دنیای فناوری

۱۴۰۰/۱۲/۲۲ - ۰۲:۱۵:۴۹
کد خبر: ۱۸۷۶۹۲

عدم دسترسی چین به داده‌های کاربران امریکایی تیک‌تاک

تیک تاک در آستانه توافقی با شرکت اوراکل است که بر اساس آن دسترسی شرکت چینی مالک آن موسوم به بایت دنس به داده‌های کاربران امریکایی تیک تاک ناممکن می‌شود. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، قرار است با تغییر شیوه ذخیره‌سازی داده‌های کاربران امریکایی تیک تاک نظر مثبت نهادهای رگولاتوری در ایالات متحده جلب شود تا این اپلیکیشن بتواند به فعالیت‌های خود در خاک امریکا ادامه دهد. این توافق یک سال و نیم پس از آن رخ می‌دهد که نهادهای امنیتی امریکا به بایت دنس دستور دادند تیک تاک را واگذار کند تا از انتقال اطلاعات کاربران امریکایی این نرم افزار به دولت چین جلوگیری شود. این در حالی است که تیک تاک بارها چنین اتهامی را رد کرده است. این فرمان پس از اینکه جو بایدن سال گذشته جانشین دونالد ترامپ رییس‌جمهور ایالات سابق متحده شد، اجرا نشد. در عین حال همچنان نگرانی‌هایی در مورد امنیت داده‌ها در تیک تاک وجود دارد که بایت دنس وعده داد به آنها رسیدگی کند. هنوز مشخص نیست همکاری تیک تاک و اوراکل، مشکلات امنیت ملی مدنظر امریکا را حل خواهد کرد یا خیر. اوراکل در سال ۲۰۲۰، زمانی که بایت دنس تحت فشار ایالات متحده برای فروش برنامه تیک تاک قرار داشت، درباره خرید سهام تیک تاک مذاکراتی انجام داده بود. اوراکل قصد دارد تمامی داده‌های کاربران تیک تاک در ایالات متحده را در سرورهای داده خود ذخیره کند. برخی از داده‌های تیک تاک در حال حاضر بر روی سرورهای کلود گوگل ذخیره می‌شوند.

اختلال اینترنت ماهواره‌ای اوکراین به علت حمله هکری

آژانس‌های اطلاعاتی غربی در حال بررسی یک حمله سایبری توسط هکرهای ناشناخته هستند که دسترسی به اینترنت ماهواره‌ای پرسرعت در اوکراین را همزمان با حمله روسیه مختل کرده‌اند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، تحلیلگران در آژانس امنیت ملی ایالات متحده، سازمان امنیت سایبری دولت فرانسه و سازمان اطلاعات اوکراین در حال بررسی این مساله هستند که آیا خرابکاری هکری که موجب اختلال سرویس ارایه‌دهنده اینترنت ماهواره‌ای اوکراین شده، کار هکرهای تحت حمایت روسیه بوده یا خیر. حملات هکری به سرویس ماهواره‌ای اینترنت پرسرعت اوکراین در صبح روز ۲۴ فوریه آغاز شد، این حملات مصادف با آغاز حمله زمینی و هوایی روسیه به اوکراین بود. بنا بر اعلام شرکت مخابراتی ویاست ایالات متحده که مالک این شبکه آسیب دیده است، عواقب این رویداد هنوز در حال بررسی است، اما مودم‌های ماهواره‌ای متعلق به ده‌ها هزار مشتری این شرکت در اروپا از کار افتاده‌اند. با اینکه بیش از دو هفته از حمله مذکور گذشته، اما هنوز مودم‌های هک شده به حالت عادی بازنگشته‌اند. این یکی از مهم‌ترین حملات سایبری جنگی است که تاکنون به صورت علنی فاش شده و مورد توجه سازمان‌های اطلاعاتی غربی قرار گرفته، زیرا ویاست به عنوان یک پیمانکار دفاعی هم برای ایالات متحده و هم برای چندین متحد این کشور فعالیت می‌کند. این شرکت به واحدهای ارتش و پلیس اوکراین هم خدمات می‌دهد. کارشناسان معتقدند اختلال اتصال اینترنت ماهواره‌ای می‌تواند توانایی اوکراین برای مبارزه با نیروهای روسی را مختل کند. زیرا استفاده از سیستم‌های هوشمند مدرن، سلاح‌های هوشمند و تلاش برای انجام مانورهای تسلیحاتی ترکیبی بدون دریافت اطلاعات از طریق خدمات اینترنت ماهواره‌ای ممکن نیست.

سوءاستفاده امریکا از رایانه‌های چینی برای حمله سایبری به روسیه

چین روز جمعه اعلام کرد از آدرس‌های اینترنتی در ایالات متحده برای در دست گرفتن کنترل رایانه‌های چینی و حمله هکری به بلاروس، روسیه و اوکراین استفاده شده است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شین هوا، چین از فوریه سال جاری حملات سایبری مستمری را تجربه کرده است که موجب نگرانی مرکز واکنش اضطراری شبکه کامپیوتری ملی/مرکز هماهنگی چین (CNCERT/CC) شده است. این مجموعه یک مرکز فنی امنیت سایبری است که تلاش‌ها را برای پیشگیری و شناسایی تهدیدات امنیت سایبری در چین مدیریت و هدایت می‌کند. در گزارش این مرکز آمده است: با نظارت ما مشخص شد که از اواخر فوریه، اینترنت چین به‌طور مداوم با حملات سایبری از خارج از کشور مواجه شده است. گروه‌های خارج از کشور با در دست گرفتن کنترل رایانه‌های موجود در کشور برای انجام حملات سایبری به روسیه، اوکراین و بلاروس تلاش کرده‌اند. در ادامه این بیانیه آمده است: پس از تجزیه و تحلیل گسترده مشخص شد، بیشتر آدرس‌های این حملات مربوط به ایالات متحده امریکا بوده است. حملات سایبری نقطه اصلی تنش بین ایالات متحده و متحدانش با چین بوده است، زیرا غرب چین را به راه‌اندازی یک پیکار جهانی جاسوسی سایبری متهم کرده و چین نیز اتهامات مشابهی را بر علیه واشنگتن و هم پیمانان اروپایی آن مطرح کرده است. چین می‌گوید که در حملات سایبری شرکت نمی‌کند و چنین ادعاهایی را «اظهارات مخرب» خوانده است.