اخبار

۱۴۰۱/۰۸/۰۳ - ۰۱:۲۱:۲۵
کد خبر: ۱۹۳۶۹۲

بازار سهام؛ بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری

بورس‌نیوز| مهدی رضایتی کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: روند نزولی به صورت بلندمدت بر بازار سرمایه حکمفرما است و در شرایط فعلی نشانه‌ای مبنی بر افزایش در حجم معاملات دیده نمی‌شود؛ همچنین نشانه رفتاری و روانشناسی در علائم برگشتی بازار سرمایه مشاهده نمی‌شود. از گزارش‌های۶ ماهه انتظارات خوبی می‌رفت و محقق هم شد، با وجود این موضوع واکنش چندان خوبی نسبت به آن در بورس دیده نشد. با دید بنیادی یکی از کمترین  P/E‌ها چند سال گذشته در بورس رقم خورده است. از سوی دیگر اختلاف دلار نیما و آزاد زیاد است و سهام با دلار ۲۷ هزار تومانی قیمت‌گذاری می‌شود ولی نرخ ارز در دیگر بازارها با مبالغ بیشتری قیمت می‌خورد. وی افزود: از نظر بنیادی وضعیت خوشبینانه است اما ریسک‌های سیستماتیک با زمان اثرگذاری نامعلوم در بازار سهام وجود دارد. از طرفی بحث برجام هم آینده را با ابهام مواجه کرده است و این ابهام پیش‌بینی را سخت می‌کند. به نظر می‌رسد بازار سهام به کف‌های بنیادی رسیده است ولی برای رشد به عواملی بسیاری نیاز دارد، که فعلا درگیر ابهامات هستند و زمانی را برای آنها نمی‌توان مشخص کرد. این فعال بازار سرمایه درباره عوامل رشد بازار سهام چنین گفت: مهم‌ترین عامل تاثیرگذار می‌تواند شفافیت باشد، یعنی چشم‌انداز تمام متغیرها (مشخص بودن محدوده نرخ دلار، تعیین تکلیف تحریم‌ها، ریسک‌های حوزه سیاست خارجی) برای فعالان اقتصادی قابل پیش‌بینی باشد، در چنین شرایطی بازار سهام نیز می‌تواند رونق را شاهد باشد. در این بین اگر دلار از رقم ۲۷ هزار تومان جهشی را داشته باشد، ممکن است در آینده رشد قیمت سهام را تجربه کنیم اما این رشد اسمی خواهد بود و حقیقی نیست. وی ادامه داد: به نظر می‌رسد کف بنیادی بازار سهام در همین محدوده فعلی باشد اما رشد پر شتاب هم برای آن نمی‌توان متصور بود، با این وضعیت به صورت آرام رشد می‌کند تا تعیین تکلیف متغیرها به پیش می‌رود. عدد شاخص کل نیز با نزدیک ۲۰ درصد تغییر و کمک سود مجامع به یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد می‌رسد. بازار سهام با ریسک‌های موجود می‌تواند گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری باشد، مگراینکه اتفاق نادری رخ دهد که در قیمت‌ها پیش‌بینی نشده باشد. رضایتی تشریح کرد: دلیل استقبال نشدن از گروه پالایشی و پتروشیمی‌ها تصمیم سرمایه‌گذاران بر تاخیر در معامله بوده است، تا اینکه شرایط کمی روشن‌تر شود و از ابهام بازار‌ها کاسته گردد. در غیر این‌صورت با عملکرد و چشم‌انداز این گروه‌ها باید استقبال خوبی را از آنها تجربه می‌کردیم اما کم رمق بودن، رکود حاکم بر بازار سهام و نبود نقدینگی در آن از دیگر عواملی بود که منجر به این بی‌محلی شده است. با این حال این گروه‌ها به علاوه سیمان و دامپروری می‌توانند تا انتهای سال از صنایع با ظرفیت رشد باشند.

