اخبار
ممنوعیت صادرات 9 محصول به عمان
سازمان توسعه تجارت در جدیدترین اطلاعیه خود از ممنوعیت صادرات ۹ قلم محصول کشاورزی ایران به عمان خبر داده است. بخش قابل توجهی از صادرات محصولات کشاورزی ایران به کشورهای منطقه و کشورهای حاشیه خلیج فارس انجام میشود و این کشورها با توجه به شرایط جغرافیایی، در طول سال، بخش مهمی از نیاز کشاورزی خود را از محصولات ایرانی تامین میکنند. با این وجود آغاز فرآیند بازسازی اقتصاد در کشوری مانند عراق یا افزایش میزان کشاورزی در کشورهایی مانند عمان باعث شده که این کشورها در برخی دورههای زمانی واردات محصولات کشاورزی را ممنوع کنند.در جدیدترین ممنوعیت اعلام شده از سوی عمان، این کشور واردات ۹ محصول کشاورزی را ممنوع کرده است. مهرداد فلاح رایزن بازرگانی ایران در عمان، در نامهای به معاون دفتر بازرگانی کشورهای عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت، فهرست این کالاهای ممنوعه را اعلام کرده است.بر این اساس از ابتدای سال جاری، عمان اعلام کرده که واردات هندوانه، خیار، گوجه فرنگی، بادمجان، گل کلم، کلم، کاهو، کدو سبز و فلفل به این کشور ممنوع خواهد بود. طرف عمانی تاکید کرده که تجار قبل از صادرات این محصولات باید نسبت به دریافت مجوزهای لازم اقدام کنند اما با توجه به اینکه فصل برداشت محصولات داخلی عمان رسیده، دولت این کشور برای تنظیم بازار و حمایت از کشاورزان داخلی فعلا این ممنوعیت را اجرایی خواهد کرد. همچنین تاکید شده که این ممنوعیت تنها به کالاهای ایرانی مربوط نمیشود و تمامی کشورها شامل این ممنوعیت میشوند. سازمان توسعه تجارت نیز در نامهای به روسای اتاقهای بازرگانی ایران و اتاق مشترک ایران و عمان، این ممنوعیت را اعلام کرده است.
بازار مرغ راکد شد قیمت تخممرغ کاهش یافت
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی، گفت: تولیدکنندگان از نحوه توزیع نهادههای دامی گلهمند هستند، عدهای خریداری کردند و هنوز موفق به دریافت نهاده نشدهاند و عدهای هنوز در نوبت خرید هستند به عبارت دیگر سامانه بهدرستی شارژ نمیشود.
حبیب اسدالله نژاد در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با اشاره به میزان تولید روزانه مرغ، گفت: روزانه بیش از 8 هزار تن مرغ گوشتی در کشور تولید میشود که در شرایط فعلی این میزان تقاضا برای خرید مرغ گوشتی وجود ندارد.
وی با اشاره به مازاد تولید گوشت مرغ، افزود: در حال حاضر مرغ با نرخ مصوب عرضه میشود و نیازی به توزیع مرغ دولتی برای تنظیم بازار وجود ندارد. مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی روند اعطای نهاده به تولیدکنندگان را کند دانست و افزود: تولیدکنندگان از نحوه توزیع نهادههای دامی گلهمند هستند، عدهای خریداری کردند و هنوز موفق به دریافت نهاده نشدهاند و عدهای هنوز در نوبت خرید هستند به عبارت دیگر سامانه بهدرستی بارگذاری نمیشود. همچنین در این رابطه مهدی یوسفخانی، رییس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در پاسخ به این پرسش که گزارشهایی از فروش مرغ بالای نرخ مصوب داده شده است آیا خبر فروش مرغ کیلویی 40 هزار تومان را تایید میکنید؟ گفت: در حال حاضر بیش از نیاز مرغ تولید میشود و مرغ با نرخ مصوب کیلویی 31 هزار تومان عرضه میشود. وی با اشاره به نحوه فروش عمده مرغ به واحدهای صنفی، تصریح کرد: واحدهای صنفی مرغ مورد نیاز واحد خود را یا از میدان بهمن یا از کشتارگاهها تهیه میکنند، ممکن است واحد صنفی ازمبدا مرغ را گران خریداری کرده باشد و ناچار به گران فروشی شود. اما باید بگویم که در هر دو صورت مرتکب تخلف شده است. یوسفخانی تصریح کرد: نرخ عمده مرغ گرم حداکثر کیلویی 29 هزار تومان است و باید کیلویی 31 هزار تومان به فروش برسانند. این فعال اقتصادی میزان مصرف مرغ در تهران را روزانه حدود 1300 تن دانست و افزود: در روزهای نخست رمضان شاهد رکود در بازار هستیم و حتی برخی واحدهای صنفی زیر نرخ مصوب اقدام به عرضه مرغ گوشتی کردند. همچنین ناصر نبیپور رییس هیاتمدیره اتحادیه مرغ تخم گذار در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با اشاره به کاهش قیمت تخممرغ در ماه رمضان، گفت: میزان مصرف تخممرغ در رمضان نسبت به دیگر ماههای سال کاهش پیدا میکند و مردم به جای تخممرغ بیشتر از گوشت مرغ در این ماه استفاده میکنند چراکه میخواهند مواد غذایی با میزان پروتئین بالاتر مصرف کنند. وی با اشاره به کاهش هزار تومانی نرخ تخممرغ، افزود: میانگین یک کیلو تخممرغ با نرخ آزاد کیلویی 19 هزار و 700 تومان است این در حالی است که در هفته گذشته قیمت تخممرغ کیلویی 21 هزار تومان بود. این فعال اقتصادی توزیع نهادهها را نامناسب دانست و افزود: سامانه بازارگاه ساعتی باز میشود و ظرف این ساعت 1800 واحد تولیدکننده قادر به ثبتنام نیستند. نبیپور تصریح کرد: ارز ترجیحی تا پایان ماه رمضان به واردات نهاده تخصیص داده میشود و تا به امروز خبری مبنی بر حذف این ارز به ما ندادهاند اما مصوبات در کشور ما یک شبه تصویب و رد میشود، از اینرو تولیدکنندگان سردرگم هستند و هنوز تکلیف آنها مشخص نشده است.