اینترنت ایران سریعتر از افغانستان، کندتر از امارات، قطر، عربستان و...
میانه سرعت دانلود اینترنت ثابت در ایران تا پایان ماه ژانویه ۲۰۲۲، ۱۰.۳۹ مگابیتبرثانیه گزارش شده و ایران در جایگاه ۱۴۱ قرار گرفته و در عین حال و طبق آخرین آمار، در حالی که سرعت اینترنت موبایل ایران همانطور که مسوولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به آن اشاره کردند، از کشور افغانستان ۶۰ پله بالاتر است، اما در مقابل از همسایههای دیگرش از جمله، امارات، قطر و عربستان، ۶۰ پله پایینتر است. سرعت اینترنت یکی از فاکتورهای کیفی خدمات اینترنتی محسوب میشود و البته این روزها به یکی از مهمترین دغدغههای کاربران اینترنتی تبدیل شده و بسیاری از افراد از افت کیفیت اینترنت شکایت دارند. وبسایت Speedtest شاخصهای جهانی اینترنت را در کشورها بررسی میکند و مشاهده آمار این وبسایت میتواند نشان دهد اینترنت در یک ماه گذشته در ایران به چه صورت بوده است. طبق آخرین آمار منتشر شده در اسپیدتست، تا ماه ژانویه سال ۲۰۲۲، میانه جهانی سرعت دانلود اینترنت موبایل، ۲۹.۶۲ مگابیتبرثانیه و میانه جهانی سرعت آپلود اینترنت موبایل، ۸.۴۴ مگابیتبرثانیه و تاخیر ۲۹ میلیثانیه است. در حوزه اینترنت ثابت نیز میانه جهانی سرعت دانلود، ۵۹.۸۴ مگابیتبرثانیه و میانه جهانی سرعت آپلود ۲۵.۵۱ مگابیتبرثانیه و تاخیر ۱۰ میلیثانیه است. در حالی که تا ماه دسامبر سال ۲۰۲۱، میانه جهانی سرعت دانلود اینترنت موبایل، ۲۹.۵۵ مگابیتبرثانیه و میانه جهانی سرعت آپلود اینترنت موبایل، ۸.۵۹ مگابیتبرثانیه بود. در حوزه اینترنت ثابت نیز میانه جهانی سرعت دانلود، ۵۹.۷۵ مگابیتبرثانیه و میانه جهانی سرعت آپلود ۲۵.۰۶ مگابیتبرثانیه بود.
امارات متحده عربی و نروژ دارای بالاترین سرعت اینترنت موبایل
براساس گزارش موجود در فهرست کشورهایی با بالاترین میانه سرعت اینترنت موبایل در ژانویه ۲۰۲۲ میلادی، امارات متحده عربی (۱۳۵.۶۲ مگابیتبرثانیه) و نروژ (۱۱۸.۴۴ مگابیتبرثانیه) به ترتیب در ردههای اول و دوم قرار دارند. جایگاه این کشورها نسبت به دسامبر ۲۰۲۱ میلادی هیچ تغییری نکرده است. در رده سوم قطر با میانه سرعت اینترنت موبایل ۱۰۹.۸۶ مگابیتبرثانیه است و جایگاه آن نسبت به ماه قبل ۲ پله رشد کرده است. از سوی دیگر کره جنوبی با یک پله سقوط در رده چهارم قرار دارد و میانه سرعت اینترنت موبایل آن ۱۰۹.۱۴ مگابیت بر ثانیه ثبت شده است. در ردههای پنجم، ششم، هفتم و هشتم به ترتیب هلند (۱۰۷.۲۴ مگابیتبرثانیه)، عربستان سعودی (۹۴.۲۵ مگابیتبرثانیه)، بلغارستان (۸۷.۸۲ مگابیتبرثانیه) و دانمارک (۸۷.۱۱ مگابیتبرثانیه) قرار دارند. جایگاه این ۴ کشور در ژانویه ۲۰۲۲ میلادی نسبت به یک ماه قبل از آن یک پله رشد کرده است. در رده نهم این فهرست چین با میانه سرعت اینترنت موبایل ۸۵.۸۳ مگابیت بر ثانیه قرار دارد و جایگاه آن نسبت به ماه قبل ۵ پله سقوط کرده است. در رده دهم مانند ماه گذشته کویت با میانه سرعت اینترنت موبایل ۸۱.۳۳ مگابیتبرثانیه قرار دارد.
