اخبار

۱۴۰۱/۰۷/۲۸ - ۰۱:۵۶:۲۶
کد خبر: ۱۹۳۵۵۲

7 تا 8  میلیون شغل اینترنتی را از دست داده‌ایم

نماینده مهاباد در مجلس، با یادآوری اینکه یکی از شعارهای انتخاباتی رییس‌جمهوری «اینترنت» بود که بر اساس وعده‌ها و شعارهای تبلیغاتی، ارایه نشده اعلام کرد که بیش از 7 تا 8 میلیون شغل اینترنتی را در پی محدودیت‌های اینترنت از دست رفته است. سایت جماران گزارش داده جلال محمودزاده، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه یکی از شعارهای انتخاباتی آقای رییسی در خصوص اینترنت این بود که مردم با مشکل اینترنت مواجه نشوند، گفت: «مثالی نیز در رابطه با بازی کردن بچه‌ها زدند که در حین بازی، اینترنت دختر یا پسر بچه قطع و آن ناراحت می‌شود. حال بازی ویدیویی که هیچ، شغل‌ها تعطیل شده است. آیا نباید این روند تغییر کند؟» عضو کمیسیون کشاورزی مجلس و نماینده شهر مهاباد با تاکید بر اینکه اگر مجلس پای کار بود باید وزیر ارتباطات استیضاح می‌شد، گفت: «مسوولان باید جوابگوی کسب و کار مردم باشند؛ جلوی آزادی‌های قانونی مردم را نمی‌توان گرفت. محدودیت اینترنت باعث مشکلات بسیاری در کشور شده است، حتی در مسائل اداری فرد برای یک حواله بانکی باید ده روز برود و بیاید؛ وقت مردم بسیار اهمیت دارد.» او همچنین نسبت به مشکلات مشاغلی که وابسته به اینترنت هستند، گفت: «ما ۷ تا ۸ میلیون شغل‌های اینترنتی را در این مدت از دست داده‌ایم. در شرایطی پلتفرم‌های داخلی را به عنوان جایگزین معرفی کردند که این پلتفرم‌ها در آن حد نیستند که مشکلات مردم را حل کنند.» این نماینده مجلس با اشاره به اینکه یکی از شعارهای دیگر رییس دولت سیزدهم در باب ایجاد شغل بود که گفته شد، سالی یک میلیون شغل ایجاد می‌شود، گفت: « پس از یک سال نه تنها شغل ایجاد نشد، بلکه ۱۰ میلیون شغل هم از دست دادیم. این عملکرد خوبی برای دولت نیست و در آینده باید جوابگو باشند و این موضوع جزو عملکرد منفی دولت حساب خواهد شد. تامین زیرساخت وظیفه قانونی دولت است. محمودزاده در خصوص عملکرد دولت سیزدهم وظایف قانونی دولت را یادآوری کرد و گفت: «دولت از نظر قانونی وظیفه دارد زیر ساخت‌ها را آماده کند. مردم را با شعار، وعده وعید نمی‌توان اداره کرد و تنها در عمل می‌توان کار کرد. در بحث اشتغال رییسی قول داد در طول دوران ریاست خود برای ۴ میلیون نفر شغل ایجاد کند ولی کاملا موضوع برعکس است.» این نماینده مجلس در ادامه توضیحات خود، گفت: «در بحث فضای مجازی و همچنین رفاه، فرهنگ و تأمین نیازهای جوانان است که در قبال آن کوتاهی شده. انتظار داریم در ۳ سال باقی مانده دولت اینگونه مسائل را جبران کند.»

تراکنش‌های اینترنتی در شهریور کاهش یافت

گزارش‌ها شهریور شاپرک نشان می‌دهد در این ماه متوسط تعداد تراکنش‌های مربوط به ابزارهای پذیرش اینترنتی و متوسط مبلغ هر ابزار پذیرش اینترنتی در این ماه کاهش یافته است. به گزارش پیوست، آمارهای گزارش شهریور ۱۴۰۱ شاپرک نشان می‌دهد متوسط تراکنش هر ابزار پذیرش شاپرکی در این ماه ۴۲۰ تراکنش بوده است که این تعداد نسبت به ماه گذشته ۳.۵۳ واحد کاهش یافته است. بیشترین کاهش متوسط تعداد تراکنش‌های مربوط به ابزارهای پذیرش اینترنتی بوده است. بر این اساس در این ماه متوسط تعداد تراکنش اینترنتی ۶.۶۰ درصد کاهش پیدا کرده است و از ۳۸۹ تراکنش در مردادماه به ۳۶۳ تراکنش در شهریور رسیده است و متوسط مبلغ کارکرد هر ابزار پذیرش اینترنتی نیز نسبت به ماه گذشته ۱۷۹.۴۱میلیون ریال کاهش یافته و به هزار و ۹۸۶.۹۶ میلیون ریال رسیده است. 

براساس این آمار سه هزار و ۸۷۵ میلیون تراکنش با ارزش هفت هزار و ۲۰۶ میلیارد ریال در شبکه الکترونیکی پرداخت کارت پردازش شده است که این ارقام رشدی ۴.۲۹ درصدی در تعداد و ۶.۵۶ درصدی در ارزش ریالی را نشان می‌دهد. براساس گزارش‌ها تراکنش‌های شهریور ۱۴۰۱ نسبت به شهریور ۱۴۰۰ از نظر تعدادی ۱۲.۹۸ درصد و از نظر ریالی ۱۱.۳۵ درصد داشته است.