اقتصادکلان

۱۴۰۱/۰۱/۲۵ - ۰۲:۰۰:۵۱
کد خبر: ۱۸۸۲۰۷

واردات کالا با دلار نیمایی

محمدرضا پور ابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره دلایل گرانی برخی اقلام خوراکی در هفته‌های گذشته اظهارکرد: در چند روز گذشته بسیاری از رسانه‌ها، دلیل اصلی گرانی برخی اقلام خوراکی را حذف ارز ترجیحی می‌دانند؛ اما باید با صراحت عرض کنم که در بودجه سال 1401، موضوعی با عنوان حذف ارز ترجیحی وجود ندارد بلکه نحوه تخصیص ارز در اختیار دولت قرار گرفته است. وی افزود: روش جدیدی که دولت می‌تواند در زمینه تخصیص ارز ترجیحی در دستور کار قرار دهد این است که کالاها بر اساس نرخ نیمایی وارد کشور شوند اما باز توزیع ما‌به‌التفاوت آن برسد. در نهایت قیمت نهایی که به دست مردم می‌رسد، به اندازه زمانی باشد که ارز ترجیحی برای کالاها در نظر گرفته می‌شد.  پورابراهیمی خاطرنشان کرد: در لایحه بودجه امسال، 300 هزار میلیارد تومان برای پرداخت این ما به التفاوت در نظر گرفته شده است. دولت می‌تواند با ارز ترجیحی کالا وارد کند یا تفاوت قیمت واردات با ارز نیمایی را به مردم پرداخت کند.

اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی در 1401

داود منظور، رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور، در نخستین جلسه کارگروه راهبری سامانه مودیان در سال 1401 که روز یکشنبه 21 فروردین‌ماه با حضور اعضای کارگروه از وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات، بانک مرکزی و سازمان‌های مربوطه برگزار شد، ضمن تاکید بر لزوم بررسی دقیق ابعاد کلان مدل اجرایی نظام قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان خاطرنشان کرد: موانع اجرای مطلوب قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان که از گذشته معطل مانده، باید در کوتاهترین زمان ممکن رفع شوند. وی با بیان اینکه قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان یک پروژه ملی و در ابعاد کلان و گسترده است، گفت: اجرای این قانون جزو اصلی‌ترین برنامه‌های سازمان امور مالیاتی برای هوشمندسازی نظام مالیاتی است. رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور اظهار داشت: هر چند برای اجرای این قانون، سازمان امور مالیاتی کشور با عقب‌ماندگی ناشی از اهمال در دولت قبل و در نتیجه عدم اجرای قانون در موعد مقرر روبه رو بوده؛ با این حال تمام عزم سازمان بر پیاده‌سازی و اجرای این قانون در سال جاری متمرکز شده است. منظور تصریح کرد: در حال حاضر اجرای این طرح ملی، طی یک برنامه زمان‌بندی در حال پیشرفت است و اثرات اجرای این طرح در شفاف شدن اقتصاد و پایش مجموعه عملیات کسب و کار و معاملات و خرید و فروش‌ها بسیار قابل ملاحظه است. در این جلسه، محمد برزگری، رییس مرکز تنظیم مقررات نظام قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، گزارشی از اقدامات چهارماهه گذشته از جمله اقدامات مربوط به مواد 10 و 11 قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان و پیگیری‌های صورت گرفته در خصوص شناسه کالا و شماره اقتصادی و همچنین زیرسامانه‌های جمع‌آوری اطلاعات، ثبت نام و کارپوشه مودیان ارایه کرد و در ادامه اعضا به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند. گفتنی است در پایان جلسه مقرر شد به منظور تسریع در بررسی‌های فنی و تصمیمات کارگروه راهبری، جلسات کارشناسی در قالب کارگروه‌های فنی با حضور کارشناسان هر یک از اعضا در مرکز تنظیم مقررات تشکیل و جلسات کارگروه راهبری سامانه مودیان نیز به صورت مستمر و منظم در راستای سیاست‌گذاری در چارچوب قانون و با حضور همه اعضای اصلی کارگروه در سازمان امور مالیاتی کشور برگزار شود.

مستمری مددجویان بهزیستی چقدر می‌شود؟

سیدمرتضی حسینی با اشاره به افزایش ۲۰ درصدی مستمری معیشتی مددجویان تحت پوشش اظهار کرد: امید است در سال جاری بتوان بخشی از پشت نوبتی‌ها را وارد این چرخه کرد. به گفته وی، مبالغ مستمری معیشتی مددجویان تحت پوشش برای خانواده یک نفره ماهانه به ۴۲۰ هزارتومان، خانواده دو نفره به ۶۰۰ هزار تومان، سه نفره به ۸۴۰ هزار تومان، چهار نفره به یک میلیون و ۸۰ هزار تومان و پنج نفره به یک میلیون و ۳۲۰ هزار تومان افزایش یافته است. معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه حدود ۲ میلیون و ۸۰ هزار خانوار مددجو تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که حدود ۷ میلیون نفر را شامل می‌شود، افزود: از این جمعیت در حال حاضر یک میلیون و ۱۰۰ هزار خانوار (معادل ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر) مستمری معیشتی دریافت می‌کنند اما یک بخشی از مددجویان در دهک‌های پایین و ضعیف جامعه وجود دارند که مستمری معیشتی دریافت نمی‌کنند و امید است بتوانیم در سال جاری بخشی از این افراد را وارد چرخه کرده و به آنها مستمری پرداخت کنیم. حسینی با بیان اینکه یک میلیون و ۷۰۰ هزار خانوار پشت نوبت برای دریافت مستمری هستند، گفت: سازمان بهزیستی در نظر داشت سال گذشته ۵۰۰ هزار خانوار را وارد چرخه کند که متاسفانه اعتبارات لازم ارایه نشد. در سال جاری با ابلاغ بودجه و تخصیص بر مبنای صد درصد تعداد پشت نوبتی‌هایی که می‌توان وارد چرخه کرد را اعلام می‌کنیم البته باتوجه به بودجه اعلامی و رشدی که در میزان مستمری‌ها وجود دارد، می‌توان بخشی از پشت نوبتی‌ها را وارد چرخه کرد. معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه برای اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان به ۶۳ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است، ادامه داد: این درحالی است که تنها در بودجه سال جاری حدود ۲۸۷۰ میلیارد تومان تامین شده است. در واقع ما فاصله زیادی با رقم موردنظر داریم که در صورتی که دولت اعتبارات آن را پرداخت کند، قانون به‌طور کامل اجرا خواهد شد.