامانه جامع تجارت نوعی سامانه برای یکپارچهسازی و نظارت بر عملکرد دستگاههای مرتبط بر تجارت بینالملل است.
در واقع این سامانه راه ارتباطی بین تجار و بازرگان با ادارهها و سازمانهای ذیربط در این خصوص است؛ متقاضیان با استفاده از این سامانه میتوانند بهطور آنلاین کالای مورد نظر خود را ثبت سفارش کنند. در برخی از موارد امکان اخذ مجوزهای واردات و صادارت کالاها از طریق این سامانه امکان پذیر است.