آمار تولید شهریور خودروسازان
تعادل |
آمار عملکردی خودروسازان در شهریور امسال نشان میدهد در حالی که روند تولید خودروها طی ماههای اخیر روندی نزولی به خود گرفته بود، این روند در شهریور ماه جبران شد و از تولید چند ماهه اخیر فراتر رفت. خودروسازان در مجموع قریب به ۸۸ هزار دستگاه خودرو سواری تولید کرده و برای بالغ بر ۹۹ هزار دستگاه خودرو فاکتور مالی صادر کردند.بررسی نقطه به نقطه آمار تولید و فروش خودروسازان در هر ماه تا مرداد ماه، نشان میداد که خودروسازان در اکثر خودروها با تکمیل ناقصیهای گذشته خود (و اکثرا ناقصیهای سال گذشته)، بیش از آنکه تولید کنند، فروختهاند. اما در شهریور ماه این روند نزولی تولید را متوقف کرده و مجدد در مسیر افزایش تولید قرار گرفتهاند.در شهریور ماه امسال خودروسازان بزرگ داخلی ۸۸ هزار و ۵۵۶ دستگاه خودرو تولید و ۹۹ هزار و ۹۷ دستگاه خودرو فروختهاند. از سوی دیگر، در هفته گذشته با توجه به جهش نرخ ارز و عواملی همچون ایرادات وارد شده به مصوبه آزادسازی واردات، قیمتها افزایشی شدند. قیمت پژو پارس LX در این هفته با افزایش۱۳ میلیون تومانی به ۳۸۵ میلیون تومان رسید و قیمت تارا اتوماتیک هم ۵۹۵ میلیونی شد و در مرز ۶۰۰ میلیون تومان قرار گرفت.
آمار تولید خودروسازان در شهریور
طبق آمار ارایه شده از تولید و فروش ایرانخودرو و سایپا (و پارسخودرو به عنوان زیرمجموعه سایپا) در ششمین ماه از سال جاری، در مجموع این دو خودروساز ۸۸ هزار و ۵۵۶ دستگاه خودرو تولید کردهاند که نسبت به آمار تولید چند ماهه اخیر، روندی صعودی را نشان میدهد. ایران خودرو در شهریور ماه سال جاری در مجموع ۴۵ هزار و ۳۷۹ دستگاه خودرو (۴۰۳۷ دستگاه بیشتر از مرداد ماه) تولید کرده و در مقابل برای ۵۰ هزار و ۹۲۲ دستگاه خودرو (۷۷۶دستگاه بیشتر از مرداد ماه) فاکتور تجاری صادر کرده است. به تفکیک طبق آمار، ایرانخودرو ۲۴ هزار و ۹۹۴ دستگاه محصولات گروه پژو (۱۳۷۷ دستگاه کمتر از مرداد ماه) و ۸۳۵۵ دستگاه از محصولات خانواده سمند (۲۰۵۵ دستگاه بیشتر از مرداد ماه) در ششمین ماه از سال ۱۴۰۱ تولید کرده و برای ۲۵ هزار و ۹۸۹ دستگاه از انواع پژو و ۱۱ هزار و ۹۶۱ دستگاه محصولات سمند فاکتور فروش صادر کرده است.
همچنین ایرانخودرو به ترتیب ۸۲۷۸ دستگاه دنا، ۱۲۴۲دستگاه رانا و ۱۲۴۳ دستگاه تارا تولید کرده که به ترتیب برای دنا ۲۸۶۷ دستگاه، برای رانا ۴۱۵ دستگاه و برای تارا ۱۴۶ دستگاه بیشتر تولید در مرداد ماه است. ایرانخودرو در ششمین ماه از سال جاری در مقابل به ترتیب ۸۵۶۹ دستگاه دنا، ۱۴۶۰ دستگاه رانا و ۱۲۷۰ دستگاه تارا فروخته است.
