ویژه

۱۴۰۱/۰۷/۱۹ - ۰۲:۲۳:۵۸
کد خبر: ۱۹۳۲۵۵

جهاد آبرسانی در روستاهای استان

 مرکزی، تنش آبی را التیام می‌بخشد 

آبرسانی به روستاهای بی‌بهره از آب پایدار و سالم کشور یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت و مورد تاکید ریاست محترم جمهور بود و بر همین اساس وزیر محترم نیرو با تشکیل شورایی به نام «شورای جهاد آبرسانی» کار مهم آبرسانی به 10 هزار روستا را در کشور آغاز کرد. به گزارش روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی، پروژه آبرسانی به روستاهای دارای تنش آبی در این استان تحت عنوان «جهاد آبرسانی» شامل آبرسانی به 67 روستای استان مرکزی طی هشت ماه گذشته آغازشده است. عملیات اجرایی طرح جهاد آبرسانی در قالب 7 مجتمع و آبرسانی به دو تک‌روستایی در شهرستان‌های ساوه، خمین، شازند، خنداب و کمیجان با اعتباری بالغ بر 2337 میلیارد ریال با مشارکت و همکاری شرکت آبفا استان و قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) در دست اجرا می‌باشد. منوچهر شجاعی معاون بهره‌برداری و توسعه آب در شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی در این رابطه عنوان نمود: خوشبختانه با جدیت و سرعت عمل قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) وضعیت پیشرفت فیزیکی پروژه‌های جهاد آبرسانی رضایت‌بخش می‌باشد. وی افزود: مدت زمان اجرای این پروژه‌ها طبق قرارداد 30 ماه می‌باشد و این در حالی است که با گذشت 8 ماه از آغاز اجرا، پیشرفت فیزیکی تاکنون به 47 درصد رسیده است. شجاعی در تشریح اقدامات انجام شده بیان داشت: عملیات اجرایی در همه 67 روستای هدف طرح آغاز شده و تاکنون عملیات اجرایی در 5 روستای شهرستان خمین شامل روستاهای آشیانه علیا و سفلی، ورچه، مزارع و دره شهر و دو روستای شهرستان ساوه شامل سلیجرد و باعشاهی به‌طور کامل اجرا شده و در مدار بهره‌برداری قرار گرفته است. معاون بهره‌برداری و توسعه آب در شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی همچنین افزود: برای تکمیل پروژه‌های جهاد آبرسانی در استان مرکزی، مجموعا، 18 منبع تامین آب جدید شامل چشمه و چاه در مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرند و 18 مخزن ذخیره آب مجموعا با حجم 4 هزار متر مکعب احداث می‌شود. وی افزود: احداث 6 ایستگاه پمپاژ، اجرای 76 کیلومتر خطوط انتقال آب و اصلاح و توسعه 100 کیلومتر شبکه توزیع آب از دیگر اقدامات برنامه‌ریزی شده در طرح جهاد آبرسانی می‌باشد. گفتنی است «دکتر مهدی خان احمدی» ناظر عالی پروژه‌های جهاد آبرسانی وزارت نیرو در سفر به استان مرکزی در ابتدای شهریورماه سال جاری از پروژه‌های جهاد آبرسانی در استان بازدید کردند و از روند پیشرفت فیزیکی آنها ابراز رضایت نمودند و همدلی و هماهنگی خوب دستگاه‌های مختلف را در اجرای این طرح ستودند.

مدیرعامل بنیاد برکت در بازدید  از مناطق زلزله‌زده خوی خبر داد 

بیمه حوادث تمامی خانه‌های ‌روستایی آذربایجان غربی

مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام از بیمه حوادث تمامی خانه‌های ‌روستایی آذربایجان غربی خبر داد. محمد ترکمانه در بازدید از مناطق زلزله‌زده خوی ضمن اعلام این خبر افزود: از آن‌جا که آذربایجان غربی یکی از مناطق حادثه‌خیز کشور است طی تفاهم با استانداری، تمامی خانه‌های روستایی استان تا سقف یک میلیارد ریال بیمه حوادث می‌شوند. مدیرعامل بنیاد برکت خاطرنشان کرد: نیمی از هزینه‌ بیمه منازل روستایی در استان آذربایجان غربی توسط بیمه برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) تامین می‌شود. این منازل تا سقف یک میلیارد ریال برای تعمیر و بازسازی و تامین لوازم خانگی آسیب‌دیده بیمه حوادث خواهند شد. ترکمانه از آمادگی بنیاد برکت برای بیمه خانه‌های روستایی سراسر کشور خبر داد و گفت: بیمه برکت تاکنون بیش از ۲ میلیون خانه روستایی را تحت پوشش بیمه حوادث شامل آتش‌سوزی، زلزله، انفجار، صاعقه، سیل، طغیان آب رودخانه‌ها، آتش‌فشان، توفان، تندباد، گردباد و ضایعات ناشی از آب برف و باران قرار داده است.

وی اظهار داشت: تا به امروز خانه‌های روستایی استان‌های مختلف کشور از جمله لرستان، خوزستان، خراسان شمالی، کهگیلویه و بویراحمد، کردستان کرمان، گیلان، یزد و هرمزگان از حمایت‌های بیمه‌ای بنیاد برکت برخوردار شده‌اند.

مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به ارزیابی اولیه از خسارات زلزله خوی بیان کرد: در مرحله اول، پخش اقلام امدادی، پتو و وسایل ضروری و توزیع روزانه غذای گرم توسط بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان امام در مناطق زلزله‌زده آغاز شده است. ترکمانه ادامه داد: بنیاد احسان همچنین بخش عمده لوازم خانگی آسیب دیده در جریان زلزله را تامین می‌کند و جهیزیه عروس و دامادهایی که از بین رفته است نیز به‌طور کامل جبران خواهد شد.وی با اشاره به آسیب محل نگهدای احشام در جریان زلزله خوی تایید کرد: با تفاهم‌نامه‌ای که با بسیج سازندگی صورت گرفته است، ۵۰۰ آغل تخریب شده در مناطق روستایی توسط گروه‌های جهادی ستاد اجرایی فرمان امام ساخته خواهد شد. مدیرعامل بنیاد برکت تصریح کرد: همچنین با توجه به آغاز فصل سرما در مناطق زلزله‌زده خوی، تامین وسایل گرمایشی برای یک‌هزار خانوار آسیب‌دیده با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام آغاز شده است.