سیاست

۱۴۰۱/۰۱/۱۶ - ۰۲:۱۰:۴۲
کد خبر: ۱۸۷۹۴۵

هنوز جواب آخر را از امریکا نگرفته‌ایم

خطیب‌زاده گفت: سیاست خارجی متوازن در عمل در حال پیگیری است توازن در موضوع و توازن در منطقه. وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اعمال تحریم‌های جدید از سوی امریکا علیه ایران و تاثیر آن بر مذاکرات وین و اینکه آیا این موضوع با حسن نیتی که امریکایی‌ها اعلام می‌کنند در تناقض نیست و همچنین مشکل ایجاد شده برای یکی از هنرمندان کشورمان برای اجرای کنسرت در جریان سفر به امریکا گفت: امریکایی‌ها از این اقدامات متناقض زیاد انجام داده‌اند آنچه که در خصوص یکی از هنرمندان کشورمان رخ داد یک نمونه از صدها هزار نمونه‌ای است که امریکایی‌ها طی ۴۰ سال گذشته علیه ملت ایران انجام دادند.

خطیب‌زاده با بیان اینکه امریکایی‌ها به دنیا نشان دادند که از نظر واشنگتن همه‌چیز سیاسی و امنیتی و ابزاری است و هر زمان که لازم بدانند همه ارزش‌ها را قربانی می‌کنند تا اهداف سیاسی خود را جلو ببرند گفت: بر خلاف تمامی شعارهایی که آنها می‌دهند آنچه برای آنها مهم است سیاست‌هایی است که در واشنگتن و در کاخ سفید علیه ملت ایران فرمول‌بندی شده است. وی افزود: همه ما فراموش نکنیم آنچه امروز در مقابل ما قرار دارد دولتی نیست که به وظایفش عمل کند بلکه می‌خواهد از ابزارهای قانونی استفاده کند که به وظایف قانونی خود عمل نکند. خطیب‌زاده ادامه داد: آنچه که در وین هست به خاطر رویکرد امریکا در نقطه توقف قرار دارد . خطیب‌زاده با بیان اینکه دولت امریکا در مورد موضوعات باقی مانده در مذاکرات وین هنوز تصمیمات سیاسی خود را نگرفته است تصریح کرد: امریکا تلاش می‌کند موضوعات باقی مانده در این مذاکرات را گروگان مسائل سیاست داخلی خود کند.

وی افزود: ما ملت صبوری هستیم ولی تا ابد صبر نمی‌کنیم و اگر امریکا می‌خواهد توافقی صورت بگیرد باید تصمیم سیاسی خود را در اسرع وقت بگیرد. سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با سفر چندی پیش انریکه مورا به تهران و همچنین سفر وی به واشنگتن و تاثیر این سفر بر پیشبرد روند مذاکرات وین و حل مسائل باقی مانده گفت: آقای مورا در این سفر حامل برخی نکات بود و می‌خواست با ما تبادل نظر کند ما موضوعات مد نظر خود را به آقای مورا گفتیم . پیام‌ها و پاسخ‌ها و خواسته‌های ما روشن بوده و هست. وی ادامه داد: سفر آقای مورا برای این بود که از این شرایط خارج شویم به عنوان جمهوری اسلامی ایران تلاش کردیم مسیر دیگری را مجددا امتحان کنیم که موضوعات باقی مانده حل و فصل شود تا الان به شهادت آنهایی که پیام برده و آورده‌اند بیشترین اتکا و ایده‌ها را ایران داشته است. آقای مورا با پیام و پاسخ‌های تهران ایران را ترک کرد و ما همچنان منتظر پاسخ طرف مقابل هستیم و هنوز پاسخ جدیدی دریافت نشده است.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در این سفر که آیا در مورد بحث آزادی زندانیان ایرانی – امریکایی نیز توافقی حاصل شد گفت: بحث آزادی زندانیان امریکایی و همچنین زندانیان ایرانی که در امریکا به دلایل واهی در بازداشت هستند از نگاه ما یک موضوع انسانی است و تحقق آن منوط به اقدامات امریکا است و هنوز در مورد این موضوع در نقطه‌ای قرار داریم که پیش از این قرار داشتیم. سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری درارتباط با توقف مذاکرات وین تصریح کرد: آنچه که در دو هفته گذشته بیش از پیش برای ما روشن شده این است که بایدن و کاخ سفید هنوز تصمیم خود را نگرفته‌اند و متاسفانه کل یک توافق را گروگان مسائل حزبی و داخلی امریکا کرده‌اند و آنها همان رویکردی را در پیش گرفته‌اند که منجر به شکست بسیاری از توافقات بین‌المللی شده است. یعنی منوط کردن یک توافق بین‌المللی به زد و بندهای داخلی خودشان.

خطیب‌زاده با بیان اینکه توافق برجام و قطعنامه ۲۲۳۱شورای امنیت سازمان ملل در مورد این توافق بین‌المللی چارچوب بحث است و در همین چارچوب دولت بایدن باید تصمیم سیاسی خود را بگیرد تاکید کرد: امریکا مسوول توقف امروز مذاکرات و تطویل آن در روزهای آتی است. راه‌حل هم در کاخ سفید است. آنها باید به خواسته‌های معقول ایران که مورد تایید اعضای ۱+۴ است پاسخ منطقی بدهد که ما آماده شویم تا به وین برگردیم.

تصویب پیشنهادهای تقویت بنیان تولید

در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت که به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رییسی، رییس‌جمهور برگزار شد گزارشی از وضعیت تجارت خارجی در سال ۱۴۰۰ و بازار بورس مطرح شد.

در این گزارش به رشد قابل توجه تجارت با کشورهای مختلف به ویژه همسایگان اشاره شده است.

همچنین بر اساس این گزارش بازار سرمایه در چند هفته اخیر وضعیت خوبی داشته و از توان قابل توجه و رو به رشدی برخوردار بوده است.

در این جلسه با توجه به شعار امسال مبنی بر تولید دانش‌بنیان و اشتغالزایی، وزیران تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صنابع، معادن و تجارت پیشنهادهای این وزارتخانه‌ها را در زمینه تقویت بنیان‌های تولید و توسعه اشتغال مطرح کردند که پس از بحث و تبادل نظر اعضا تصویب شد. دولت پیش از این در جلسات سال گذشته مصوبات لازم را برای رفع موانع تولید تصویب و ابلاغ کرده است.