این گروه خودروسازی در شهریور ماه امسال همچنین ۹۴۴ دستگاه خودرو هایما (۱۵۸ دستگاه کمتر از مرداد ماه) تولید کرده و ۱۶۷۳ دستگاه هم فاکتور کرده است. ضمن اینکه ۳۲۳ دستگاه از سایر محصولات این گروه خودروسازی در آمار تولید این ماه ثبت شده اما فروشی نداشته است. دیگر خودروساز بزرگ کشور (سایپا) نیز در ششمین ماه امسال در مجموع ۳۰ هزار و ۳۰۸ دستگاه خودرو (۵۱۹۳ دستگاه بیشتر از مردادماه) تولید کرده و در مقابل برای ۳۵ هزار و ۲۷۸ دستگاه خودرو (۷۷۸۳ دستگاه بیشتر از مردادماه) فاکتور فروش صادر کرده است. به تفکیک آمار، گروه خودروسازی سایپا در شهریور ماه امسال ۴۱۴۱ وانت پراید (سایپا ۱۵۱) تولید کرده که ۱۲۰۰ دستگاه بیش از تولید مرداد است و ۵۸۸۰ دستگاه از این محصول را تجاریسازی کرده است. همچنین ۳۰۲۳ دستگاه شاهین (۵۵۷ دستگاه بیش از مرداد) تولید کرده و ۲۸۶۱ دستگاه از آن فروخته است. در یکماهه مذکور، سایپا در مجموع ۲۳ هزار و ۱۴۴ دستگاه از محصولات خانواده X۲۰۰ (تیبا، ساینا و کوییک) که ۳۴۳۶ دستگاه بیشتر از تولید مرداد ماه این محصولات است، به تولید رساند. این خودروساز ۲۶ هزار و ۵۳۷ دستگاه از محصولات این خانواده را در این ماه تجاریسازی کرده است. همچنین شرکت پارس خودرو به عنوان زیرمجموعه گروه سایپا در ماه شهریور ۱۲ هزار و ۸۶۹ دستگاه خودرو تولید (۲۳۳۳دستگاه بیشتر از مرداد) و ۱۲ هزار و ۸۸۸ دستگاه خودرو (۱۲۲۲ دستگاه بیشتر از عرضه مردادماه) فروخته است. از تعداد خودروهای تولیدی پارسخودرو در ماه مرداد سال جاری ۶۹۹۷ دستگاه (۱۲۴۸ دستگاه بیشتر از آمار تولید آن در مرداد) مربوط به محصولات گروه Q۲۰۰بوده و در آمار فروش نیز تعداد ۷۰۲۰ دستگاه از این محصولات دیده میشود. همچنین در مدت مذکور ۵۵۹۶ دستگاه کوییک معمولی دندهای (۱۰۶۷ دستگاه بیش از مرداد) و ۲۶۷ دستگاه کوییک پلاس اتوماتیک (۸۵۲ دستگاه بیشتز از مرداد ماه) تولید شده که همه آنها فروخته شده است. پارس خودرو در شهریور ماه سال جاری پنج دستگاه برلیانس هم فاکتور کرده است اما در این ماه نیز تولید و فروش کوییک S و ساینا صفر شده است.در گزارش ارایه شده از سوی شرکت پارسخودرو، تولید ۹ بدنه پراید نیز ثبت شده است که به گفته سایپا (با توجه به ممنوعیت تولید پرایدها از سال ۱۳۹۸) بهجهت گارانتی و واردانتی خودروهای موجود در بازار تولید میشوند اما فروشی نداشته است.
رصد قیمتی بازار خودرو
حالا ببینیم نمودار قیمتی بازار خودرو در سه هفته مهرماه چگونه رقم خورده است؟ بازار خودرو که هفته گذشته علی رغم جهش نرخ ارز و اخبار منفی پیرامون برجام بدون تغییر قیمت چشمگیری فعالیت خود را به پایان برده بود، در این هفته و مطابق نظر کارشناسان پس از تثبیت شرایط موجود، افزایش قیمت را آغاز کرد. قیمت خودروها به خصوص محصولات ایران خودرو گاها افزایش بیش از ۱۰ میلیونی به ثبت رساند و باید دید آیا هفته آینده نیز وضعیت بازار مطابق این هفته خواهد بود یا همانند روزهای پایانی هفته جاری قیمتها بدون تغییر باقی میمانند.قیمت پژو۲۰۶ تیپ۲ که هفته گذشته را با ۳۰۰ میلیون تومان به پایان برد در این هفته با افزایش۵ میلیون تومانی به ۳۰۵ میلیون تومان رسید. قیمت پژو ۲۰۶ تیپ۵ هم در این هفته افزایشی بود. قیمت پژو ۲۰۶ تیپ۵ با ۱۰ میلیون تومان افزایش به ۳۷۰ میلیون تومان رسید.قیمت پژو ۲۰۷ دستی پانوراما با افزایش۱۰ میلیونی طی این هفته به ۴۱۵ میلیون تومان رسید.قیمت پژو ۴۰۵SLX با ثبت افزایش۳ میلیون تومانی به ۳۴۰ میلیون تومان رسید.قیمت پژو پارس LX که هفته گذشته ۳۷۲ میلیون تومان اعلام میشد در این هفته با افزایش۱۳ میلیون تومانی به ۳۸۵ میلیون تومان تومان رسید.
قیمت سمند EF7 تنها موردی در این هفته بود که کاهش قیمت به ثبت رساند. قیمت سمند EF7 با کاهش ۴ میلیونی در این هفته به ۳۵۰ میلیون تومان رسید.قیمت دنا اتوماتیک توربو هم با ثبت ۱۰ میلیون افزایش به ۵۲۰ میلیون تومان رسید.قیمت تارا اتوماتیک هم افزایش۱۵ میلیون تومانی به ثبت رساند. قیمت تارا اتوماتیک با این افزایش به ۵۹۵ میلیون تومان رسید.قیمت رانا پانوراما هم با ۵ میلیون تومان افزایش به ۳۴۵ میلیون تومان رسید. قیمت پراید۱۱۱ با ۲ میلیون تومان افزایش به ۲۰۴ میلیون تومان رسید. قیمت پراید۱۱۱ پس از مدتها ثبات قیمتی افزایش به ثبت رساند.قیمت ساینا هم با یک میلیون تومان افزایش همراه بود. قیمت ساینا با این افزایش جزئی به ۲۰۵ میلیون تومان رسید.قیمت کوییک معمولی همچون قیمت کوییک R با ثبت افزایشی۵ میلیون تومان معاملات این هفته را به پایان بردند. قیمت کوییک معمولی به ۲۰۵ و قیمت کوییک R به ۲۱۲ میلیون تومان رسیده است.