اخبار

۱۴۰۰/۱۲/۲۳ - ۰۲:۰۱:۱۳
کد خبر: ۱۸۷۷۰۹

تورم 445 درصدی واردات

تورم در واردات با وجود کاهش نسبت به قبل، بیش از ۴۴۵ درصد گزارش شده است. قیمت کالاهای وارداتی یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر میزان مبادلات خارجی کشورها و نیز یکی از عوامل تعیین‌کننده رابطه مبادله است و تغییرات آنها از اهمیت بالایی برخوردار است، مرکز آمار ایران طی گزارشی به یررسی روند تورم واردات پرداخته است.

همچنین تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی (مبتنی بر داده‌­های دلاری) نسبت به فصل قبل ١٢.١ درصد است که در مقایسه با تورم فصلی تابستان با ٨.٧ درصد حدود ٣.٤ واحد درصد افزایش داشته است. در گروه ­های اصلی طبقه‌بندی HS نیز کمترین نرخ تورم فصلی در بخش ریالی مربوط به گروه «مروارید طبیعی یا پرورده، سنگ‌های گرانبها و... » یک درصد و بیشترین نرخ مربوط به گروه «فلزات معمولی و مصنوعات آن­ها» با ٦٣.٧ درصد است. بیشترین کاهش مربوط به گروه « محصولات صنایع غذایی، نوشابه‌ها و ...» با ١.١- درصد بوده است. بر اساس این گزارش، در پاییز امسال، تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی (مبتنی بر داده‌های ریالی) نسبت به فصل مشابه سال قبل ٤٤٥,٩ درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه تابستان ١٤٠٠ (٤٨٥.٤ درصد) حدود ٣٩.٥ واحد درصد کاهش داشته است. همچنین، تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی (مبتنی بر داده­‌های دلاری) نسبت به فصل مشابه سال قبل ٥٤.٩ درصد است که در مقایسه با تورم نقطه به نقطه تابستان سال ١٤٠٠ (٥٢.١ درصد) حدود ٢.٨ واحد درصد افزایش داشته است. در گروه‌های اصلی طبقه‌بندی HS نیز کمترین نرخ تورم نقطه به نقطه در بخش ریالی مربوط به گروه «چوب و اشیاء چوبی، زغال چوب و ....» ۹.۶ درصد و بیشترین نرخ مربوط به گروه «آلات و دستگاه‌های اپتیک، عکاسی، سینماتوگرافی و ...» ٦٤٠.٧ درصداست. همچنین بیشترین کاهش مربوط به گروه “پوست خام، چرم، پوست‌های نرم و اشیاء ساخته شده از این مواد و...» ٠.٧- درصد است. در این فصل تغییرات میانگین شاخص قیمت کالاهای وارداتی (مبتنی بر داده­‌های ریالی) در چهار فصل منتهی به فصل پاییز ١٤٠٠ برابر با ٤٧٨,٣ درصد بوده است که در مقایسه با تورم سالانه­ تابستان ١٤٠٠ برابر با ٥١٣.٨ درصد حدود ٣٥.٥ واحد درصد کاهش داشته است.

لوکس نشین‌ها چقدر  مالیات دادند؟

مدیرکل دفتر طراحی و تحلیل فرآیندهای مالیاتی اعلام کرد: حدود ۱۳ هزار واحد مسکونی لوکس شناسایی شده که تاکنون پرداخت مالیات در این زمینه کمتر از ۱۰۰ نفر به ارزشی تقریبا ۲۰۰ میلیون تومان بوده است و برای مالیات خودروهای لوکس نیز نزدیک به ۲۰۰۰ نفر معادل ۱۲ میلیارد تومان مالیات پرداخت کردند.  جهانگیر رحیمی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت پرداخت مالیات بر خانه و خودروهای لوکس اظهار کرد: مالیات خودرو و خانه‌های لوکس در حال وصول است و از آنجا که در قانون دیده شده، صاحبان آنها تا قبل از پرداخت مالیات امکان نقل‌وانتقال خانه و خودروهای خود را ندارند. علاوه بر این، تا زمانی که مالیات‌هایی چون مالیات خانه‌های خالی، خودرو و خانه‌های لوکس پرداخت نشود یا اشتباه اطلاعاتی در روند شناسایی آنها صورت گرفته و آنها را به عنوان خانه خالی یا لوکس شناسایی کرده، حل نشود، این موضوع به عنوان بدهی مالیاتی در وضعیت مالیاتی صاحبان این خانه‌ها و خودروها قرار می‌گیرد.  وی افزود: حدود ۱۳ هزار واحد مسکونی لوکس شناسایی شده که تاکنون پرداخت مالیات در این زمینه کمتر از ۱۰۰ نفر به ارزشی تقریبا ۲۰۰ میلیون تومان بوده است و برای مالیات خودروهای لوکس نیز نزدیک به ۲۰۰۰ نفر معادل ۱۲ میلیارد تومان مالیات پرداخت کردند. 

این مقام مسوول تاکید کرد: این مالیات‌ها بیشتر در زمان نقل‌وانتقال وصول می‌شوند و اینگونه نیست که در هر صورت وصول نشوند، بلکه این مالیات‌ها در سامانه‌های مالیاتی ثبت شده‌اند و روند وصول آنها به صورت جدی پیگیری خواهد شد و بدین منظور، جرایم و اقداماتی در این زمینه پیش‌بینی شده است. رحیمی بیان کرد: از آنجا که در سال آینده نیز این پایه‌های مالیاتی دیده شده و سامانه‌های مالیاتی توسعه یافته است، پیش‌بینی ما این است که عمده مالیات‌هایی چون مالیات خانه خالی، خانه و خودروهای لوکس در سال آینده پرداخت شود.  طبق این گزارش، براساس قانون بودجه امسال صاحبان خودروهایی که ارزش روز آنها بالاتر از یک میلیارد تومان باشد، مکلف به پرداخت «مالیات خودروهای لوکس» هستند و اگر یک خانوار یا یک شخص حقیقی و حقوقی بیش از یک خودرو داشته باشد (فقط خودروهایی که به نام افراد تحت تکفل خانوار هستند) و مجموع ارزش روز آنها بالاتر از یک میلیارد تومان باشد، این افراد نیز مشمول مالیات بر خودروهای لوکس خواهند بود.  بر این اساس کسانی که بالای ۱۸ سال سن داشته باشند باید مالیات خودروی خود را جداگانه بپردازند، اما مالیات کسانی که زیر سن قانونی و کمتر از ۱۸ سال داشته باشند به نام سرپرست خانوار منظور می‌شود.

نرخ مالیات سالانه خودروهای لوکس به شرح ذیل است: 

۱- تا مبلغ ۱.۵ میلیارد تومان نسبت به مازاد یک میلیارد تومان معادل یک درصد 

۲- تا مبلغ سه میلیارد تومان نسبت به مازاد ۱.۵ میلیارد تومان معادل دو درصد 

۳- تا مبلغ ۴.۵ میلیارد نسبت به مازاد سه میلیارد تومان معادل سه درصد 

۴- نسبت به مازاد ۴.۵ میلیارد معادل چهار درصد

از سوی دیگر، خانه‌هایی که ارزش آنها با احتساب عرصه و اعیان بیش از ۱۰ میلیارد تومان باشد، خانه لوکس محسوب شده و مالک آن باید در بهمن امسال این مالیات را پرداخت می‌کردند که خانه‌های درحال ساخت و در سال تملک از پرداخت این مالیات معاف هستند.