مزاحمت‌های اورژانس؛ برای سرگرمی با جان مردم بازی نکنید

۱۴۰۰/۱۲/۱۹ - ۰۲:۳۴:۲۳
کد خبر: ۱۸۷۶۳۳
مزاحمت‌های اورژانس؛ برای سرگرمی با جان مردم بازی نکنید

هر بار که شما برای سرگرمی به اورژانس زنگ می‌زنید، ممکن است یک نفر واقعا به فوریت‌های پزشکی نیاز داشته باشد و تماس بی‌مورد شما مانع از رسیدن کمک به موقع به آن فرد شده و جانش را از دست بدهد. کافی است یک بار قبل از اقدام به چنین کاری به مرگ یک انسان فکر کنید. به اینکه رفتار شما مصداق بارز بازی با جان انسان‌هاست. کسانی که برای اورژانس مزاحمت تلفنی ایجاد می‌کنند قطعا انسان‌های نرمالی نیستند. این افراد باید برای رفع مشکلات روحی و روانی خود به پزشک متخصص مراجعه کنند، چرا که یک فرد سالم به خوبی می‌داند، مزاحمت ایجاد کردن برای اورژانس یعنی هدر دادن وقت و انرژی کسانی که قرار است جان انسان‌ها را نجات بدهند. وقتی سرپرست مرکز اورژانس کشور از روزانه یک هزار و 200 مزاحمت تلفنی در اورژانس صحبت می‌کند، در واقع آمار تکان‌دهنده‌ای را بیان می‌کند. این آمار افرادی است که فقط از روی تفریح و سرگرمی شماره سه رقمی را می‌گیرند که با جان انسان‌ها سر و کار دارد. کادر اورژانس تمام توان خود را می‌گذارند تا جان بیماران را نجات دهند، آن ثانیه‌های حساسی که باید به بالین فرد نیازمند به کمک پزشکی برسند، بسیار با ارزش است. مزاحمت تلفنی برای اورژانس کار افراد سالم نیست.

    20 درصد تماس‌ها مزاحمت تلفنی است

سرپرست مرکز اورژانس تهران با بیان اینکه مزاحمت‌های تلفنی در تهران وجود دارد، گفت: روزانه بین ۱۰ تا ۲۰ درصد یعنی روزانه ۷۰۰ تا ۱۲۰۰ مزاحمت تلفنی در اورژانس تهران داریم. دکتر یحیی صالح طبری در نشست خبری روز گذشته در مرکز اورژانس تهران برگزار شد اظهار کرد: در سالی که گذشت تعداد انتقال بیماران و مصدومان به بیمارستان ۱۲درصد و ماموریت‌های موتورلانس حدود ۲ درصد افزایش یافته است و تا اسفند ماه بیش از یک میلیون ماموریت در تهران انجام شده است. مزاحمت‌های تلفنی در اورژانس تهران وجود دارد و روزانه بین ۱۰ تا ۲۰ درصد یعنی ۷۰۰ تا ۱۲۰۰ مزاحمت تلفنی در اورژانس تهران داریم. او با بیان اینکه کد بیماران مغزی در حدود ۲۸ درصد در سال جاری افزایش داشته است گفت: آمار در خصوص مسمومیت با گاز منوکسید کربن در حدود ۱۲ درصد کاهش داشته است. صالح طبری در خصوص تماس‌های گرفته شده با اورژانس تهران گفت: بیش از دو میلیون تماس با اورژانس تهران گرفته شده و بین ۲۳ تا ۲۵ درصد کل ماموریت‌های کشور مربوط به تهران است.  رییس اورژانس تهران با اشاره به کمبود نیروی انسانی در مرکز اورژانس تهران گفت: دچار کمبود نیروی انسانی هستیم. شرایط کاری در تهران سخت است و از افرادی در رشته‌های بیهوشی و پرستاری و فوریت‌های پزشکی برای همکاری دعوت می‌کنیم.

    رشد ۵۸  درصدی ماموریت‌های  امداد هوایی

 طبری با بیان اینکه که ماموریت‌های امداد هوایی نسبت به سال گذشته ۵۸ درصد رشد داشته است گفت: حوادث ترافیکی نیز شش درصد رشد داشته است. سرپرست مرکز اورژانس تهران در خصوص فعالیت اورژانس در امر واکسیناسیون نیز گفت: بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از مردم تهران توسط تیم اورژانس در برابر کرونا واکسینه شده‌اند و روزانه هزار ماموریت ویژه بیماران کرونایی در تهران انجام شده است.

رییس اورژانس تهران گفت: در استان تهران در خصوص چهارشنبه سوری، ۱۹ و در شهر تهران ۱۱ ماموریت تا به امروز انجام شده است. اورژانس تهران در مراکز آموزشی و تجمعی در آماده باش کامل قرار دارد و در میان نیروهای ستادی تا پایان ۱۸ فروردین ماه این آمادگی برقرار شده است. اورژانس تهران ۱۳ میلیون جمعیت ثابت و سه میلیون جمعیت شناور را با ۲۲۵ پایگاه آمبولانس و ۱۴۵ پایگاه موتور لانس را تحت پوشش دارد.

    تمهیدات اورژانس تهران  برای جلوگیری از ضرب و شتم نیروهایش

صالح‌طبری در خصوص تمهیداتی که اورژانس تهران برای جلوگیری از ضرب و شتم نیروهای اورژانس در نظر گرفته است افزود: چند روز قبل همکاران اورژانسمان در محل ارایه خدمت مورد ضرب و شتم با چاقو و قمه قرار گرفتند که پیگیری‌ها در حوزه انتظامی انجام شد و با همکاری خوب قوه قضاییه، این افراد بازداشت شدند، در خصوص اینگونه برخوردها با پرسنل اورژانس باید برخورد سختی بشود. وی درباره آمار شهدای مدافع سلامت اورژانس تهران نیز گفت: اورژانس تهران پنج شهید مدافع سلامت داشته است و به صورت تقریبی تمام نیروهای اورژانس تهران به کرونا مبتلا شده‌اند چرا که به صورت مستقیم با بیماران در تماس بودند. رییس مرکز اورژانس تهران با اشاره به فرسودگی آمبولانس‌ها نیز اظهار کرد: برای تامین قطعات آمبولانس با مشکل تحریم مواجه هستیم و از مجلس انتظار داریم تا در بازسازی ناوگان اورژانس به ما کمک کنند.

    ۱۴ تا ۱۷ دقیقه مدت زمان رسیدن  آمبولانس‌ها بر بالین بیماران

رییس مرکز اورژانس تهران در خصوص مدت زمان رسیدن آمبولانس بر بالین بیمار گفت: در حال افزایش تعداد موتورآمبولانس‌ها در شهر تهران هستیم تا خدمات اولیه را موتورآمبولانس‌ها ارایه کنند. در حال حاضر میانگین مدت‌زمان رسیدن آمبولانس بر بالین بیماران، ۱۴ تا ۱۷ دقیقه است.