بازار سهام

۱۴۰۱/۰۲/۲۷ - ۰۲:۴۵:۰۰
کد خبر: ۱۸۹۰۸۰

خبر مهم برای سهامداران فولادی

چیلان| مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت اصلاحیه جدید جدول عوارض صادراتی را به دفتر مقررات صادرات و واردات این وزارتخانه ابلاغ کرد. طبق این اصلاحیه، عوارض صادراتی شمش فولادی (بیلت) به ۲ درصد و عوارض صادراتی اسلب به ۵ درصد کاهش یافت. عوارض صادراتی محصولات تخت و طویل (انواع ورق فولادی و میلگرد و تیرآهن) نیز به موجب این اصلاحیه به‌طور کامل حذف شد. در اصلاحیه‌های قبلی برخی محصولات فولادی از جدول عوارض حذف شده بودند و با این اصلاحیه جدید، دامنه حذف عوارض به کل محصولات فولادی رسید.

طبق این اصلاحیه، عوارض صادراتی شمش فولادی (بیلت) به ۲ درصد و عوارض صادراتی اسلب به ۵ درصد کاهش یافت. عوارض صادراتی محصولات تخت و طویل (انواع ورق فولادی و میلگرد و تیرآهن) نیز به موجب این اصلاحیه به‌طور کامل حذف شد. در اصلاحیه‌های قبلی برخی محصولات فولادی از جدول عوارض حذف شده بودند و با این اصلاحیه جدید، دامنه حذف عوارض به کل محصولات فولادی رسید.

این اصلاحیه آخرین ویرایش جدول عوارض صادراتی زنجیره فولاد خواهد بود، چرا که این عوارض برای شرایط بحرانی (جهش قیمت‌ها به دلیل جنگ اوکراین) تدوین شده بود و از ابتدا نیز دوره آن تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۱ اعلام شده بود. با توجه به کاهش قیمت‌های جهانی فولاد و اعتراضات سنگین شرکت‌های زنجیره آهن و فولاد و تشکل‌های صنفی تخصصی، به‌نظر می‌رسد که ستاد تنظیم بازار برنامه‌ای برای تمدید عوارض صادراتی ندارد. مطابق اصلاحیه جدید، عوارض صادرات گندله و آهن اسفنجی نیز به ۲ درصد کاهش یافته است.

دارندگان نماد فروسیل  تا ۵۰ روز حق عرضه ندارند!

رادار اقتصاد| میثم فراتی، مدیر سبد دارایی‌ها و تامین منابع شرکت سرمایه‌گذاری تجاری شستان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا پذیرش سهام فروسیل امری زمان‌بر شد، اظهار کرد: با توجه به تاریخ پذیرش و درج نماد این شرکت، میبایست حدود یکسال پیش سهام این شرکت عرضه اولیه می‌شد اما با توجه به شرایط و جو کلی حاکم بر بازار سرمایه امکان عرضه سهام فراهم نشد اما با بهبود اوضاع این امر در دستورکار قرار گرفت و نماد این شرکت در بازار دوم فرابورس درج و به ثبت رسید.

وی با بیان اینکه آخرین سرمایه ثبت شده شرکت فروسیلیسیم خمین بالغ بر ۸۰ میلیارد تومان است، اضافه کرد: در طی انجام فرایند IPO با توجه به اینکه مطالبات سهامدار عمده از شرکت فروسیلیسیم خمین مبلغ ۳۸۰ میلیارد ریال بود، با عنایت به سیاست‌های توسعه‌ای و حمایتی شستان نسبت به شرکت‌های وابسته خود، ۳۰۰ میلیارد ریال از مطالبات سهامدار عمده، از طریق افزایش سرمایه به حقوق صاحبان سهام منتقل شد و سرمایه اسمی شرکت از مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال به مبلع ۸۰۰ میلیارد ریال افزایش پیدا کرد.

فراتی خبرداد: همچنین طبق تعهدی که داریم متعهد به عرضه ۲۰% از سهام شرکت به تعداد ۱۶۰ میلیون سهم هستیم، در روز اول عرضه ۵% آن را به تعداد ۴۰ میلیون سهم با مکانیزم حراج برای کشف قیمت به سرمایه‌گذاران واجد شرایط عرضه خواهیم نمود و ۱۵% باقی مانده آن به تعداد ۱۲۰ میلیون سهم در روزهای آتی با توجه به کشش و تقاضای بازار از طریق بازارگردان این سهم به همه سرمایه‌گذاران متقاضی عرضه خواهد شد.

مدیر تامین منابع شستان گفت: لازم به ذکر است بازارگردان این سهم شرکت مهرگان تامین پارس (گروه مالی ساتا) انتخاب شده‌ و گزارش ارزش‌گذاری این سهم توسط شرکت تامین سرمایه کاردان تهیه شده است. همچنین متعهد خرید شرکت تامین سرمایه دماوند خواهد بود و مشاور و کارگزار عرضه شرکت کارگزاری آرمون بورس است.

وی تشریح کرد: حضور در حوزه صنعت و معدن جزو استراتژی‌های اصلی شستان و ساتا محسوب می‌شود و به همین دلیل در زمینه معدنی قصد گسترش فعالیت خود را با محوریت شرکت فروسیلیسیم خمین داریم بنابراین شستان به هیچ عنوان قصد واگذاری و خروج از شرکت فروسیلیسیم خمین را نخواهد داشت و شایعات در این خصوص بی‌شک قابل پذیرش نیست. به‌طور کلی برنامه شستان این است که شرکت‌های زیرمجموعه خود را وارد بورس کند و از محل فروش بخشی از سهام آنها سرمایه‌گذاری‌هایی که در دست اجرا دارد را تکمیل کند.

بر اساس این گزارش؛ شرکت فروسیلیسیم خمین (سهامی عام) با نماد فروسیل در روز چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ به روش حراج در فرابورس ایران انجام شد، نکته مهم در این عرضه اولیه، این است که انجام آن برای عموم نیست و تنها مختص سرمایه‌گذاران واجد شرایط، یعنی صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله و صندوق‌های مشترک است. همچنین ۵۰ درصد از سهام خریداری شده در روز عرضه اولیه توسط سرمایه‌گذاران واجد شرایط تا ۹۰ روز پس از تاریخ عرضه اولیه امکان عرضه نخواهد داشت.