هیچ ایرانی به کشور ممنوع‌الورود نیست

۱۴۰۱/۰۷/۰۲ - ۰۲:۴۰:۲۷
کد خبر: ۱۹۲۸۸۸
هیچ ایرانی به کشور ممنوع‌الورود نیست

رییس‌جمهور با بیان اینکه دفاع از حقوق افراد جزو ذات جمهوری اسلامی است تصریح کرد: اعتراض در همه جای دنیا هست، اما اغتشاش را هیچ کسی قبول ندارد.

سیدابراهیم رییسی در آخرین برنامه در چهارمین روز از سفر به نیویورک در نشستی با حضور ایرانیان مقیم امریکا شرکت کرد. رییس‌جمهور ضمن قدردانی از تلاش‌های تخت روانچی به عنوان سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل متحد و با آرزوی توفیق برای ایرانی‌ها با اشاره به گزارش ارایه شده از بانک جهانی در زمینه پیشرفت‌های جمهوری اسلامی در عرصه‌های مختلف، گفت: حقیقت آن است که ایران به برکت انقلاب اسلامی و نیروهای فرهیخته، جوانان، زنان و مردان خود پیشرفت‌های بسیاری کرده است، اما برخی نمی‌خواهند آن را بیان کنند. رییسی با یادآوری تمامی فشارها، تحریم‌ها و تهدیدها به جمهوری اسلامی و ملت ایران، اظهار داشت: با وجود این فشارها باز هم بسیاری از فرهیختگان از این تهدیدات فرصت ساختند و متوقف نشدند. رییس‌جمهور با اشاره به تولید ۹۶ درصد از داروی مورد نیاز کشور در داخل و صادرات محصولات دارویی به دیگر کشورها اظهار داشت: دانشمندان و جوانان ما با پشتکار و انگیزه کارهای بسیار بزرگی انجام داده‌اند به‌طوری‌که ایران در حال حاضر در عرصه‌های مختلف حرف برای گفتن دارد.  رییسی صنایع هسته‌ای و نظامی را از جمله این پیشرفت‌ها دانست که در عین اعمال بیشترین تهدیدات و محدودیت‌ها با تلاش دانشمندان و فرهیختگان ایرانی و در دانشگاه‌ها و مراکز علمی همین کشور به دست آمده است. رییس‌جمهور با تشریح سیاست توسعه ارتباطات با کشورهای همسایه از فراهم شدن زمینه افزایش صادرات به این کشورها خبر داد و گفت: سیاست ما توجه به تولید، اشتغال و میدان دادن به کارهای دانش بنیان است.

 رییسی تاکید کرد: برداشته شدن تحریم‌ها حتما می‌تواند روند رشد و پیشرفت‌های فعلی را تسریع کند، اما اگر به هر دلیل این اتفاق انجام نشد نباید متوقف شویم و تا به‌حال هم متوقف نشده‌ایم. رییس‌جمهور یکی از انتظارات مردم از ایرانیان خارج از کشور را کمک به سرزمین مادری خود دانست و از فراهم بودن زمینه کار اقتصادی و سرمایه‌گذاری در ایران و تضمین اصل وسود سرمایه سخن گفت.

رییسی با محترم شمردن حقوق ایرانیان خارج از کشور بر ضرورت تسهیل در امور کنسولی آنان تاکید کرد.

رییس‌جمهور سهولت رفت و آمد ایرانیان به کشور و فراهم کردن جاذبه‌های شغلی و تحصیلی را لازم و ضروری دانست و تاکید کرد: هیچ ایرانی برای حضور در ایران ممنوع‌الورود نیست. رییسی اکثریت قابل توجه ایرانیان خارج از کشور را از چهره‌های فرهیخته‌ای دانست که در خارج از کشور یا کسب و کارهای بسیار با شرافتی دارند یا دنبال تحقیق، تحصیل و پژوهش هستند. رییس‌جمهور ارتباط فرهنگی و اقتصادی ایرانیان خارج از کشور را با سرزمین آبا و اجدادی خود مهم ارزیابی کرد و گفت: در ملاقات‌هایی که در این چند روز با سران برخی کشورها داشتم همه آنها به موضوع تمدن ایران اشاره داشتند. این تمدن سرمایه‌ای است که باید همواره آن را پاس‌د‌اشت.  رییسی بر ضرورت ارتباط جمهوری اسلامی با همه کشورهای دنیا تاکید کرد و افزود: اگر کشوری بخواهد با ما دشمنی کند طبیعتاً باید در مقابلش مقاومت کرد.  رییس‌جمهور به دیدار خود با مدیران ارشد رسانه‌های امریکایی اشاره کرد و گفت: در این دیدار سندی ارایه کردم که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا رسماً اعلام می‌کند که متن سخنان جمهوری اسلامی در مجمع عمومی سازمان ملل منطقی و کاملاً منطبق با مقررات بوده است. اما امپراتوری رسانه‌ای استکبار تمام تلاش خود را به‌کار برده است تا این سخن و منطق را بد جلوه دهد. آیت‌الله رییسی با گلایه از استانداردهای دو گانه حقوق بشری در غرب گفت: در قضیه‌ای که در ایران برای دختر عزیزی پیش آمد خودم با خانواده‌اش تماس گرفتم و گفتم پیگیری می‌شود و از همین‌جا هم پیگیری می‌کنم. اما در همین غرب و انگلیس در ۲۸ هفته ۸۱ زن دچار آسیب و تعدادی فوت شدند، آیا روی این موضوع هم حساسیت هست. آیا یک اطلاعیه صادر شد؟ سال گذشته در همین امریکا ۱۱۰۰ نفر به دست پلیس کشته شدند چرا کسی برای آن اطلاعیه صادر نمی‌کند. چرا کسی سوال نمی‌کند این ۱۱۰۰ نفر چطور به دست پلیس کشته شدند.

