اخبار
هیات تجاری ایران عازم صربستان شد
هیات تجاری ایران به سرپرستی معاون وزیر و رییس کل سازمان توسعه تجارت و به منظور توسعه روابط تجاری عازم صربستان شد. به گزارش سازمان توسعه تجارت ایران، هیات تجاری ایران به سرپرستی معاون وزیر و رییس کل سازمان توسعه تجارت و به منظور توسعه روابط تجاری عازم صربستان شد. این سفر پنج روزه با هدف توسعه همکاریهای دوجانبه، پیگیری موضوعات مطرح شده در کمیسیون مشترک دوجانبه و برنامهریزی برپایی دور بعدی اجلاس این کمیسیون در ایران و توسعه مناسبات تجاری انجام شد. بر اساس برنامهریزیهای به عمل آمده مقرر است در روز اول این سفر همایشی در اتاق بازرگانی صربستان برگزار و فرصتهای تجاری دو کشور معرفی و جلسات مذاکرات دوجانبه بین تجار دو کشور برگزار شود. همچنین در این سفر پیمان پاک، دیدارهایی با مسوولان عالیرتبه صربستان از جمله وزیر امور خارجه، وزیر کشاورزی، وزیر معدن و انرژی، قائم مقام وزارت تجارت و وزارت دارایی صربستان خواهد داشت.
کاهش ۵۰ درصدی مصرف نان فانتزی
رییس اتحادیه نانهای حجیم و نیمهحجیم از کاهش 50 درصدی مصرف نان فانتزی بعد از اصلاح نظام یارانهای خبر داد. رییس اتحادیه نانهای حجیم و نیمهحجیم گفت: واحدهای صنفی نانوایان فانتزی بعد از اصلاح نظام یارانهای نتوانستند خود را با شرایط وفق بدهند؛ از اینرو بسیاری از واحدها در حالت
نیمه تعطیل هستند چراکه حجم قابل توجهی از فروش خود را با افزایش نرخ نان فانتزی از دست دادهاند. محمد جواد کرمی، رییس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم با اشاره به کاهش بیش از ۵۰ درصدی مصرف نان باگت، افزود: واحدهای صنفی نانوایان فانتزی بعد از اصلاح نظام یارانهای نتوانستند خود را با شرایط وفق بدهند؛ از اینرو بسیاری از واحدها در حالت نیمه تعطیل هستند چراکه حجم قابل توجهی از فروش خود را با افزایش نرخ نان فانتزی از دست دادهاند. وی با بیان اینکه رقابت در صنف نانوایان از بین رفته است، خاطرنشان کرد: واکنش مصرفکنندگان نسبت به خرید نان فانتزی منفی شده است؛ چرا که قیمت آرد نانهای حجیم افزایش ۱۰ برابری را تجربه کرده است. این فعال صنفی با اشاره به الزام یکسانسازی در نرخ آرد نانوایان، گفت: میزان مصرف نان فانتزی در جهان به دلیل پخت سالم و بهداشتی بودن نسبت به دیگر نانها در حال افزایش است این در حالی است که در ایران تصمیمات نادرست در این حوزه میزان مصرف نان فانتزی را کاهشی میدهد. رییس اتحادیه نانهای حجیم و نیمه حجیم ادامه داد: این ذهنیت در بین برخی مسوولان ایجاد شده است که نان فانتزی را قشر مرفه جامعه خریداری و مصرف میکنند. من در مواجهه با این تفکر این پرسش را طرح میکنم که آیا ساندویج فلافل خوراک مردم ثروتمند است؟ شواهد و قراین حاکی از این مهم است که مصرف نان حجیم بیشتر در دهکهای پایین جامعه مرسوم است. به گفته وی؛ نانهای باگت، بربری، بروچن و همبرگر از سوی قشر متوسط و ضعیف جامعه مصرف میشود. کرمی با اشاره به ایجاد صنفهای طولانی در نانوایان سنتی، تصریح کرد: پیش از آزادسازی نرخ آرد صنف و صنعت مردم به راحتی از نانوایان فانتزی خریداری میکردند اما بعد از افزایش نرخ این نان ترجیح میدهد که در صف نانوایان سنتی بایستند. وی با بیان اینکه باوجود نظارت احتمال سرازیر شدن آرد از نانوایان سنتی به نانوایان فانتزی وجود دارد، خاطرنشان کرد: ساختار و تصمیمگیریها در این زمینه اشتباه است. حدود ۶۵۰ واحد نان فانتزی کنار نانوایان یارانهبگیر مستقر هستند، آیا در این مجموعهها تبادل آرد صورت نمیگیرد؟ بدون تردید این اتفاق رخ میدهد چراکه تفاوت قیمت یک کیسه آرد ۶۴۰ هزار تومانی با ۳۸ هزار تومان زیاد است از این رو از دولت درخواست داریم که در راستای یکسانسازی نرخ آرد قدم بردارد. این فعال اقتصادی ادامه داد: مسوولان وزارت کشاورزی و اقتصاد بر این باورند که مصوبه آزادسازی نرخ آرد صنف و صنعت اشتباه بود و برای جبران اشتباه میخواهند نرخ نان سنتی را آزادسازی کنند. اگر این شرایط ایجاد شود ممکن است که فضا رقابتی شود اما تجربه نشان میدهد بعد از مدتی دوباره آرد نانوایان یارانهای میشود.