دنیای فناوری
خواب جدید اروپاییها برای گوگل و رقیبان
فرانسه، ایتالیا و اسپانیا کمیسیون اروپا را تحت فشار قرار دادهاند تا از طریق قانون، شرکتهای فناوری بزرگ را وادار کند در هزینه مالی زیرساخت مخابراتی در این بلوک مشارکت کنند. به گزارش ایسنا، برای نخستینبار است که این سه دولت اروپایی، موضع مشترک خود در این خصوص را اعلام کردهاند. رگولاتورهای اروپایی در ماه مه اعلام کرده بودند در حال بررسی این مساله هستند که آیا غولهای فناوری نظیر گوگل، مِتا و نتفلیکس باید بخشی از هزینههای ارتقای شبکههای مخابراتی را بر عهده بگیرند. کشورهای فرانسه، ایتالیا و اسپانیا در سند مشترکی که توسط رویترز مشاهده شده است، اعلام کردند شش فراهمکننده بزرگ محتوا، عامل ۵۵ درصد از ترافیک اینترنت هستند. این مساله هزینههای خاصی برای اپراتورهای مخابرات اروپایی از نظر ظرفیت ایجاد میکند، آن هم در شرایطی که این شرکتها سرمایهگذاری سنگینی در بخشهای پرهزینه شبکه شامل ۵G انجام دادهاند. این تمایل قوی وجود دارد که شبکههای مخابراتی اروپایی و فراهمکنندگان محتوای آنلاین سهم منصفانه خود از هزینههای شبکه را پرداخت کنند. در این سند آمده است: ما خواستار پیشنهاد قانونی هستیم که تضمین میکند همه بازیگران بازار در هزینههای زیرساخت دیجیتالی مشارکت میکنند. دو مقام دولت ایتالیا جزییات این سند مشترک را تایید کردند. بر اساس یافتههای بررسی گروه لابی مخابراتی ETNO، مشارکت سالانه ۲۰ میلیارد یورو غولهای مخابراتی در هزینههای شبکه، اقتصاد اتحادیه اروپا را ۷۲ میلیارد یورو تقویت خواهد کرد. بر اساس گزارش رویترز، کنشگران حقوق دیجیتالی هشدار دادهاند وادار کردن غولهای فناوری به پرداخت هزینههای شبکههای مخابراتی، مقررات بیطرفی نت اتحادیه اروپا را ممکن است به خطر بیندازد.
الزام شرکتهای فناوری به تأمین هزینه شبکه مخابراتی در ۳ کشور
فرانسه، ایتالیا و اسپانیا فشارهای خود را بر کمیسیون اتحادیه اروپا افزایش دادهاند تا با ارایه قانونی شرکتهای فناوری را وادار به تامین بخشی از هزینههای زیربنایی مخابرات در این منطقه کنند. به گزارش مهر به نقل از رویترز، طبق سندی جدید فرانسه، ایتالیا و اسپانیا فشارهای خود بر کمیسیون اتحادیه اروپا را افزایش دادهاند تا با ارایه قانونی شرکتهای بزرگ فناوری وادار به تامین بخشی از هزینههای زیربنایی مخابرات در این منطقه شوند. این نخستینباری است که ۳ دولت اروپایی موضع مشترکی در این باره اتخاذ کردهاند. رگولاتورهای اتحادیه اروپا در ماه می۲۰۲۲ میلادی اعلام کردند مشغول تحلیل وضعیت هستند که آیا شرکتهای بزرگ فناوری مانند گوگل، متا و نتفلیکیس باید برخی از هزینههای ارتقای شبکه را تقبل کنند یا خیر. ۳ دولت مذکور در یک گزارش مشترک اعلام کردهاند ۶ شرکت بزرگ تهیهکننده محتوا حدود ۵۵ درصد ترافیک اینترنت را به خود اختصاص دادهاند. در بخشی از سند مذکور آمده است: این ترافیک هزینههای خاصی را در زمینه ظرفیت برای اپراتورهای مخابرات اتحادیه اروپا ایجاد میکند. این درحالی است که اپراتورها هماکنون سرمایهگذاری عظیمی در بخشهای پرهزینه شبکه مانند ۵G انجام دادهاند. همچنین ۳ کشور اروپایی خواستار آن هستند که شبکههای مخابراتی اتحادیه اروپا و تهیهکننده بزرگ محتوای آنلاین سهم خود از هزینههای شبکه را پرداخت کنند. طبق تحقیقی که گروه لابیگری شرکتهای مخابراتی به نام ENTO انجام داده، اگر شرکتهای بزرگ فناوری سالانه ۲۰ میلیارد یورو به تامین هزینههای شبکه کمک کنند، این روند ۷۲ میلیارد یورو به ارتقای اقتصاد اتحادیه اروپا کمک میکند.
امریکا در پی محدودسازی قدرت تراشهسازی چین
به گفته منابع آگاه، امریکا تصمیم دارد محمولههای تجهیزات تراشهسازی به تولیدکنندگان حافظههای الکترونیکی در چین از جمله «YMTC» را محدود کند. به گزارش مهر به نقل از رویترز، این اقدام بخشی از تلاش امریکا برای متوقف کردن پیشرفتهای بخش نیمه رسانای چین و محافظت از پیشرفت شرکتهای امریکایی است. به گفته یکی از این منابع، اگر دولت جو بایدن، رییسجمهور امریکا اقداماتی در این زمینه انجام دهد، احتمالا شرکت تراشهسازیSK Hynix و یک شرکت کرهای دیگر نیز در نتیجه آن آسیب ببینند. یک تولیدکننده محصولات الکترونیکی کرهای دو کارخانه بزرگ تراشهسازی در چین دارد و از سوی دیگرSK Hynix نیز قصد دارد کسب و کار تولید فلش مموریهای NAND متعلق به اینتل در چین را بخرد. در صورتیکه اقدام مذکور علیه چین تایید شود، احتمالا ورود محمولههای تجهیزات تراشهسازی به کارخانههای چینی تولیدکننده تراشههای پیشرفته NAND منع میشود. این نخستینباری است که امریکا قصد دارد تولید تراشه حافظه چین که کاربردهای نظامی ندارند را کنترل کند. این روند نشاندهنده چشماندازی وسیعتر از دیدگاه امریکا درباره امنیت ملی است. علاوه بر آن چنین اقدامی از تولیدکنندگان تراشههای حافظه امریکایی مانند وسترن دیجیتال کورپ و میکرون تکنولوژی محافظت میکند که با یک چهارم بازار تراشههای NAND را در اختیار دارند. این نوع تراشه دادهها را در دستگاههایی مانند موبایل و رایانههای شخصی و همچنین در مراکز داده مانند نمونههایی که در آمازون، فیس بوک و گوگل قرار دارد، ذخیره میکند. طبق اقدام مورد نظر دولت امریکا، صادرات ابزارهایی که برای ساخت تراشههای NAND با ظرفیت بیش از ۱۲۸ لایه به کار میروند، به چین ممنوع خواهد شد. دو شرکت «الایام ریسرچ» و «آپلاید متریالز» در سیلیکون ولی از تهیهکنندگان چنین ابزارهایی هستند.