ردهبندی جهانی اینترنت ثابت
در فهرست کشورهایی با بیشترین میانه سرعت اینترنت ثابت رده نخست به موناکو (۱۹۲.۶۸ مگابیتبرثانیه) تعلق دارد. جایگاه این کشور در ردهبندی ژانویه ۲۰۲۲ نسبت به ماه قبل از آن ۴ پله رشد کرده است. در ردههای دوم، سوم، چهارم و پنجم به ترتیب سنگاپور (۱۹۲.۰۱ مگابیتبرثانیه)، شیلی (۱۸۹.۳۶ مگابیتبرثانیه)، تایلند (۱۸۴.۰۳ مگابیتبرثانیه) و هنگ کنگ (۱۷۳.۴۲ مگابیتبرثانیه) قرار دارند. جایگاه تمام این کشورها نسبت به ردهبندی ماه گذشته یک پله سقوط کرده است. در رده ششم این فهرست دانمارک با میانه سرعت ۱۶۳.۶۰ مگابیتبرثانیه قرار دارد و جایگاه آن نسبت به ماه قبل تغییری نکرده است. در رده هفتم ماکائو با میانه سرعت اینترنت ۱۵۶.۷۳ مگابیتبرثانیه قرار دارد و جایگاه آن در ردهبندی نسبت به دسامبر ۲۰۲۱ میلادی ۳ پله رشد کرده است. در ردههای هشتم، نهم و دهم به ترتیب چین (۱۵۵.۷۹ مگابیتبرثانیه)، امریکا (۱۴۳.۷۶ مگابیتبرثانیه) و اسپانیا (۱۳۴.۱۹ مگابیتبرثانیه) قرار دارند. جایگاه این کشورها در ردهبندی کشورهایی با بیشترین میانه سرعت اینترنت ثابت در ژانویه ۲۰۲۲ میلادی نسبت به ماه قبل از آن یک پله سقوط کرده است.
میانه سرعت موبایل در ایران
در حال حاضر میانه سرعت دانلود اینترنت موبایل در ایران ۲۳.۱۰ مگابیتبرثانیه و میانه سرعت آپلود اینترنت موبایل، ۸.۹۰ مگابیتبرثانیه و تاخیر ۳۱ میلیثانیه است که رتبه ایران را به ۷۷ از میان ۱۳۸ کشور رسانده است. این در حالی است که در ماه ژانویه سال ۲۰۲۲، میانه سرعت دانلود اینترنت موبایل در ایران ۲۴.۰۳ مگابیتبرثانیه و میانه سرعت آپلود اینترنت موبایل، ۹.۳۴ مگابیتبرثانیه و تاخیر ۳۰ میلیثانیه بود که رتبه ایران را به ۷۳ از میان ۱۳۸ کشور رسانده بود. همچنین طبق این آمار، اینترنت موبایل ایران در حال حاضر از اتیوپی و فیجی سریعتر و از کشورهایی مانند لائوس و برزیل کندتر است. در حال حاضر در حوزه اینترنت ثابت، میانه سرعت دانلود در ایران، ۱۰.۳۹ مگابیتبرثانیه و میانه سرعت آپلود ۱.۵۵ مگابیتبرثانیه و تاخیر، ۲۹ میلیثانیه است که رتبه ایران را به ۱۴۱ از میان ۱۷۸ کشور میرساند. این درحالی است که در ژانویه ۲۰۲۲، در حوزه اینترنت ثابت، میانه سرعت دانلود در ایران، ۹.۹۲ مگابیتبرثانیه و میانه سرعت آپلود ۱.۳۹ مگابیتبرثانیه بود و ایران در رتبه ۱۴۳ از میان ۱۷۸ کشور قرار داشت. همچنین طبق این آمار، اینترنت ثابت ایران در حال حاضر از نیجریه و میکرونزیا سریعتر و صحرای غربی و بنین کندتر است.
مقایسه سرعت اینترنت در ایران با کشورهای اطراف
از سوی دیگر در یک هفته گذشته، بر سر سرعت اینترنت در ایران جنجالهای زیادی به پا شد، بیشتر از این جهت که اینترنت ایران با کشور افغانستان مقایسه شده بود، زیرا مسوولان حوزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم اذعان دارند که وضعیت اینترنت در ایران مطلوب نیست و بهخصوص اینترنت ثابت که به حالت بحرانی رسیده است. اینکه چرا عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، به مقایسه سرعت اینترنت افغانستان و ایران پرداخته و اشاره کرد که اینترنت ایران با افغانستان برابر نیست و حتی ۱۰۰ پله بالاتر است، به خبر یکی از رسانهها برمیگردد که گفته بود «سرعت اینترنت در ایران، همرده با افغانستان شده» و این خبر، وزیر ارتباطات را به واکنش واداشت، اما اگر بخواهیم یک پله بالاتر نگاه کنیم، باید ببینیم از ابتدا چرا اینترنت ایران باید با افغانستان مقایسه شود. اگر افغانستان به عنوان یکی از کشورهای همسایه ایران، مورد مقایسه قرار گرفته، باید دید سرعت اینترنت در همسایههای دیگر ایران چقدر است که میتوان این آمار را از وبسایت اسپیدتست که شاخصهای جهانی اینترنت را در کشورها بررسی میکند، به دست آورد.
