اخبار
درباره کتاب هفت گناه کشنده در معاملهگری
کتاب «هفت گناه کشنده در معاملهگری» نوشته «روت بارونز روزولت» ترجمه محمود نجفینژاد و سیده محدثه موسوی توسط انتشارات چالش در ۱۷۱ صفحه منتشر شده است. در بخشی از این کتاب میخوانیم: «ما معاملهگرها پیوسته در پی انجام اقداماتی هستیم که بالاترین میزان سود را برایمان بسازد. در پی این اقدامات، نگرش و عواطفی موجود است که رفتارهای ممانعت آمیز به همراه میآورد. وقتی اقدامی انجام میدهیم، پیوسته بر این باوریم که به صلاح ما است، حال آنکه در بسیاری از موارد این طور نیست. بعدها ممکن است به این نتیجه برسیم که محال است بار دیگر مرتکب چنین اقدامی شویم و سپس دوباره همان رفتار را تکرار میکنیم بدون آنکه کوچکترین نفعی به حالمان داشته باشد.»
این کتاب به معرفی هفت ویژگی شخصیتی میپردازد که منفعت معاملهگری را با اخلال مواجه میکند. اگرچه تنها شناختن رفتارها و تمایلاتی که دست یابی به بهترین نتایج در معاملهگری را ناممکن میکند، کافی نیست؛ باید بتوانید آنها را دگرگون کنید. شما میتوانید رفتارها و نگرشهای سد راهتان را تصحیح کنید. این کتاب به شما کمک میکند رفتارها و باورهای نادرست و احساسات برانگیزنده آنها را بشناسید سپس در مسیری قرار میگیرید و تمایلاتی ذاتیتان را به گونهای دگرگون میکنید که در نهایت منجر به ایجاد رفتارهای معاملهگری موثر شود.
از حذف دامنه نوسان تا تعادل در بازار سرمایه
ایلنا| محسن علیزاده، عضو ناظر مجلس در شورای عالی درباره تصمیم سازمان بورس و اوراق بهادار برای افزایش یک درصدی دامنه نوسان، اظهار داشت: معتقدم بهطور کلی دامنه نوسان باید مانند بورسهای جهانی حذف شود تا بازار به سمت تعادل پیش برود و دیگر در عرضه و تقاضا شاهد نوسانات شدید نباشیم. وی ادامه داد: اگر در دو سال گذشته با توجه به ریزشهای شدید بازار سرمایه اقدام به حذف دامنه نوسان میکردیم تاکنون موفق شده بودیم بازار را برگردانیم، اما اگر این موضوع موکول به فراهم شدن تمامی شرایط شود، هیچگاه به نتیجه نمیرسد. عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس گفت: سازمان بورس باید دامنه نوسان را حذف کند و حتماً شورای عالی بورس هم از این تصمیم حمایت خواهد کرد.
علیزاده با بیان اینکه این تصمیم سازمان بورس از اختیارات قانونی هیاتمدیره این سازمان است، تاکید کرد: ما با افزایش دامنه نوسان مخالف نیستیم؛ به نظر میرسد پس از تصمیم وزارت صمت مبنی بر وضع عوارض صادراتی بر محصولات معدنی که باعث ریزش شدید بازار سرمایه شد، این تصمیم میتواند تا حدودی به وضعیت صف فروش التیام بخشد و مانند مسکن عمل کند.
آمادهسازی بستر توزیع سود سنواتی سهامداران با سامانه سجام
غلامرضا ابوترابی، قائم مقام مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اظهار داشت: بهطور کلی پس از تصویب تقسیم سود در مجمع عمومی عادی سالانه/عادی بهطور فوق العاده شرکت ها، سود تقسیم شده تبدیل به مطالبه سهامداران شده و باید حداکثر ظرف مهلت قانونی ۸ ماهه مندرج در ماده ۲۴۰ لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت به صاحبان سهام پرداخت شود. از این رو تمامی شرکت ها موظفند مبلغ سود تقسیمی مجمع را با توجه به منابع موجود در شرکت تعیین کنند و برنامه زمان بندی پرداخت سود را متناسب با وضعیت نقدینگی شرکت، از طریق سامانه کدال به اطلاع سهامداران برسانند. قائممقام مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در خصوص پرداخت سود سنوات گذشته گفت: منابع لازم برای پرداخت سود سنوات گذشته، باید هم اکنون به عنوان بدهی حال شده به سهامداران، در حساب های شرکت موجود و آماده پرداخت باشد چرا که علیرغم اینکه سودهای رسوب شده مربوط به تقسیم سود در مجامع سال های قبل، در اختیار شرکت ها قرار دارد اما در واقع این مبالغ متعلق به ناشران نبوده و باید به صاحبان اصلی سهام پرداخت شود و نباید توسط شرکت ها مورد استفاده قرار بگیرد. وی در خصوص دلایل رسوب سود سهامداران اظهار داشت: از جمله دلایل اصلی رسوب سود سهامداران حقیقی می توان به ناقص بودن اطلاعات سهامداری، اعلام نکردن شماره حساب معتبر یا پیگیری نکردن دریافت سود به دلیل ناچیز بودن مبلغ یا بعد مسافت و ... اشاره کرد که بعضاً در نتیجه بی اطلاعی یا نبود صرفه و مطلوبیت برای سهامداران برای مراجعه به بانک و اخذ سود، مدت ها در حساب شرکت ها باقی مانده و در انتظار پرداخت است. ابوترابی درباره برنامهریزی در خصوص پرداخت سود از بستر سجام تصریح کرد: در حال حاضر یکی از برنامه های توسعه ای سمات، آمادهسازی بستر توزیع سود سنواتی برای سهامدارانی است که در سامانه سجام ثبت نام کردهاند که در صورت عملیاتی شدن بستر یاد شده، این امکان در قالب یک سرویس جدید امکان پرداخت مانده مطالبات معوقه سهامداران را فراهم می سازد و به نوبه خود گام مهمی در راستای تسهیل امور و احقاق حقوق سهامداران و در عین حال تعیین تکلیف مانده سود سهام پرداختنی سنواتی موجود در حساب های ناشران خواهد بود.