اخبار

۱۴۰۱/۰۳/۱۰ - ۰۱:۵۷:۵۱
کد خبر: ۱۸۹۵۲۵

درباره کتاب «سلام بر بورس»

سنا| همه افراد جامعه ما بورس را نمی‌شناسند و با نحوه سرمایه‌گذاری در آن و فواید و سودمندی‌های ناشی از آن آشنا نیستند. این در حالی است که آشنایی با بورس و فعالیت در آن می‌تواند در زندگی اقتصادی مردم بسیار موثر باشد. تا همین سال‌های اخیر بیشتر مردم پس‌اندازهای خود را فقط در بانک‌ها نگهداری می‌کردند و با راه‌های دیگر استفاده از اندوخته‌های خود آشنا نبودند. بر این اساس نقطه شروع برای سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه را می‌توان آموزش بورس در نظر گرفت. کتاب «سلام بر بورس» نوشته علیرضا حسن‌زاده توسط انتشارات خط هشت در ۲۸۸ صفحه منتشر شده است. برای آغاز فعالیت در یک بازار جدید، آموزش در مورد جزییات آن از اولویت‌های اصلی و مهم محسوب می‌شود و هر چه ریسک فعالیت در یک بازار بیشتر باشد این موضوع اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. در این کتاب خواننده با سازوکارهای قانونی بورس آشنا می‌شود و با توضیحات ساده در مورد فعالیت‌های مختلف آن، از جمله نحوه خرید و فروش، راه‌های مختلف سرمایه‌گذاری، فواید سرمایه‌گذاری و ... آگاهی پیدا کرده و اطلاعات اساسی و اولیه مورد نیاز خود را کسب می‌کند.

وثیقه سهم ایران خودرو  و سایپا باید برداشته شود

اقتصادآنلاین| بنابر اعلام حسین قربانزاده، رییس سازمان خصوصی‌سازی، ارزندگی فروش بلوکی سهام ایران خودرو و سایپا در مقایسه با فروش خرد، پس از مشخص شدن تعداد سهام تودلی این دو شرکت خودروسازی، سنجیده می‌شود. به گفته وی، در هر یک از این دو شرکت خودروسازی، با تجمیع سهام تودلی می‌توان بلوک‌های بالای ۳۰درصدی ایجاد کرد. در شرکت خودروسازی سایپا، سهام تودلی بیشتر از ایران‌خودرو وجود دارد. وی تصریح کرد: سایپا و ایران‌خودرو، سهام تودلی دارند که متعلق به شرکت‌های زیرمجموعه آنها است و این سهام در زیرمجموعه آنها وجود دارد. در مورد سهام تودلی، شرکت‌های دارنده سهام، تصمیم‌‌گیرنده هستند و سهام دولت طبق سیاست‌های اجرایی اصل ۴۴ باید توسط وزارت امور اقتصاد و با مباشرت سازمان خصوصی‌سازی واگذار شود. پیش از این موضوع نیز، رییس سازمان خصوصی‌سازی، از سهم ۵درصدی و ۱۷درصدی دولت در ایران‌خودرو و سایپا خبر داده بود. بر اساس اظهارات پیشین قربانزاده، از سهام دولت در ایران ‌خودرو ۵ درصد و در سایپا ۱۷درصد باقی مانده است که این میزان سهام، سهام تودلی هم دارد. یعنی دربرگیرنده سهام شرکت‌های دیگر نیز هست. به عنوان مثال، صندوق بازنشستگی کشوری در ایران ‌خودرو بین ۷ تا ۸درصد سهام دارد که این سهام قابلیت تجمیع شدن با سهام دولت در قالب بلوک را دارد.  بر اساس اظهارات قربانزاده، ۵درصد از سهام دولت در ایران‌خودرو و ۱۷درصد باقیمانده در سایپا، وثیقه است و ما منتظر هستیم تا وثیقه این دو سهم رفع شود و به جای این سهام، اموال دیگری وثیقه‌گذاری شود. زمانی که این دو سهام از وثیقه آزاد شوند، زمینه واگذاری فراهم می‌شود. لازم به ذکر است که ششم فروردین ماه سال جاری بود که رضا فاطمی امین، وزیر صمت، از واگذاری بلوک ۴۰درصدی و ۲۵درصدی سهام دولت در شرکت‌های خودروسازی سایپا و ایران خودرو به بخش خصوصی، به منظور کاهش نفوذ دولت خبر داد. با این وجود، وزارت صمت تاکنون جزییاتی در مورد پیگیری وضعیت سهام تودلی شرکت‌ها ارایه نداده است. وزیر صمت همچنین در دیدار امروز خود با انجمن تخصصی صنایع همگن قطعه‌سازی و نیرومحرکه، با اشاره به برنامه‌ریزی‌ها در مورد واگذاری سهام دو خودروساز کشور، از تدوین سندی خبر داد که بر اساس آن، اهلیت، توانایی، تخصص و تعهد خریداران این سهام به عنوان مهم‌ترین شرط در نظر گرفته خواهد شد. به گفته وی، اهلیت داشتن خریداران به‌ عنوان شرط اصلی و ابتدایی در واگذاری سهام ایران‌خودرو و سایپا مطرح بوده و موضوع دیگری که در این مورد توجه قرارگرفته، تمهیداتی است که برای دوران گذار در تغییر سهامداران شرکت‌های خودروساز اندیشیده خواهد شد. پیش از این، آزادسازی سهام دولتی در وثیقه بانک‌ها، اختصاص سهام درونی خودروسازها (تودلی) به بازپرداخت تسهیلات، اصلاحات و شفافیت مالی این شرکت‌ها و تجمیع سهام صندوق بازنشستگی کشوری، سهام درونی خودروسازها و سهام دولتی ایران خودرو و سایپا برای عرضه، به عنوان سه شرط واگذاری خودروسازان مطرح شده بود.

عرضه اولیه «کایزد» در فرابورس

بنابر اطلاعیه فرابورس ایران، تعداد ۳۴۳ میلیون سهم شرکت فرانسوز یزد معادل ۱۰درصد از سهام این شرکت، چهار‌شنبه هفته جاری (۱۱ خردادماه) به ‌عنوان هفتمین عرضه اولیه امسال بازار سرمایه با نماد معاملاتی «کایزد» در فرابورس ایران عرضه می‌شود. این میزان سهام در قیمت مبنا (کف قیمت) ۵هزار و ۷۰۰ رالن برای هر سهم و حداکثر سهمیه ۳ میلیون و ۴۳۰هزار سهمی به سرمایه‌گذاران واجد شرایط، به روش حراج در فرابورس ایران عرضه می‌شود. مشاور عرضه نیز، کارگزاری بانک ملی ایران و متعهد خرید تامین سرمایه کاردان است. کدهای حقیقی نمی‌توانند در عرضه اولیه «کایزد» شرکت کنند و عرضه اولیه تنها به سرمایه‌گذاران واجد شرایط تعلق می‌گیرد. شرکت فرانسوز یزد، در زمینه مهندسی، تولید و فروش انواع محصولات و فرآورده‌های نسوز از جمله تولید جرم‌های نسوز، قطعات نسوز و لوله‌های سرامیکی نسوز، خدمات فنی مهندسی نسوزها فعالیت داشته و مرکز اصلی شرکت در یزد واقع است. لازم به ذکر است که ارسال سفارش صرفا از طریق ایستگاه‌های معاملاتی (نامک) امکان‌پذیر خواهد بود.