اقتصاد کلان

۱۴۰۱/۰۶/۰۸ - ۰۴:۰۹:۱۴
کد خبر: ۱۹۲۱۰۱

برنامه هفتم توسعه به بودجه1402 نمی‌رسد

رییس سازمان برنامه‌وبودجه کشور گفت که با توجه‌ به اینکه بودجه باید تا آذرماه به مجلس ارایه شود و برنامه هفتم توسعه هنوز جای کار دارد، در تدوین بودجه سال آینده برنامه توسعه هفتم در دسترس نیست. مسعود میرکاظمی، رییس سازمان برنامه‌وبودجه کشور در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو با تصریح بر اینکه تا زمانی که سیاست‌های توسعه ابلاغ نشود نمی‌توانیم چارچوب اصلی را تدوین کنیم، گفت: هر روز در مجمع جلسه برگزار می‌شود و کمیسیون‌های آن فعال هستند. همکاران سازمان برنامه‌وبودجه در این جلسات حضور دارند و بنده هم در مجمع فعال هستم تا سیاست‌ها نهایی شود و فکر می‌کنم تا ۱۰ الی ۱۵ روز آینده این کار در مجمع انجام شود. وی با بیان اینکه سازمان برنامه‌وبودجه درگیر بودجه خواهد شد، اظهار کرد: بودجه باید تا آذرماه به مجلس تحویل داده شود. البته تا زمانی که سیاست‌های پنج‌ساله توسعه ابلاغ شود، قانون برنامه تدوین شود و در دولت و سپس مجلس بررسی شود، زمان می‌برد و این یعنی به بودجه ۱۴۰۲ نمی‌رسد. رییس سازمان برنامه‌وبودجه افزود: باید یک سال سیاست‌های توسعه تمدید شود یا بر اساس سیاست‌هایی که ابلاغ می‌شود اجازه دهند که بودجه بر اساس آن تنظیم شود. درهرصورت باید راه‌حلی برای آن پیدا کنیم تا بودجه را سر زمان آذرماه که تعهد دولت به مجلس است برساند. منطقاً برنامه هفتم برای تدوین بودجه سال آینده در دسترس نخواهد بود.

