سهم کمتر از 2 درصدی موبایل از ابزارهای پرداخت و 2.9 درصدی از تعداد تراکنش
۳ میلیارد و ۷۰۱ میلیون تراکنش در خرداد امسال از طریق بیش از ۸.۵ میلیون کارتخوان فروشگاهی، ۱۴۴ هزار ابزار موبایلی و ۴۰۲ هزار ابزار پذیرش اینترنتی انجام شد. سهم 1.6 درصدی موبایل از ابزارهای پرداخت نشان میدهد که هنوز در کشور ما روشهای پرداخت با گوشی گسترش نیافته است و استفاده از کارت و کارتخوان بیشترین استفاده را دارد در حالی که در کشورهای جهان استفاده از روشهای پرداخت با موبایل رشد زیادی دارد و مردم تنها با استفاده از موبایل خود روی دستگاههای پرداخت خریدهای خود را انجام میدهند. در شرایطی که طبق اعلام شرکت شاپرک، در خردادماه سال جاری بیش از ۳ میلیارد و ۷۰۱ میلیون تراکنش انجام شده که نسبت به اردیبهشت ماه، بیش از ۴ درصد رشد داشته است. این در حالی است که این رقم نسبت به خردادماه سال گذشته، بیش از ۱۱ درصد بیشتر شده است. در این میان، تغییرات مبلغی تراکنشها نیز بیانگر افزایش ۸.۶ درصدی نسبت به ماه قبل و رسیدن به رقم 725 هزار میلیارد و 136 میلیارد تومان است. این در شرایطی است که رقم مذکور نسبت به ماه مشابه سال ۱۴۰۰ (خردادماه)، بیش از ۳۱ درصد رشد داشته است.
سهم ابزارهای پذیرش از تراکنشها چند درصد است؟
از سوی دیگر در سومین ماه سال، بیش از ۹۲ درصد از کل تراکنشها از طریق کارتخوانهای فروشگاهی بوده است؛ به گونهای که بررسی جدیدترین گزارش شاپرک از سهم ابزارهای پذیرش از تعداد تراکنشها در خرداد ۱۴۰۱ نشان میدهد، کارتخوان فروشگاهی با ۹۲.۲۹ درصد بیشترین سهم را داشته و پس از آن ابزار پذیرش اینترنتی با ۴.۸۲ درصد و در نهایت ابزار پذیرش موبایلی با ۲.۸۹ درصد، در رتبههای بعدی قرار دارند. همچنین مقایسه تعداد هر یک از ابزارهای پذیرش فعال سیستمی در خرداد ۱۴۰۱ نسبت به ماه گذشته، نشان میدهد تعداد ابزارهای فعال سیستمی پذیرش اینترنتی، موبایلی و کارتخوان فروشگاهی نسبت به ماه قبل با افت همراه بوده؛ به گونهای که تعداد ابزار پذیرش اینترنتی در خردادماه امسال با رشد ۳.۲۹ درصدی نسبت به اردیبهشت ۱۴۰۱ به رقم ۴۰۲,۹۸۹ رسیده است. بنابراین مجموع تعداد این ابزارها (اینترنتی، موبایلی و فروشگاهی) در سومین ماه سال به رقم ۹.۰۷۸.۵۸۸ رسیده که نسبت به ماه قبل، ۰.۹۳ درصد کاهش داشته است. همچنین مقایسه سهم تعداد هر یک از این ابزارهای پذیرش فعال سیستمی از کل ابزارهای بازار در خردادماه ۱۴۰۱، نشان میدهد سهم کارتخوانهای فروشگاهی از بازار ۹۳.۹۷ درصد بوده است که این میزان در ماه قبل، ۹۴.۰۴ درصد تعیین شده بود و سهم ابزار پذیرش موبایلی از بازار در سومین ماه بهار ۱۴۰۱، به ۱.۵۹ درصد رسیده که نسبت به دومین ماه سال، کاهش یافته است. ۳ میلیارد و ۷۰۱ میلیون تراکنش در خرداد امسال از طریق بیش از ۸.۵ میلیون کارتخوان فروشگاهی، ۱۴۴ هزار ابزار موبایلی و ۴۰۲ هزار ابزار پذیرش اینترنتی انجام شد. طبق اعلام شرکت شاپرک، در خردادماه سال جاری بیش از 3 میلیارد و 701 میلیون تراکنش انجام شده که نسبت به اردیبهشت ماه، بیش از 4 درصد رشد داشته است. این رقم نسبت به خردادماه سال گذشته، بیش از 11 درصد افزایش داشته است. تغییرات مبلغی تراکنشها نیز بیانگر افزایش 8.60 درصدی نسبت به ماه قبل و رسیدن به رقم 7,251,365,686 میلیون ریال است. این در شرایطی است که رقم مذکور نسبت به ماه مشابه سال 1400 (خردادماه)، بیش از 31 درصد رشد داشته است.
سهم ابزارهای پذیرش از تراکنشها چند درصد است؟
در سومین ماه سال، بیش از 92 درصد از کل تراکنشها از طریق کارتخوانهای فروشگاهی بوده است؛ به گونهای که بررسی جدیدترین گزارش شاپرک از سهم ابزارهای پذیرش از تعداد تراکنشها در خرداد 1401 نشان میدهد، کارتخوان فروشگاهی با 92.29 درصد بیشترین سهم را داشته و پس از آن ابزار پذیرش اینترنتی با 4.82 درصد و در نهایت ابزار پذیرش موبایلی با 2.89 درصد، در رتبههای بعدی قرار دارند. همچنین مقایسه تعداد هر یک از ابزارهای پذیرش فعال سیستمی در خرداد 1401 نسبت به ماه گذشته، نشان میدهد تعداد ابزارهای فعال سیستمی پذیرش اینترنتی، موبایلی و کارتخوان فروشگاهی نسبت به ماه قبل با افت همراه بوده؛ به گونهای که تعداد ابزارهای پذیرش اینترنتی در خردادماه امسال با رشد 3.29 درصدی نسبت به اردیبهشت 1401 به رقم 402,989 رسیده است. بنابراین مجموع تعداد این ابزارها (اینترنتی، موبایلی و فروشگاهی) در سومین ماه سال به رقم 9.078.588 رسیده که نسبت به ماه قبل، 0.93 درصد کاهش داشته است. همچنین مقایسه سهم تعداد هر یک از این ابزارهای پذیرش فعال سیستمی از کل ابزارهای بازار در خردادماه 1401، نشان میدهد سهم کارتخوانهای فروشگاهی از بازار 93.97 درصد بوده است که این میزان در ماه قبل، 94.04 درصد تعیین شده بود و سهم ابزار پذیرش موبایلی از بازار در سومین ماه بهار 1401، به 1.59 درصد رسیده که نسبت به دومین ماه سال، کاهش یافته است.