اخبار
چرا قیمت لپتاپ افزایش یافت؟
محمدرضا فرجیتهرانی عوامل مداخلهگر در افزایش قیمت لپتاپ را نوسان نرخ ارز، افت تولید جهانی و افزایش هزینههای حقوق گمرکی میداند. رییس اتحادیه فناوران رایانه تهران در گفتوگو با اعتمادآنلاین درباره آخرین وضعیت بازار لپتاپ و تبلت توضیح داد: مهمترین دلیل کاهش و افزایش قیمت لپتاپ نوسان ارز است، چنانچه مذاکرات منتج به احیای برجام شود، قطعاً اولین اثر آن را روی نرخ ارز مشاهده خواهیم کرد و احتمالاً شاهد کاهش قیمت دلار باشیم.فرجیتهرانی با بیان اینکه در کشور تولید لپتاپ نداریم و نیاز بازار به این محصول از طریق واردات تامین میشود، گفت: کاهش نرخ ارز بر قیمت لپتاپ اثر مستقیم میگذارد. مدتی قبل که قیمت ارز در ریل کاهشی قرار گرفت بازار وضعیت نابسامانی پیدا کرد، چراکه با پایین آمدن قیمت دلار، مردم تصور میکردند روند کاهش قیمت کالاها شدت میگیرد و از این رو کالا نمیخریدند.بنا بر اظهارات رییس اتحادیه فناوران رایانه تهران، عامل مداخلهگر دیگر در این جریان افزایش هزینههای گمرکی است.او با اشاره به افزایش حقوق گمرکی افزود: از آنجا که حقوق گمرکی لپتاپ پنج درصد است، با تغییر نرخ محاسباتی گمرکی از ارز ۴۲۰۰ تومانی به نرخ ارز نیمایی، بین ۶ تا هفت درصد افزایش قیمت را در بازار این محصول شاهد هستیم. به گفته او، بیشترین واردات لپتاپ از مبداء امارات متحده عربی صورت میگیرد، چراکه این کشور هاب منطقهای تمامی برندهاست.
مطالبات ارزی واردکنندگان نهاده را پرداخت کنید
معاون قضایی دادستان کل کشور در نامهای به معاون اول رییسجمهور خواستار تسویه مطالبات ارزی بیش از ۲۶۰ میلیون یورویی واردکنندگان نهادههای دامی شد. در متن نامه سعید عمرانی معاون قضایی دادستان کل کشور به محمد مخبر معاون اول رییسجمهور آمده است: نامه شماره ۱۶۰۱ مورخ ۱۴۰۱/۰۵/۲۵ اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور ایران اجمالا مبنی بر حسب دستور وزارت جهادکشاورزی و قول وزیر محترم جهادکشاورزی مبنی بر تامین ارز به قید فوریت و در راستای همراهی کامل برای اجرای موفق و بدون نقص طرح مردمی کردن یارانهها مقدار ۴۶۱/۴۰۸تن نهاده دامی به ارزش ۲۶۵۲۷۳۵۰۰ میلیون یورو از محل موجودیهای تعداد ۲۰ شرکت در سامانه بازرگانی عرضه و بلافاصله تحویل خریداران گردیده است. متاسفانه با حدود گذشت دو ماه و با وجود پیگیریهای مستمر انجام شده هیچ اقدامی در جهت پرداخت مطالبات شرکتهایی که با اعتماد به دولت به عنوان دولت مومن و صادق الوعده سرمایه خود را عرضه نمودهاند، صورت نپذیرفته است. همچنین در مورد تعیین تکلیف تامین ارز ترجیحی برای ۴۶۱ هزار تن نهاده تحویلی این شرکتها از طریق سامانه بازارگاه و به نرخ ارز ترجیحی خواهشمند است با توجه به تاکیدات مکرر ریاست محترم جمهور در تضمین جلوگیری هر گونه زیان احتمالی به فعالین بخش خصوصی در فرایند مردمی کردن یارانه دستور فرمایید نسبت به تامین فوری حدود ۲۵۰ میلیون یورو ارز کالایی که قبل از طرح آزادسازی و به دستور وزارت جهادکشاورزی تحویل گردید، دستور اقدام فوری را مبذول تا ضمن تقویت و اعتماد بخش خصوصی به وعدههای دولت محترم جریان ورود کالای اساسی به کشور نیز توسط بخش خصوصی بیش از پیش تقویت گردد. نظر به اینکه واردکننده نهاده دامی در برهه حساس اجرای جراحی اقتصادی اولا با تاکید دولت و ثانیاً توصیه دادستانی کل کشور (به دستور آقایان دکتر رحیمی وزیر محترم دادگستری و دکتر ساداتی نژاد وزیر محترم جهادکشاورزی) نسبت به ترخیص کالاها (نهاده ها) قبل از اخذ ارز اقدام نموده و حسن نیت خود را به نظام در این فقره اثبات نموده آمد.مع ذلک و علیرغم قول مسوولان حاکمیتی که قولشان سند و امضاء جمهوری اسلامی محسوب میگردد تا این لحظه نسبت به تادیه حدود ۲۷۰ میلیون دلار وجه نهادهها که به فروشندگان تعلق دارد اقدام مثبتی صورت نگرفته است ضمن اینکه حتی حضرت عالی مستحضر هستید، موضوع در کارگروه وزارت جهاد نیز برای پرداخت وجه با حضور وزیر محترم جهاد، دادستانی کل کشور، وزارت اطلاعات، بازرسی کل کشور و سازمان اطلاعات سپاه صورت جلسه گردیده و به محضر عالی ارسال شده است.مستدعی است بنا به مراتب و اهمیت موضوع و ضرورت حفظ جایگاه و اقتدار قول و امضاء نظام دستور فرمایید نسبت به پرداخت وجه مذکور خصوصاً از محل سه میلیارد ارز تخصیصی به وزارت جهادکشاورزی اقدام لازم معمول گردد.اعلام نتیجه موجب امتنان است.
صادرات به عراق از سه مرز تجاری متوقف شد
سخنگوی گمرک گفت: به دلیل ظرفیت محدود گمرکهای عراق در پذیرش همزمان کامیونهای تجاری و زوار، صادرات کالا از سه مرز شلمچه، چذابه و مهران تا ۲۶ شهریور متوقف شد و مرزهای جایگزین مسوولیت تبادل کالا با عراق را انجام خواهند داد. سیدروحالله لطیفی، اظهار کرد: در ایام اربعین سید و سالار شهیدان به دلیل ظرفیت محدود گمرکات عراق برای پذیرش همزمان مسافر و کالای تجاری، و به منظور تردد روان و جلوگیری از توقف طولانی در مرزها و ضایع شدن کالاها از امروز تا ۲۶ شهریور از ارسال کالاهای صادراتی به مرزهای شلمچه، چذابه و مهران خودداری کنند. بر اساس این گزارش و به نقل از روابط عمومی گمرک، وی افزود: کامیونهای حامل کالاهای صادراتی با هماهنگی گمرکات مبدأ میتوانند تا ۲۶ شهریور از مرزهای تجاری جایگزین این سه مرز، یعنی گمرکات پرویزخان، سومار، شوشمی، شیخ صله و مرز دریایی خرمشهر برای صادرات محمولههای صادراتی به عراق اقدام کنند.