افزایش بارز بستری‌های کرونا در ۲۷ استان کشور

۱۴۰۱/۰۵/۰۳ - ۰۲:۵۱:۱۵
کد خبر: ۱۹۱۰۶۳
افزایش بارز بستری‌های کرونا در ۲۷ استان کشور

طی هفته‌های اخیر هر روز بر تعداد کسانی که به کرونا مبتلا می‌شوند، افزوده شده و به طبع آن آمار قربانیان نیز افزایش پیدا می‌کند. به گفته وزیر بهداشت و درمان پیک هفتم در کشور آغاز شده اما آن چیزی که محسوس نیست، رعایت پروتکل‌ها از سوی مردم و الزام رعایت آن از سوی مسوولان است. همه به زندگی عادی خود ادامه می‌دهند، کمتر کسی را می‌بینید که خارج از خانه ماسک بزند و کمتر کسانی را می‌بینیم که فاصله اجتماعی را رعایت کنند. این در حالی است که اکثر بیمارستان‌های دولتی دوباره با موج مراجعات و بستری بیماران مواجه‌اند که به کرونا مبتلا شده‌اند. کافی است سری به بیمارستان میلاد، امام خمینی و یا دیگر بیمارستان‌های بزرگ شهر بزنید و سیل مراجعان را از نزدیک ببینید. از سوی دیگر هشدارهایی که ستاد ملی مقابله با کرونا می‌دهد مورد توجه هیچ کس قرار نمی‌گیرد. اما اگر وضعیت به همین منوال ادامه پیدا کند، رسیدن به مرگ و میرهای سه رقمی خیلی هم دور از انتظار نیست. یادمان باشد که کادر درمان دیگر توان سه سال پیش را برای نگهداری و مراقبت از بیماران ندارند، آنها هم خسته شده‌اند و این خستگی می‌تواند به قیمت جانشان تمام شود. هر بی توجهی به رعایت پروتکل‌ها از سوی مردم باعث افزایش فشار کاری بر کادر درمان می‌شود و هر اتفاق تلخی در این بین ممکن است رخ بدهد.

در هفته ۱۲۶ همه‌گیری کرونا در کشور، افزایش بارز بیماران بستری در ۲۷ استان و افزایش موارد متوفی کووید ۱۹ در شش استان کشور گزارش شده است و بیم آن می‌رود که ‌بی‌توجهی به رعایت پروتکل‌های بهداشتی ضدکرونایی نیز بر این روند افزایشی بیماری شدت بخشد. رنگ قرمز و نارنجی دوباره به نقشه رنگ‌بندی کرونایی کشور بازگشته و شهرهای پرخطر کرونایی در حال افزایشند؛ افزایشی که این بار با غلبه دو زیرسویه اُمیکرون یعنی BA۴ و BA۵ خودش را نشان می‌دهد. بر این اساس بنابر اعلام وزارت بهداشت، در حال حاضر ۵۷ شهر در وضعیت قرمز، ۸۶ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۹۹ شهر در وضعیت زرد و ۱۰۶ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

    صعود فوتی‌ها در ۶ استان

در حال حاضر گفته می‌شود که زیرسویه‌های اُمیکرون در کشور غالب شدند و موج هفتم بیماری کووید ۱۹ تاخت و تازش را در کشور شروع کرده است، نشانه آن نیز چهار رقمی شدن موارد شناسایی ابتلای روزانه کرونا و دو رقمی شدن دوباره فوتی‌های‌ ناشی از آن است. در حالی که فوتی‌های کرونا طی هفته‌هایی تک رقمی و در روزهایی هم صفر و یک بود، اما اکنون تعداد فوتی‌ها به روزانه ۲۰ تا ۳۰ نفر رسیده و بیم آن می‌رود که در هفته‌های آینده مجددا با افزایش مبتلایان، بستری‌ها و به تبع آن بالا رفتن تعداد فوتی‌ها نیز مواجه شویم. در این شرایط، اما باوجود هشدار متخصصان و مسوولان مبنی بر لزوم جدی گرفتن رعایت پروتکل‌ها، میزان رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی به‌شدت کاهش یافته است. به‌طوری که میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور در هفته منتهی به یکم مرداد ماه ۱۴۰۱ (از ۲۵ تیر تا ۱ مرداد ماه)، به پایین‌ترین حد خود یعنی بالغ بر ۳۵.۸ درصد رسیده است. همچنین بنابر اعلام وزارت بهداشت، میانگین استفاده از ماسک در شاغلین و خدمت گیرندگان به تفکیک اماکن عمومی استان‌های کشور از ۲۲ تا ۲۹ تیر ماه بالغ بر ۲۵.۵۶ درصد بوده است.

    وضعیت هفتگی کرونا در کشور

بررسی هفتگی وضعیت کرونا در کشور در هفته چهارم تیر ماه ۱۴۰۱ مصادف با هفته ۱۲۶ همه‌گیری در کشور نشان می‌دهد که در هفته اخیر تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده در کشور ۲۸۶۱۷ نفر بوده است. همچنین تعداد موارد بستری جدید در کشور ۴۱۱۹ و تعداد موارد فوتی در هفته اخیر در کشور ۶۹ نفر بوده است.

    وضعیت کرونا در تهران

در استان تهران نیز در هفته اخیر تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده ۱۵۱۵ نفر، تعداد موارد بستری جدید ۶۹۶ نفر و تعداد موارد فوتی ۱۲ نفر بوده است.

   کدام استان‌ها  افزایش موارد بستری و فوتی‌ را داشته‌اند؟

در عین حال بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در هفته اخیر مصادف با هفته ۱۲۶ همه‌گیری در کشور، استان‌های یزد، خراسان جنوبی، مازندران، کرمان، قم، هرمزگان، چهارمحال و بختیاری، سمنان، خراسان شمالی، لرستان، بوشهر، مرکزی، ایلام، تهران، خراسان رضوی، گیلان، گلستان، خوزستان، ‌البرز، همدان، فارس، آذربایجان غربی، اصفهان، ‌آذربایجان شرقی، قزوین، کرمانشاه و سیستان و بلوچستان افزایش بارز بستری را داشته‌اند. همچنین استان‌های کهگیلویه و بویر احمد، زنجان و کردستان افزایش موارد بستری را در هفته اخیر گزارش کرده‌اند. در عین حال افزایش فوتی‌های کرونا در هفته اخیر در استان‌های یزد، هرمزگان، خراسان رضوی، گیلان، اصفهان و آذربایجان شرقی گزارش شده است. بنابراین طبق اعلام وزارت بهداشت، در هفته اخیر، افزایش بارز بیماران بستری در ۲۷ استان کشور، افزایش در سه استان و ایستایی در یک استان گزارش شده است. همچنین افزایش موارد متوفی کووید ۱۹ در هفته اخیر در شش استان کشور و ایستایی موارد فوت در ۲۵ استان گزارش شده است.