سیاست
جدلهای انحرافی سازنده نیست
محمدجواد ظریف با بیان اینکه جدلها و بحثهای انحرافی نه سازنده است نه باری از دوش مردم ایران برمیدارد، تصریح کرد: در شرایط کنونی همه کوششها باید در جهت انسجام ملی و حل مسائل کنونی کشور و مردم باشد.
وزیر خارجه پیشین کشورمان در صفحه اینستاگرام خود در مطلبی با اشاره به انتشار بخشی از سخنانش در یک جمع دانشگاهی و غیرخبری در یکی از رسانههای کشور و برخی حواشی به وجود آمده پس از آن در این ارتباط نوشت: سلام دوستان دنیای عجیبی است. در دوران مسوولیت وزارت خارجه همراه با همکاران دلسوزم کوشش نمودیم وظیفه گزارشنویسی شفاف و پاسخگویی مستمر را در حد توان به صورت کتبی و شفاهی و گزارشهای شفاهی به مجلس شورای اسلامی به انجام رسانیم که آخرین نمونه آن تدوین شش جلد کتاب «راز سر به مهر» و ارایه بیش از ۳۰۰۰ گزارش و اسناد قابل انتشار مذاکرات برجام به مردم دلاور ایران بود اما پس از پایان دوران وزارت، تنها به آموختن، پژوهش و آموزش پرداخته و از انجام مصاحبه یا حتی سخنرانی عمومی خودداری نمودم به امید اینکه مزاحمتی در راه اجرای سیاستهای مورد نظر مسوولان کنونی برای رفع مشکلات مردم و ایران ایجاد نکنیم. همزمان به رسم ادب، دیدار و گفتوگوی خصوصی را به شرح صریح رسانهای نشدن میپذیرفتهام – که ظاهرا باید در آن هم تجدیدنظر کنم – متاسفانه در چند روز گذشته یک خبرگزاری به روش همیشگی خود در بیتوجهی به اصول ابتدایی اخلاق حرفهای، دزدانه به بخشهای تقطیع شدهای از یک گفتوگوی دو ساعته، دانشگاهی و غیر خبری با جمعی از اساتید و دانشجویان دست یافته و آن را به صورت گزینشی، تحریف شده و خارج از موضوع بحث منتشر کرده و سپس خود و همراهانش بر آن متن دزدانه دستکاری شده حاشیهنگاری کرده و با ببر کاغذی خود ساخته به جنگ و مناظره پرداختهاند. از آنجا که گفتوگو خصوصی و غیرخبری بوده، آن را ضبط نکردهاند ولی دوستان رسانهای همه میدانند که متن کامل یک گفتوگوی دوساعته دست کم ۱۲ هزار کلمه میشود و نه متن تقطیع و تحریف شده کنونی که با همه حاشیهنویسیها کمتر از ۳۰۰۰ کلمه است. موضوع آن گفتوگو نیز برخلاف ادعای ناشران، ارایه یک تحلیل دانشگاهی پیرامون تکثر منابع قدرت در جهان کنونی و اهمیت روایتسازی از یکسو و تحلیل برنامهریزی، روایتسازی و مدیریت رفتاری رژیم صهیونیستی به عنوان یک مثال از سوی دیگر بود. علاقهمندان به ببر واقعی – و نه کاغذی – میتوانند تفصیل بحث را در کتاب «دوران گذار روابط بینالملل در جهان پسا غربی» که در سال ۱۳۹۵ منتشر کردیم ملاحظه کنند. دوستان گرامی، این جدلها و بحثهای انفرادی نه سازنده است نه باری از دوش مردم ایرانی بر میدارد و نه برپایه اصل اخلاقی و اسلامی و «جادلهم بالتی هی احسن» شکل میگیرد لذا سالهاست این تیرهای ناسزا و دروغ را با سپر تحمل پاسخ دادهام و در شرایطی که باید همه کوششها در جهت انسجام ملی و حل مسائل کنونی کشور و مردم باشد همین روش را ادامه خواهم داد.
دشمن به دنبال ترویج بیحیایی است
رییس قوه قضاییه گفت: امروز برخی از دشمنان قسمخورده نظام جمهوری اسلامی و مردم متدین ما، به دنبال ترویج ابتذال و بیعفتی و بیحیایی در جامعه هستند و پیگیری این موضوع نیاز به کار اطلاعاتی دارد.
محسنی اژهای در ادامه با اشاره به در پیش بودن روز ۲۱ تیر، روز عفاف و حجاب، با تاکید بر اینکه هر انسان پاکسرشتی اعم از مسلمان یا غیرمسلمان از حیا و عفت استقبال میکند و از بیحیایی و بیعفتی گریزان است، اظهار کرد: در مقوله حجاب و عفاف، همه بخشها و مسوولان ذیربط اعم از دادستان، قاضی و ضابطین باید در چارچوب قانون گام بردارند؛ باید توجه داشت که در این زمینه نمیخواهیم کار هیجانی و زودگذر انجام دهیم بلکه اقدامات ما باید متقن، مدبرانه، قانونی و توأم با آرامش باشد. وی افزود: نه صرفاً در مقوله حجاب و عفاف بلکه در هر زمینه و موردی، هر بخش و نهادی اعم از نهاد دولتی، نهاد مقننه، قوه قضاییه یا سایر افراد و بخشها، چنانچه اشتباه کرد نباید بر این اشتباه اصرار ورزد و از اصلاح اشتباه اِبا داشته باشد؛ نباید بر کار اشتباه پافشاری یا احیاناً آن را توجیه کرد؛ اگر کار اشتباهی در جایی صورت گرفت باید در راستای اصلاح گامبرداریم و احیاناً موضوع را اعلام کنیم. رییس قوه قضاییه در ادامه با بیان اینکه مردم متدین ایران اسلامی از دیرباز خود را به رعایت عفاف و حجاب مقید و ملتزم میدانستند، به سیر تاریخی این موضوع و اقدامات و توطئههای دشمنان در این راستا اشاره کرد و گفت: در مقطعی از تاریخ ما، رضاخان قلدر با هدایت بیگانگان تلاش داشت نه تنها عفاف و حجاب را از جامعه اسلامی ما بزداید بلکه بیعفتی و بیحیایی را در جامعه ترویج کند؛ حال آنکه این اعتقاد و التزام در میان مردم ما در همه مقاطع تاریخی وجود داشته است که عفاف و حجاب و حیا فینفسه ارزشمند است و به مثابه عامل بازدارنده، نسبت به پلیدیها و جسارتها برای انسان و جامعه میباشد. رییس دستگاه قضا افزود: امروز نیز برخی از دشمنان قسمخورده نظام جمهوری اسلامی و مردم متدین ما، به دنبال ترویج ابتذال و بیعفتی و بیحیایی در جامعه هستند؛ پیگیری این موضوع نیاز به کار اطلاعاتی دارد، لذا دستگاههای مسوول و ذیربط باید مواظبت و عنایت بیشتری به این مقوله داشته باشند و نسبت به کشف عوامل و دستهای پشتپرده و جریانات سازمانیافته ترویج بیحیایی و بیعفتی در جامعه اهتمام داشته باشند. وی تاکید کرد: اینکه چه کسی به عنوان یک فرد، حجاب دارد یا ندارد؛ حجابش کمرنگ است یا پررنگ؛ یک بحث است و توجه به آن در جای خود ضروری است؛ اما شناسایی و کشف عوامل و دستهای پشتپرده ترویج بیعفتی و بیحیایی در جامعه، مقوله مهمی است که نیاز به کار اطلاعاتی دارد.