کشورهایی که سرعت اینترنت موبایلشان از ایران بالاتر است
اینترنت موبایل در امارات، نهتنها به عنوان یکی از همسایههای ایران، بلکه بهطور کلی در جدول اینترنت موبایل جهانی، در صدر قرار دارد و میانه سرعت دانلود آن ۱۳۵.۶۲ مگابیتبرثانیه است. کشور قطر در رتبه سوم جهانی و پس از امارات در بین همسایههای ایران، قرار گرفته که میانه سرعت دانلود اینترنت موبایل آن ۱۰۹.۸۶ مگابیتبرثانیه گزارش شده است. عربستان در سومین رتبه اینترنت موبایل در میان همسایههای ایران قرار دارد و با کسب رتبه ششم جهانی، میانه سرعت دانلود آن معادل ۹۴.۲۵ مگابیتبرثانیه است. پس از آن کویت در جایگاه چهارم در میان همسایههای ایران و رتبه ۱۰ جهانی از نظر اینترنت موبایل قرار گرفته و میانه سرعت دانلود آن ۸۱.۳۳ مگابیتبرثانیه اعلام شده است. کشور عمان که در آمار جهانی نسبتا با فاصله از سایر همسایههای ایران و در رتبه ۳۲ قرار گرفته، ۵۰.۳۸ مگابیتبرثانیه میانه سرعت دانلود اینترنت موبایل دارد و پنجمین رتبه را در میان همسایههای ایران کسب کرده است. رتبه ششم اینترنت موبایل در میان همسایههای ایران متعلق به عراق است که در آمار جهانی با میانه سرعت دانلود ۳۶.۱۲ مگابیتبرثانیه، در رتبه ۴۷ جهانی قرار دارد. ترکیه با میانه سرعت دانلود ۳۲.۲۸ مگابیتبرثانیه، در رتبه هفتم کشورهای همسایه ایران قرار دارد و رتبه جهانی آن هم ۵۸ است. کشور آذربایجان در رتبه ۶۰ جهانی از نظر سرعت اینترنت موبایل قرار دارد و با میانه سرعت دانلود ۳۰.۹۶ مگابیتبرثانیه، در میان کشورهای همسایه ایران در جایگاه هشتم است. ارمنستان با میانه سرعت دانلود ۲۶.۲۳ مگابیتبرثانیه که به سرعت اینترنت موبایل در ایران هم تا حدودی نزدیک است، نهمین جایگاه را در میان کشورهای همسایه ایران دارد و در رتبه ۶۹ جهانی قرار گرفته است. پس از این ۹ کشور، ایران با میانه سرعت دانلود ۲۳.۱۰ مگابیتبرثانیه، در رتبه ۷۷ جهانی در حوزه اینترنت موبایل قرار دارد.
کشورهایی که سرعت اینترنت موبایل آنها از ایران کمتر است
از میان کشورهایی که سرعت اینترنت موبایلشان از ایران کمتر است، پاکستان با میانه سرعت دانلود ۱۶.۵۶ مگابیتبرثانیه در جایگاه ۱۰۲ جهانی قرار دارد. افغانستان با میانه سرعت دانلود ۵.۱۰ مگابیتبرثانیه در حوزه اینترنت موبایل، در جایگاه ۱۳۸ جهانی قرار گرفته است. ترکمنستان نیز در رتبه ۱۳۹ از میان ۱۴۰ کشور قرار گرفته و میانه سرعت اینترنت موبایل آن، ۳.۰۹ مگابیتبرثانیه است. این آمار نشاندهنده سرعت اینترنت موبایل بود که مسوولان معتقدند این حوزه در ایران بهخوبی توسعه یافته است. البته سرعت اینترنت ثابت در کشورهای همسایه ایران، به ترتیبی که در بالا آمده نیست و با توجه به رتبههایی که در این تصاویر مشاهده میشود، به این صورت است که امارات، کویت، عربستان، قطر، عمان، ارمنستان، ترکیه، عراق و آذربایجان سرعتی بیشتر از ایران و به ترتیب پاکستان، ترکمنستان و افغانستان سرعتی کمتر از اینترنت ایران دارند. در عین حال، اگرچه وزیر ارتباطات عنوان کرده بود که ایران ۱۰۰ پله از نظر سرعت اینترنت از کشور افغانستان جلوتر است، اما مطابق آمار اسپیدتست، اینترنت موبایل ایران، با میانه سرعت دانلود ۲۳.۱۰ مگابیتبرثانیه و در جایگاه ۷۷ جهانی، ۶۱ پله از افغانستان بالاتر و اینترنت ثابت ایران نیز با میانه سرعت دانلود ۱۰.۳۹ مگابیتبرثانیه و در جایگاه ۱۴۱ جهانی، ۳۸ پله از افغانستان بالاتر است.