ویژه

۱۴۰۱/۰۶/۰۹ - ۰۲:۰۰:۱۵
کد خبر: ۱۹۲۱۵۶

بحران 2020، فرصتی جسورانه برای تحول دیجیتال شد

به گزارش موبنا، اکثر سازمان‌ها در این دوره زمانی مجبور به ایجاد شرایط دورکاری و الکترونیکی کردن امور خود شدند. لذا شاهد تعجیل آنها در بهره‌برداری از مطلوب‌ترین زیرساخت‌های موجود در کشور بودیم که ضمن حفظ یکپارچگی سیستمی، توان ارایه امنیت و سازگاری در تمامی شرایط را داشته باشد. با توجه به اینکه تداوم فعالیت‌های کسب‌وکارها، عاملی حیاتی در بقای آنهاست، اهمیت مقوله «فناوری اطلاعات» و «فناوری ارتباطات» هیچگاه به اندازه دوران شیوع کرونا درک نشد. خوشبختانه حوزه ارتباطی کشور ما با وجود اپراتورهای رقابت‌کننده در حوزه سیار، لبه تکنولوژی محسوب می‌شود و همپای دنیا رو به توسعه است و الا در مواجهه با چنین شرایطی توان پاسخگویی به حجم بالای سازمان‌ها برای الکترونیکی کردن فرآیندها و احراز هویت الکترونیکی نمی‌بود. سرازیر شدن سیل عظیم ترافیک ارتباطی روی شبکه اپراتورهای کشور در این مدت زمان دو ساله، نه تنها آنها را با محدودیت منابع (فرکانسی) مواجه کرد بلکه ظرفیت شبکه آنها را نیز تا مرز اشباع پیش برد که گهگاه شاهد بروز کندی‌هایی در سرویس‌دهی آنها به مشترکان تلفن همراه بودیم. اما سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هم برای جلوگیری از بروز بحران در فضای ارتباطی همزمان با پدیدار شدن بحران کرونا، به صورت قطره‌چکانی مجوز افزایش ظرفیت را برای اپراتورهای اول و دوم کشور صادر می‌کرد تا به این طریق حتی‌الامکان بتواند موانع پیش‌پای دورکاری را بردارد. اما اپراتورها نیز دست روی دست نگذاشتند و ضمن توسعه ظرفیت‌های شبکه‌ای خود، ورود به نسل جدید فناوری با عنوان 5G را کلید زدند و اپراتور اول تلفن همراه کشور به شکلی کاملاً جسورانه در گام نخست، نسل پنجم فناوری را روی شبکه واقعی و تجاری خود پیاده‌سازی کرد و در حضور کارشناسان و نمایندگان رسانه‌های خبری، اقدام به تست سرعت روی شبکه مبتنی بر این نسل کرد و توانست رکورد سرعت اینترنت ایران را جابه‌جا کند. 

   سوار شدن بر اسب تازی 5G

بله نسل پنجم آمد زیرا ضامنی بر پایداری و موفقیت‌های تجاری آینده است. امکاناتی که این نسل از فناوری در اختیار قرار می‌دهد، بخش جدایی‌ناپذیر از موفقیت‌های تجاری آینده و یک راه فراگیر برای پشتیبانی از جنبه‌های مختلف کل اکوسیستم دیجیتال است. قابلیت‌هایی نظیر ایجاد چندین شبکه مجازی در بالای یک زیرساخت فیزیکی مشترک، پهنای باند پیشرفته موبایل (eMBB) با توان عملیاتی سریع‌تر، ارتباطات پایدار با تأخیر زمانی کم که مورد توجه صنایع اتوماسیون‌‌محور است و همچنین تعدد اتصالات به دستگاه‌های مختلف (mMTC) که هر کدام می‌توانند منبعی برای دریافت و ارسال جریان داده‌ها باشند، از جمله این ویژگی‌هاست. ظهور نرخ گیگابیت بر ثانیه با توسعه تکنولوژی نسل پنجم ارتباطی زمینه‌ای را برای مشاهده ویدیوهای 3D، کار کردن و گیمینگ آنلاین روی فضای ابری، واقعیت افزوده، اتوماسیون صنایع بزرگ و خودروهای خودران فراهم می‌آورد که تحت عنوان یوزکیس‌های منطبق با این تکنولوژی شناخته می‌شوند. نسل پنجم یا همان 5G یک سطح از نسل‌های شبکه تلفن همراه است. این یک استاندارد جهانی بی‌سیم جدید پس از شبکه نسل‌های اول، دوم، سوم و چهارم است که برای اتصال تقریباً همه‌چیز از جمله ماشین‌ها، اشیاء و دستگاه‌ها طراحی شده است.

 

جوانان والیبال ایران با حمایت همراه اول بر بام آسیا ایستادند

تیم ملی والیبال جوانان ایران با پنج پیروزی متوالی و بدون باخت بر بام آسیا ایستاد و عنوان قهرمانی بیست‌ویکمین دوره رقابت‌های جوانان آسیا را از آن خود کرد. به گزارش اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، تیم ملی والیبال جوانان ایران در مرحله فینال رقابت‌های قهرمانی جوانان آسیا  دوشنبه 7 شهریور 1401 به مصاف تیم هند رفت و با نتیجه سه بر یک پیروز میدان شد تا عنوان قهرمانی این دوره از رقابت‌ها را به خود اختصاص دهد. تیم والیبال جوانان ایران امسال در بحرین هفدهمین حضور خود در این رقابت‌ها را تجربه کرد و ملی‌پوشان این رده سنی کشورمان در شانزده دوره قبلی موفق به کسب 11 مدال شامل شش طلا، سه نقره و دو برنز شده‌اند. سروقامتان والیبال ایران با قهرمانی در این دوره از مسابقات به هفتمین مدال طلا و قهرمانی خود در این رده سنی آسیا دست یافت تا تعداد مدال‌هایش نیز به عدد 12 برسد. همراه اول به عنوان حامی رسمی تیم‌های ملی والیبال کشورمان، این پیروزی و قهرمانی را به ملی‌پوشان و مردم ورزش‌دوست ایران تبریک گفته است.