نصب 30 دوربین نظارتی برای رصد حریم پایتخت
سید امیر فتاحیان، مدیرعامل شرکت شهربان حریمبان شهرداری تهران از نصب 30 دوربین نظارتی برای رصد حریم شهر تهران خبرداد و گفت: تخلفات در حوزه حریم کاهش چشمگیری یافته است. ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم شهرها یکی از ناهنجاریهای شهری به حساب میآید . پدیدهای که طی سالهای اخیر به وفور در شهرهای مهاجر پذیر دیده شده است. فتاحیان در گفتوگو با فارس، درباره اقدامات شهرداری برای حفاظت از حریم پایتخت اظهار کرد: از اقدامات زیربنایی انجام شده طی 300 روز گذشته، اجرای طرحهای مرتبط با «پروژه شهربان هوشمند» در راستای تأکیدات شهردار تهران با هدف مدرنسازی اداره شهر و نیز مقابله با فساد است، از جمله این اقدامات، نصب ۳۰ دستگاه دوربین نظارتی در ۱۴ نقطه ورودی حریم شهر تهران است که به مرکز مانیتورینگ شرکت شهربان و حریمبان متصل هستند و کنترل ورود یا خروج مصالح از طریق آنها صورت میگیرد.
کاهش 46 درصد ساخت و ساز غیرمجاز در حریم
مدیرعامل شرکت شهربان افزود: عامل و بستر اصلی بروز تخلفات ساخت و ساز در حریم شهرها، ورود مصالح به محدوده حریم است و در صورتی که مصالحی وارد حریم نشود، ساخت وسازی هم رخ نخواهد داد، از زمان نصب دوربینهای نظارتی رصد حریم، میزان ورود مصالح به محدوده حریم و بالتبع، تخلفات مرتبط با تغییر کاربری و ساخت و ساز غیرمجاز در حریم شهر تهران ۴۶ درصد کاهش داشته که بسیار قابل توجه است.
او همچنین اظهار کرد: راهاندازی مرکز مانیتورینگ در شرکت شهربان و حریمبان از دیگر اقدامات مرتبط با هوشمندسازی در این شرکت است که راهاندازی آن به عنوان بستر و پیش نیاز کنترل و رصد آنلاین موضوعات مربوط به وظایف شهربان در سطح شهر و محدوده حریم یک ضرورت بود؛ از قابلیتها و ظرفیتهای این مرکز مانیتورینگ میتوان بهرهبرداریهای گوناگونی در راستای وظایف محوله به شرکت شهربان و حریمبان و ارتقای کیفی و کمی سطح خدمات به شهر و شهروندان کرد. مدیرعامل شرکت شهربان همچنین افزود: علاوه بر اقداماتی که بیان شد، اقدامات دیگری از قبیل طراحی پلنهای فنی و اجرایی برای کاهش چشمگیر تخلفات ساخت و ساز در شهر و حریم تهران، برگزاری مسابقات کاربردی فرهنگی از قبیل «مسابقه نقاشی سدمعبر»، «مسابقه کاریکاتور با موضوعاتی همچون ساخت و سازهای غیرمجاز، سدمعبر و...»، اجرای پویشهای شهروندی در سطح شهر با موضوع انضباط شهری (صیانت از حریم، سدمعبر و...) با هدف افزایش آگاهی شهروندی و مشارکت آنان در برقراری انضباط شهری، راهاندازی موکب سیار شهربان ویژه اربعین حسینی در سطح شهر تهران و ... نیز طی این مدت توسط شرکت شهربان و حریمبان انجام شده و ویژه برنامهها و طرحهای اختصاصی دیگری نیز با رویکرد سالمسازی اداری، شفافیت، کاهش تخلفات در حوزه انضباط شهری و... در دست اجراست.
فتاحیان درباره سرنوشت اجرای طرح انضباط شهری نیز اظهار کرد: طی این مدت، در راستای حفاظت از معابر عمومی به عنوان حق عامه شهروندان، حفظ نظم و زیبایی نمای شهری و نیز پیرو مطالبات شهروندی، طرحهای گوناگونی در حوزه انضباط شهری به اجرا درآمده است، اجرای ۲۵ طرح فوریتی انضباط شهری در ۱۸ منطقه تهران و ساماندهی دستفروشان و بساطگستران در این نقاط از دیگر اقدامات انجام شده طی سیصد روز اخیر بوده که این طرحها با وجود همه موانع و چالشهای اجتماعی و اقتصادی موجود، با برنامهریزی صورت گرفته توسط شرکت شهربان و همکاری شهرداریهای مناطق، شرکت ساماندهی و نیروی انتظامی، در کمال آرامش با حفظ کرامت دستفروشان و با محوریت توجه به معیشت دستفروشانِ نیازمند (که از بساطگستران حرفهای و غیرنیازمند با درآمدهای قابل توجه جدا هستند) صورت گرفته است.
او افزود: البته طبیعی است که پدیده «دستفروشی و بساطگستری منجر به سدمعبر» به عنوان یک معضل اجتماعی که شهرداری هیچ نقشی در تولید و تولد آن نداشته اما طبق قانون، متولی رفع آن شده و حتی در انتظارات عرفی جامعه، متولی ساماندهی آن نیز شده است، معضلی است که حل اساسی و رفع زیربنایی آن نیازمند ورود چندین وزارتخانه و دستگاه دولتی مرتبط با این معضل است و همچنین به فرهنگسازی مستمر رسانه ملی و اقدامات کاربردی نهادهای متولی فرهنگسازی در این خصوص نیاز دارد؛ زیرا تا زمانی که افکار عمومی و شهروندان، معابر عمومی را به عنوان «حق عامه» نپذیرند و تا زمانی که پدیده بساطگستری منجر به سدمعبر را یک معضل اجتماعی و رخداد غیرقانونی تلقی نکنند، هر چه قدر هم که شهرداری و مدیریت شهری در این زمینه طرحهای انضباط شهری را به اجرا در بیاورند، اصل موضوع به دلیل دارا بودن ظرفیت پذیرش اجتماعی کماکان پابرجا خواهد بود.
مدیرعامل شرکت شهربان از تحویل گیت بازار تهران (به مثابه نبض پایتخت) به شرکت شهربان و حریمبان توسط شهرداری تهران، به عنوان سایر اقدامات صورت گرفته طی سیصد روز گذشته یاد کرد و گفت: با سیاستگذاری و برنامهریزی جدید انجام شده توسط شرکت شهربان و تغییر سیستم نظارت عوامل اجرایی گیت بازار تهران، رضایت کسبه و شهروندان از این مساله رقم خورده و ناهنجاریهای ایجاد شده در سالیان گذشته به نحو ملموس و قابل توجهی کاهش یا پایان یافته است.