خبر

۱۴۰۱/۰۷/۲۵ - ۰۳:۰۶:۲۱
کد خبر: ۱۹۳۴۴۵

کاهش ۲۰ درصدی  مصرف مرغ

دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه خاطرنشان کرد: اگر مرغ کمتر از ۷۰ هزار تومان به‌فروش برسد شرایط دشواری برای تولیدکنندگان ایجاد خواهد شد  محمدرضا صدیق‌پور در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به نرخ جوجه‌ یک روزه، گفت: قیمت سویه‌های مختلف جوجه یک روزه متفاوت است و قیمت جوجه یک روزه در بازار 5 تا 14 هزار تومان شده است. وی رقم تولید جوجه یکروزه گوشتی در این ماه را بالغ بر 112 میلیون قطعه دانست و افزود: در مهرماه سال جاری میزان تولید جوجه یکروزه نسبت به سال گذشته که مرغداران ارز ترجیحی دریافت می‌کردند کمی جهش پیدا کرده است. دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه ادامه داد: مطابق با آمار مرکز پژوهش‌های مجلس بعد از افزایش نرخ مرغ گوشتی میزان مصرف حدود 20 درصد ریزش کرد از این‌رو جوجه‌ریزی نیز می‌بایست به همین نسبت تعدیل می‌شد و با ادامه این روند جذب مرغ تولیدشده در 2 ماه آینده تولیدکنندگان با چالش مواجه می‌شوند و دوباره کندی عدم جذب جوجه دور از انتظار نیست. این فعال اقتصادی با اشاره به لزوم مدیریت بازار مرغ از سوی وزارت کشاورزی، تصریح کرد: وزارت کشاورزی باید کارگروه برنامه‌ریزی تولید تشکیل و این بازار را مدیریت کند چراکه نوسان‌های قیمت و حذف گله‌های مولد در نهایت به ضرر مصرف‌کنندگان تمام خواهد شد. وی قیمت 70 هزار تومان را برای مرغ گوشتی منطقی دانست و افزود: فروش مرغ زیر این نرخ به نفع تولیدکنندگان تمام نمی‌شود و در ماه‌های گذشته که قیمت مرغ به این نرخ نرسید تمایل واحدهای پرورش مرغ گوشتی برای جوجه‌ریزی کاهش پیدا کرد از این‌رو به مدت 3 ماه جوجه میانگین قیمت جوجه یک روزه به 3 هزار تومان رسید از این‌رو تعدادی از واحدهای تولیدکننده جوجه یک روزه حذف شدند؛ اگر مرغ کمتر از 70 هزار تومان بفروش برسد شرایط دشواری برای تولیدکنندگان ایجاد خواهد شد. صدیق‌پور در پاسخ به این پرسش که قیمت 70 هزار تومان برای تولیدکنندگان با توجه به هزینه‌های تولید منطقی به‌نظر می‌رسد اما از سوی دیگر خارج از قدرت خرید مصرف‌کنندگان است در این میان تکلیف مصرف‌کنندگان چه خواهد شد؟ افزود: پیشنهاد تولیدکنندگان این بود که دولت کالابرگ پروتئین به مصرف‌کنندگان بدهد و دولت در حال فراهم کردن زیرساخت‌ها این مهم است چراکه تولیدکنندگان نیز تمایل ندارند مردم مرغ با نرخ بالا خریداری کنند. به گزارش ایلنا، مشاهدات میدانی حاکی از این مهم است که نرخ مرغ گوشتی هفته گذشته به کیلویی 76 هزار تومان رسید که با کاهش تقاضا قیمت آن با آغاز هفته، کاهشی و به کیلویی 69 هزار تومان رسیده است این در حالی است که نرخ مصوب مرغ کیلویی 59 هزار و 800 تومان شده است.

در بازار گوشت قرمز چه می‌گذرد؟

مشاهدات میدانی حاکی از آن است که قیمت هر کیلو شقه گوسفندی حدود ۲۰۰ هزار تومان است. به گزارش ایسنا، براساس مشاهدات میدانی از خرده‌فروشی‌های سطح شهر تهران، قیمت هر کیلو شقه گوسفندی ۱۷۰ تا ۱۹۸ هزار تومان، ران گوسفندی، سردست و راسته گوسفندی ۲۰۸ هزار تومان، ماهیچه ۲۸۲ هزار تومان، سردست گوساله ۲۵۲ هزار تومان، ماهیچه گوساله ۲۹۲ هزار تومان، سردست گوساله ۲۵۲ هزار تومان و ران گوساله ۲۲۰ تا ۲۶۸ هزار تومان است. گفتنی است قیمت‌های ذکر شده حدودی بوده و ممکن است در برخی مناطق بیشتر یا کمتر باشد. رسیدن قیمت هر کیلو گوشت قرمز به بالای ۲۰۰ هزار تومان در مغازه‌های شهر تهران، در حالی است که مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور می‌گوید قیمت دام زنده از اسفندماه سال گذشته نه تنها افزایشی نداشته بلکه کمتر هم شده‌ است. بنا بر گفته این فعال صنعت دامپروری، قیمت هر کیلو بره نره پروار شده ۶۸ تا ۷۱ هزار تومان است و افزایش قیمت گوشت قرمز ارتباطی به قیمت دام ندارد. پیگیری‌های ایسنا از اتحادیه گوشت گوسفندی درباره قیمت گوشت گوسفندی و نوسانات آن در بازار تا لحظه انتشار این گزارش به نتیجه نرسیده است.