بازپرداخت ارزی منابع خط قرمز صندوق توسعه ملی است
رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه صنعت گردشگری با توجه به مشکلات پیش آمده به دلیل کرونا شرایط مناسبی ندارد، گفت: در حال حاضر صندوق توسعه ملی این آمادگی را دارد تا دو هزار میلیارد تومان منابع ریالی را در اختیار بانکهای عامل قرار دهد. مهدی غضنفری رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی در آیین امضای تفاهمنامه با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: براساس فرمایشات مقام معظم رهبری باید از اقتصاد نفتی جدا شویم اما اگر بتوانیم سهم گردشگری را در اقتصاد افزایش دهیم، میتوانیم به عنوان یک منبع بیانتهای ثروت از آن استفاده کنیم. وی افزود: شرایط کرونا وضعیت خوبی را برای صنعت گردشگری فراهم نکرد، از این نظر صندوق توسعه ملی برای کمک به این حوزه اقدام کرده است. سرمایهگذاران خارجی میتوانند به این بخش کمک کنند و صندوق میتوانند نقشهای جدیدی در این زمینه داشته باشد. بهطور مثال در پروژههای بسیار بزرگی که نیاز به منابع ارزی دارد صندوق توسعه ملی نیز میتواند مشارکت داشته باشد. ضمن اینکه صندوق توسعه ملی میتواند در زمینه ضمانتهای ارزی برای سرمایهگذاری در زمینه گردشگری اقداماتی را انجام دهد. براساس مصوبه هیاتمدیره صندوق توسعه ملی بانکهای عامل تا دو برابر منابعی که از سوی صندوق توسعه ملی پرداخت خواهد شد را در قابل تسهیلات به حوزه گردشگری تخصیص خواهند داد. رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی، پس تجربیات سالهای اخیر، صندوق توسعه به بلوغ خوبی رسیده است و ما میتوانیم اقدامات مناسبی را انجام دهیم.
منابع خوبی به بخش گردشگری تزریق خواهد شد
سید عزتالله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این جلسه گفت: در کشور ما برخی سعی کردند وابستگی را تئوریزه کنند در حالی که استقلال پایه اصلی این انقلاب را تشکیل میدهد. صندوق توسعه ملی که ابتکار رهبر معظم انقلاب بود و اگر نظارت ایشان در طول این سالها نبود، این امکان وجود داشت که موجودیت صندوق به دلیل مشکلات کشور به خطر بیافتد. وی افزود: صندوق توسعه ملی در زمینه گردشگری انعطاف خوبی از خود نشان داد. گردشگری صنعت پیشران است که میتواند دغدغههای مختلفی در کشور را برطرف کند، به خصوص در زمینه اقتصادی خواهد داشت. گردشگری نقش بسیار مهمی در این حوزه میتواند داشته باشد. براساس تحقیقات، بازارهای مربوط به حوزه گردش و گردشگری در آینده توسعه بیشتری خواهد داشت. ما ظرفیتهای بسیار زیادی در این زمینه داریم. مشکل ما این است که در این حوزه سرمایهگذاری صورت نگرفته است و برخی موارد که چنین اقداماتی صورت گرفته نگرانیهایی وجود داشته است. به همین دلیل تلاش شده تا اطمینان لازم به فعالان این حوزه داده شود و تلاش ما در مدت اخیر برای ایجاد اطمینان و تبیین یک آینده روشن در سرمایهگذاری این حوزه بوده است. ضرغامی در پایان تاکید کرد: رقم شش هزار میلیارد تومان، بودجه بسیار خوبی است که میتواند زمینهای برای تحول در سرمایهگذاری حوزه گردشگری باشد.
افزایش چهار برابری تخصیص منابع صندوق به حوزه گردشگری
میرمحمدی عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی گفت: صندوق در حوزههای ارزی و ریالی فعالیت دارد و تا امروز به بیش از 360 پروژه منابع تخصیص داده شده که این منابع در صنایع مختلف هزینه شده است. بخشی از منابع براساس قانون به ریال تبدیل شده که در حوزههای مختلف از جمله گردشگری هزینه شده است. وی افزود: بهطور سالانه حدود بیست میلیارد تومان در بانکهای عامل سرمایهگذاری میشود. از سال 94 تا امروز حدود چهار هزار 800 میلیارد تومان توسط صندوق به بخش گردشگری تخصیص پیدا کرده که از این میزان نزدیک به پنجاه درصد به صندوق بازگشته است. در مجموع بهطور متوسط از منابع ریالی صندوق بین 6 تا 7 درصد به بخش گردشگری پرداخت شده است.