بورس رنگ سبز را به خود دید

۱۴۰۱/۰۶/۲۳ - ۰۲:۱۲:۳۲
کد خبر: ۱۹۲۶۰۲

شاخص کل بورس تهران دیروز سه‌شنبه، ۲۲ شهریورماه با چهار هزار و ۱۵۵ واحد افزایش، در ارتفاع یک ‌میلیون و ۳۹۳ هزار واحدی ایستاد. شاخص هم‌وزن با ۲ هزار و ۷۷۴ واحد افزایش به ۴۰۵ هزار و ۲۵۷ واحد و شاخص قیمت با یک‌هزار و ۶۵۹ واحد رشد به ۲۴۲ هزار و ۴۰۳ واحد رسید.

شاخص بازار اول، پنج‌هزار و ۴۶۰ واحد و شاخص بازار دوم، یک‌هزار و ۱۰۰ واحد افزایش را ثبت کرد. دیروز در معاملات بورس تهران، بیش از پنج میلیارد و ۴۹۱ میلیون سهم، حق‌تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۴ هزار و ۴۳۶ میلیارد ریال معامله شد. همچنین فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با یک هزار و ۱۲۶ واحد، ایران خودرو (خودرو) با ۷۰۵ واحد، سایپا (خساپا) با ۳۸۴ واحد، ملی صنایع مس ایران (فملی) با ۳۱۸ واحد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حکشتی) با ۱۹۷ واحد و پالایش نفت تهران (شتران) با ۲۱۲ واحد تاثیر مثبت بر شاخص بورس همراه شدند. در مقابل صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با ۶۵۰ واحد، نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) با ۱۶۱ واحد، پتروشیمی بوعلی سینا (بوعلی) با ۱۲۲ واحد، سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی (وبانک) با ۱۰۸ واحد، گسترش نفت و گاز پارسیان (پارسان) با ۱۰۷ واحد و معنی و صنعتی گل گهر (کگل) با ۱۰۶ واحد تاثیر منفی بر شاخص بورس داشتند.

بر پایه این گزارش، روز گذشته نماد گسترش سرمایه‌گذاری ایران خودرو (خگستر)، سایپا (خساپا)، ایران خودرو (خودرو)، شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا)، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد)، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد)، پالایش نفت اصفهان (شپنا)، و گسترش سرمایه‌گذاری و توسعه صنعتی پتروشیمی خلیج فارس (پترول) در نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند. گروه خودرو هم در معاملات دیروز صدرنشین برترین گروه‌های صنعت شد و در این گروه یک میلیارد و ۱۹۳ میلیون برگه سهم به ارزش سه هزار و ۵۱۳ میلیارد ریال دادوستد شد.

    آخرین وضعیت شاخص فرابورس

شاخص فرابورس نیز روز سه‌شنبه بیش از ۱۰ واحد افزایش داشت و به ۱۸ هزار و ۷۶۵ واحد رسید. در این بازار بیش از ۲ میلیارد و ۷۴۳ میلیون برگه سهم و اوراق مالی دادوستد شد و تعداد دفعات معاملات دیروز فرابورس بیش از ۱۶۶ هزار و ۴۳۴ نوبت بود. تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، تولید برق عسلویه مپنا (بمپنا)، فرآورده‌های غذایی و قند چهارمحال (قچار) و پویا زرکان آق دره (فزر) با تاثیر مثبت بر شاخص فرابورس همراه بودند، همچنین شرکت سرمایه‌گذاری صبا تامین (صبا)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، آهن و فولاد غدیر ایرانیان (فغدیر)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس) و نفت ایرانل (شرانل) تاثیر منفی بر این شاخص داشتند.

