دنیای فناوری
بررسی ریسک حملات سایبری در دستگاههای هوشمند
براساس پیشنویس قانونی جدید در اتحادیه اروپا دستگاههای هوشمندی که به اینترنت متصل میشوند از لپ تاپ گرفته تا یخچال و اپ موبایل باید برای وجود ریسکهای امنیت سایبری ارزیابی شوند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، این درحالی است که نگرانیها درباره حملات سایبری افزایش یافته است. لایحه پیشنهادی کمیسیون اتحادیه اروپا «قانون انعطافپذیری سایبری» نام گرفته و شرکتها در صورت عدم پیروی از آن با جریمهای تا سقف ۱۵ میلیون یورو یا تا ۲.۵ درصد درآمد جهانی شرکت روبرو میشوند. براساس قانون پیشنهادی مذکور تمام تولیدکنندگان دستگاههای هوشمند موظفند در صورت شناسایی هر مشکلی آن را برطرف کنند. به گفته یکی از مقامات اتحادیه اروپا شرکتهای تولیدکننده میتوانند با این روش سالانه از ۲۹۰ میلیارد یورو خسارت حملات سایبری جلوگیری کنند. این در حالی است که هزینههای پیروی از قانون مذکور حدود ۲۹ میلیارد یورو است. در سالهای اخیر حملات سایبری که به کسب و کارها آسیب زد و هکرهایی که باجهای کلانی از قربانیان درخواست کرده بودند، نگرانیها درباره شکافهای موجود در سیستم عامل، تجهیزات شبکه و نرم افزار را بیشتر کرده است. تولیدکنندگان کالاهای الکترونیکی باید ریسکهای امنیت سایبری محصولاتشان را ارزیابی کنند و اقداماتی متناسب برای برطرف کردن چالش برای بازه زمانی ۵ ساله یا طول عمر محصول انجام دهند. همچنین شرکتها باید ظرف ۲۴ ساعت پس از مطلع شدن از مشکل به آژانس امنیت سایبری اتحادیه اروپا (ENISA) اطلاع و اقداماتی برای حل مشکل انجام دهند. واردکنندگان و توزیعکنندگان نیز باید تایید کنند محصولات منطبق بر قوانین اتحادیه اروپا هستند. در صورتی که که شرکتها از قوانین اتحادیه اروپا پیروی نکنند، ادارههای ناظر ملی در کشورها میتوانند عرضه یک محصول در بازارهای داخلی خود را محدود یا ممنوع کنند. در این میان انجمن صنعت رایانه و ارتباطات هشدار داد چنین قانونی عرضه فناوریها و سرویسهای جدید در اروپا را تحت تاثیر قرار میدهد.
نمایندگان تیکتاک، متا، توییتر و یوتیوب در کنگره حاضر شدند
مدیران ارشد متا، توییتر، یوتیوب و تیک تاک جلسه استماع ۳ ساعته در مقابل کمیته امنیت داخلی سنا را پشت سر گذاشتند. به گزارش مهر به نقل از انگجت، در این جلسه استماع کریس کاکس، نیل موهان (مدیران ارشد محصول در متا و یوتیوب)، ونسا پاپاس مدیر ارشد عملیاتی تیک تاک و مدیرعامل بخش محصول مصرفکننده توییتر شرکت کردند. هدف از این جلسه تمرکز روی تاثیر سرویس این شرکتها بر موضوعات امنیت ملی امریکا بود. نکته مهم آنکه، این دومین باری است که نمایندگانی از تیکتاک و یوتیوب در جلسه استماع کنگره شرکت میکنند. مدیران ارشد اجرایی متا و توییتر قبلا بارها در مقابل کنگره حاضر شدهاند. همچنین این نخستین جلسه با موضوع امنیت بود. جلسه استماع در حالی برگزار شد که یک روز قبل از آن، مدیر امنیتی سابق و افشاگر اسرار توییتر در جلسهای در مقابل یک کمیته دیگر سنا حاضر شده بود. او در جلسه استشهاد خود فاش کرد اف بیآی به شرکت هشدار داده بود یک جاسوس چینی در آنجا فعالیت میکند. اماهیچ یک از اعضای کمیسیون امنیت داخلی امریکا از نماینده توییتر در این باره سوالی نپرسید. قانونگذاران مدت زیادی از این جلسه را صرف سوال از پاپاس در خصوص رابطه تیک تاک با چین کردند. این موضوع از مدتها قبل قانونگذاران را به خود مشغول کرده است. پاپاس در این باره به نمایندگان کمیته سنا گفت: تیک تاک در چین فعالیت نمیکند. علاوه برآن سوالاتی درباره استفاده دادههای بیومتریک کاربران توسط تیک تاک نیز مطرح شد. مدیر ارشد عملیاتی این پلتفرم در پاسخ به آنها گفت: ما هیچ گونه فناوری شناسایی صوت، صورت یا بدن برای احراز هویت افراد استفاده نمیکنیم. البته او در ادامه افزود: از فناوری شناسایی صورت برای افکتهای واقعیت افزوده در ویدئوهای کاربران استفاده میشود.
اتحادیه اروپا جریمه کلان گوگل را تایید کرد
دادگاهی در اتحادیه اروپا جریمه ۴.۱ میلیارد یورویی گوگل به دلیل نقض قوانین رقابت را تایید کرد. به گزارش مهر به نقل از رویترز، این اقدام شکستی برای گوگل به حساب میآید و احتمالاً رگولاتورهای دیگر را تشویق میکند تا فشار بیشتری بر این شرکت امریکایی وارد کنند. این زیر مجموعه شرکت آلفابت، رای آنتی تراست اتحادیه اروپا را به چالش کشیده بود اما دادگاه کلی اتحادیه اروپا رای مذکور را تا حد زیادی تایید کرد و جریمه مذکور از از ۴.۳۴ به ۴.۱۲۴ میلیارد یورو کاهش یافت.