سه هزار میلیارد تومان پروژه نیمه‌تمام داریم

معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان اداری و استخدامی کشور با تاکید بر اینکه باید خیلی حواسمان به بیت المال باشد، اظهار کرد: ۳۰۰۰ همت (۳ هزار هزار میلیارد تومان) پروژه روی زمین مانده داریم که با روال کنونی تکمیل پروژه‌ها ۵۰ سال دیگر طول می‌کشد. میثم لطیفی اظهار کرد: ما که وام‌دار خون شهدا هستیم نیاز است هرازچندگاهی عمیق و دقیق پای درس امیرالمومنین علیه السلام بنشینیم. زیرا انقلاب هر چه دارد از برکت خون شهداست و شهدا هر چه دارند از اهل بیت علیهم السلام دارند و در گام دوم انقلاب باید به الگوی حکمرانی اسلامی ایرانی مبتنی بر آموزه‌های امیرالمومنین و اهل بیت علیهم‌السلام تأسی کرد. وی افزود: یکی از ممیزات جدی اهل بیت، روحیه جهادی و کار جهادی است و یکی از مسائل مهم در این زمینه کار عملی و مهم‌تر به پایان رساندن آن است. زیرا پروژه‌های زیادی آغاز شده اما به پایان نرسیده است. لطیفی با تاکید بر اینکه باید خیلی حواسمان به بیت‌المال باشد، تصریح کرد: در ابتدای دولت ۳۰۰۰ همت (۳ هزار هزار میلیارد تومان) پروژه روی زمین مانده داریم که با روال کنونی پروژه‌ها ۵۰ سال دیگر طول می‌کشد. معاون رییس‌جمهور با اشاره به وضعیت نظام اداری و هزینه کرد بخش زیادی از بودجه برای پرداخت حقوق و دستمزد عنوان کرد: از ابتدای دولت این بحث مطرح شد که پروژه‌های نیمه تمام قبلی را جمع کنیم و تنها در موارد ضرورت پروژه جدید آغاز شود. وی با تاکید بر ایستادن پای کار گفت: باید کار را به مردم بسپاریم؛ اگر امتداد رزمنده، مجاهد، در میدان و سرباز ولایت را بخواهیم نشان بدهیم، شهید حاج قاسم سلیمانی یک الگو است. لطیفی اظهار کرد: جنبه فرهنگی شهید سلیمانی با دیگر جنبه‌های شخصیتی‌اش قابل مقایسه نیست و انتظار می‌رود مدیران این الگوی مدیریت جهادی را به ویژه در دیار حاج قاسم نصب‌العین قرار بدهند. وی تصریح کرد: دنیا تشنه سبک و الگوی مدیریت متفاوتی است که در آن ملاک‌های مادی دیگر پررنگ نیست و سرفصلی در الگوی مدیریت مطرح شده که بازگشت معنویت به سازمان عنوان شده که قله معنویت، ایثار، فهم و ... حاج قاسم است و در دولت سیزدهم این مساله در دستور کار قرار گرفته که به برکت خون شهید سلیمانی است و روحیه جهادی یعنی کار شبانه روزی. معاون رییس‌جمهور درباره عدم توازن در پرداخت حقوق‌ها گفت: با همه ملاحظاتی که در بوجه کشور داریم به هیات دولت پیشنهادی برای ترمیم حقوق کارکنان دولت دادیم که اگر تامین اعتبار شود از ابتدای شهریور اجرایی می‌شود و الگوی ما نظام امتیازی خواهد بود. وی عنوان کرد: تمام تلاش ما این است که عدالت در پرداخت را در حقوق کارکنان دولت محقق کنیم اما نباید خودمان را با بخش خصوصی مقایسه کنیم. لطیفی در پایان با اشاره به مشکلات مردم در شهرهای جدیدالتاسیس در بخش اداری گفت: رییس‌جمهور به دنبال تفویض اختیارات به استان‌ها هستند و امیدواریم این مشکلات نیز حل شود.

هشدار مالیاتی به مالکان خانه‌های خالی

اگر مالکان خانه‌های خالی به مالیات تعیین شده اعتراض دارند باید تا دهم شهریور آن را ثبت کنند، چرا که ثبت اعتراض و بررسی آن بعد از تاریخ مذکور وارد فرایند دادرسی خواهد شد. بر اساس قانون مالیات خانه‌های خالی مصوب آذرماه سال گذشته، اگر واحد مسکونی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر بیش از ۱۲۰ روز خالی از سکنه باشد، مشمول مالیات می‌شود و به ازای هر ماه بیش از زمان مذکور، ماهانه مشمول مالیاتی بر مبنای مالیات بر درآمد اجاره به شرح ضرایب سال اول معادل شش برابر مالیات متعلقه، سال دوم معادل ۱۲ برابر مالیات متعلقه و سال سوم به بعد معادل ۱۸ برابر مالیات متعلقه خواهد شد.  در این راستا، احمد آخوندی، معاون مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی به ایسنا توضیح داد: سازمان امور مالیاتی مهلتی برای اصلاح اطلاعات به وزارت راه و شهرسازی داده است که تا دهم شهریورماه ادامه دارد. بعد از اینکه سازمان اطلاعات را دریافت کرد، موارد را بررسی کرده و پس از ان فرآیند مالیاتی آغاز می‌شود. وی افزود: البته توجه به این نکته ضروری است که امکان ثبت اعتراض برای مالکان از بعد از دهم شهریور هم وجود دارد، اما افراد باید توجه کنند که اگر اعتراض خود را بعد از دهم شهریورماه ثبت کنند، پرونده آنها وارد فرآیند مالیاتی شده و اعتراضات در فرایند دادرسی بررسی می‌شود.