    بورس در انتظار اخبار

همچنان فاکتورهایی که باعث ترس و احتیاط معامله گران شده‌اند بر قوت خود باقی هستند؛ برجام باز در بی‌خبری فرو رفته و قیمت‌های جهانی تغییر خاصی نداشتند.گرچه می‌توان افزایش قیمت دلار را محرک اصلی بازار امروز دانست اما نمی‌توان انتظار داشت که تنها با تغییر این مولفه بازار تغییر جهت دهد.از جمله مشکلات شاخص برای صعود، جدای از اخبار ضد و نقیض برجامی که بر تمامی بازاها سایه انداخته است، ارزش پایین معاملات خرد است.گرچه امروز ارزش معاملات خرد رشدی نسبی نسبت به میانگین هفته را داشت ولی همچنان زیر سه هزار میلیارد تومان قرار گرفت.علاوه بر این حمایت‌هایی که بازار در چند وقت اخیر از دست داده‌ حالا تبدیل به مقاومت‌های مهمی شده‌اند که شاخص باید برای صعود با آنها دست و پنجه نرم کند.

    فروش اوراق در بازار

در شانزدهمین مرحله از حراج اوراق بدهی دولتی سال ۱۴۰۱، سه بانک و موسسه اعتباری غیربانکی ۶۸۰ میلیارد تومان سفارش خرید اوراق ثبت کردند که همه این سفارشات توسط وزارت اقتصاد پذیرفته شد.ارزش اوراق فروخته شده به سایر خریداران حقیقی و حقوقی در بازار سرمایه هم در آراد ۱۰۷ برابر ۵۰ میلیارد تومان و در آراد ۱۱۱ برابر ۲۸۰ میلیارد تومان و در آراد ۱۱۲ برابر ۲۹۰ میلیارد تومان بود که بنابراین در مجموع حجم اوراق به فروش رفته در این هفته برابر با ۱۳۰۰ میلیارد تومان بوده است. نرخ سود این اوراق هم در بازه ۲۱.۵۹ درصد تا ۲۲.۲۹ درصد متغیر بوده است.هفدهمین مرحله از حراج اوراق مالی اسلامی دولتی هم روز سه شنبه ۲۲ شهریورماه برگزار می‌شود و نهادهای مالی می‌توانند روز یکشنبه ۲۰ شهریور ماه سفارشات خود را ثبت کنند. حداقل حجم سفارش ۵۰۰ هزار ورقه است.

    دولت برای بازگشت اعتماد به بورس  وارد عمل شود

وحید جعفری، کارشناس بازار سرمایه به فارس گفت: طبق نظر اکثر فعالان بازار سرمایه این روزها مهم‌ترین مشکل بازار سرمایه بی‌اعتمادی به این بازار است. این موضوع نیز سبب شده است تا جریان ورود پول به بورس متوقف شود و رکود بر این بازار حاکم شود.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تصمیمات سازمان بورس بر این بی‌اعتمادی دامن زده است. عواملی چون محدودیت تأمین برق صنایع در تابستان، وضع عوارض صادرات و بالا رفتن نرخ بهره بین بانکی و به تبع آن افزایش نرخ سود سپرده بانکی از اصلی‌ترین علل ریزش بازار و بی‌‌اعتمادی سهامداران و معامله‌ گران به بازار است.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: به نظر می‌رسد دولت برای بازگشت اعتماد به بورس باید تغییر رویه بدهد و بازار سرمایه را نیز مانند سایر بازارها مورد سیاست‌گذاری مستقیم قرار دهد. در صورتی که همین روند خروج پول حقیقی از بازار سرمایه ادامه داشته باشد، در ماه‌های آینده نیز شاهد گسترش رکود به صنایع بورسی نیز خواهیم بود.

مهدی امیدی نیز گفت: با توجه به از دست رفتن سطح حمایت پیشین و ورود شاخص کل بورس به یک کانال پایین‌تر، باید دید شاخص به کدام حمایت واکنش نشان می‌دهد. وی ادامه داد: شاخص کل بورس می‌تواند تا رقم یک میلیون و 350 هزار واحد پایین برود. نزول شاخص‌های بورس و رشد قیمت دلار نشان از انتظارات منفی موجود در میان معامله‌ گران دارد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: مشکل این روزهای بازار سرمایه ایران، عمق کم این بازار است و برای بهبود شرایط بازار نیاز به تعمیق آن داریم. عمق دادن به بازار سرمایه در وضعیتی اتفاق می‌افتد که اعتماد مردم و سرمایه‌گذاران به بورس جلب شود و ورود پول بتواند ارزش بازار را افزایش دهد.