رییس‌جمهور با یادآوری قتل خاشقچی روزنامه‌نگار عربستانی در ترکیه سوال خود را تکرار کرد که چرا امروز کسی در این باره برافروخته نمی‌شود؟ رییسی با بیان اینکه دفاع از حقوق افراد جزو ذات جمهوری اسلامی است، تصریح کرد: موضوع فوت این دختر عزیز را همانطور که به پدر این دختر خانم قول داده‌ام با جدیت پیگیری خواهیم کرد. رییس‌جمهور با تشریح وظایف سازمان قضایی نیروهای مسلح برای رسیدگی به تخلفات نیروهای نظامی تصریح کرد: اعتراض اشکالی ندارد، اما اغتشاش در هیچ جای دنیا پذیرفتنی نیست، چون امنیت مردم و جامعه را به خطر می‌اندازد. رییس‌جمهور با اشاره به بحران‌های جاری در برخی از کشورهای منطقه، راه‌حل همه آنها را شکل‌گیری گفت‌وگوهای ملی بدون دخالت خارجی دانست و اظهار داشت: ضروری است سازمان ملل نقش‌آفرینی جدی‌تری در مقابل رفتارهای یکجانبه‌گرایانه از خود نشان دهد. آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رییسی در دیدار آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل با تأکید بر اهمیت جایگاه این سازمان در نقش دادن به ملت‌ها برای حل مسائل خود و جلوگیری از دخالت بیگانگان در امور داخلی آنها، گفت: سازمان ملل باید به معنی واقعی سازمان ملت‌ها باشد نه سازمان قدرت‌ها.دکتر رییسی، جمهوری اسلامی ایران را دوست روزهای سخت برای همسایگان خود خواند و با اشاره به اقدامات انسان‌دوستانه ایران در پناه دادن به مهاجران افغانستانی و همچنین مبارزه جدی با تروریسم به عنوان خطری بزرگ برای منطقه و جهان، گفت: در مقابل، رهاورد ناتو و امریکا در منطقه ما جنگ، ویرانی، اشغالگری و کشتار بوده است. رییس‌جمهور با اشاره به بحران‌های جاری در برخی از کشورهای منطقه، راه‌حل همه آنها را شکل‌گیری گفت‌وگوهای ملی بدون دخالت خارجی دانست و افزود: ضروری است سازمان ملل نقش‌آفرینی جدی‌تری در مقابل رفتارهای یکجانبه‌گرایانه از خود نشان دهد. دکتر رییسی با تأکید بر حمایت ایران ازگفت‌وگوهای منطقه‌ای برای حل مسائل فیمابین کشورها، خطاب به دبیرکل سازمان ملل گفت: در صورت اجرای حق و عدالت از این جایگاه، نام بزرگی از شما در تاریخ این سازمان جهانی باقی خواهد ماند. در این دیدار دبیرکل سازمان ملل نیز با قدردانی از اقدامات مستمر جمهوری اسلامی ایران در پناه دادن به مهاجران افغانستانی، نقش ایران در آتش‌بس یمن، استمرار آن را ستودنی خواند و گفت: خروج امریکا از توافق هسته‌ای، اقدامی غیرسازنده و بسیار ناراحت‌کننده بود. آنتونیو گوترش ابتکار ایران در ایجاد قالبی برای گفت‌وگوهای منطقه‌ای را سازنده و مورد حمایت سازمان ملل دانست و با تأیید مواضع جمهوری اسلامی ایران در موضوع حقوق بشر گفت: حقوق بشر نباید به عنوان ابزار و دستاویز جنگ علیه کشورها به‌کارگیری شود. دبیرکل سازمان ملل با ابراز ناخرسندی از تعلیق نشدن تحریم‌ها علیه ایران با وجود کرونا، گفت: ایران دارای تمدنی قدیمی و بخش ضروری و غیرقابل انکار از جهان امروز است و ملاحظات جمهوری اسلامی مبنی بر حل مسائل یمن، عراق، سوریه، لبنان و افغانستان به دست مردم آنها متین و منطقی است.