«معاملات هم فاز» ابزاری برای کاهش ریسک

ایبِنا| شرط درستی معاملات هم فاز در بازار سهام این است که تحت یک استراتژی خاص و در یک تایم فریم مشخص، برای هر سه ابزار «سهم، شاخص صنعت و شاخص کل» به‌طور همزمان یک سیگنال خرید یا فروش یکسان صادر شود. مثلاً با فرض استراتژی زیر در تایم فریم ۳۰ دقیقه، یک معامله هم فاز به‌صورت گام به گام اینچنین اجرا می‌شود:  استراتژی ورود: شکستن اولین Pivot مقاومتی پس از قرارگیری روی ابر کومو استراتژی خروج (به‌وسیله حد ضرر): از دست دادن اولین Pivot حمایتی پس از قرارگیری زیر ابر کومو. در این جا لازم است به چند قانون معاملات هم فاز اشاره شود. تعیین محدوده زمانی دقیقی که شاخص کل شرایط استراتژی ورود را برآورده کرده است. یافتن صنعتی که همزمان با شاخص کل، اجازه ورود داده است. یافتن سهمی زیرمجموعه این صنعت که به‌طور همزمان با شاخص کل و شاخص صنعت، سیگنال ورودی ارسال کرده است. خروج از سهم پس از برقراری شرایط خروج بیان شده باشد. در این رابطه اشاره به چند نکته لازم است. اول اینکه انجام معاملات هم فاز می‌تواند در تمام تایم فریم‌ها و تحت هر استراتژی کوتاه یا بلندمدت دیگری نیز اجرا شود. دوم اینکه استراتژی خروج می‌تواند به‌طور محافظه‌کارانه تابع شاخص کل و صنعت نیز قرار گیرد. در پایان باید اشاره کرد که ورود و خروج سهام تحت استراتژی شخصی صورت می‌گیرد، با اجرا این استراتژی‌ها در صنعت و شاخص کل می‌توان اطمینان بیشتری از روند آینده سهم به دست آورد.

مشکل اصلی بورس کمبود نقدینگی است

فردین آقابزرگی کارشناس بورس در خصوص افزایش سقف تراکنش‌های مالی کارگزاری‌ها گفت: گشایش‌هایی که در رابطه با نقل و انتقالات بانکی چه در حوزه بازار سرمایه چه در فضای اقتصاد کشور انجام شود راهبرد بسیار مناسبی برای تسهیلگری در این حوزه است که به جای خود قابل تقدیر دارد چرا که با هر طرح و مصوبه مثبتی بخشی از فشارهای وارده بر بورس و سهامداران کاهش می‌یابد. وی در ادامه خاطرنشان کرد: آنچه درباره بورس حائز اهمیت است اینکه امروز بزرگترین و بیشترین عاملی که بازار سرمایه و بورس را آزار می‌دهد کمبود نقدینگی است. قطع به یقین تراکنش ۵۰۰ میلیون تومانی در یک تراکنش راهگشاست اما بنده بر این باورم جنبه القای کمبود نقدینگی و ضرب‌الاجلی مبنی بر رفع این حالت را در بازار بیشتر نمایان می‌کند و به مخاطب این پیام را می‌دهد که بازار دچار کمبود نقدینگی شده است. وی در این باره بیان داشت: درست مثل وضعیتی که تشکیل اتاق‌های فکری که بورسی‌ها با وزیر اقتصاد تشکیل می‌دهند یا رییس سازمان که به مجلس می‌رود این وضعیت به نوعی نشان‌دهنده یک جریان عادی و طبیعی در بورس نیست، بلکه از یک روند غیر طبیعی و فوق‌العاده پرده بر می‌دارد. آقابزرگی گفت: این مسائل منجر به تشدید نگرانی سهام‌دار و سرمایه‌گذار در بورس و بازار سرمایه می‌شود به همین دلیل مدیریت نقدینگی در بازار سرمایه امروز ضرورت مهمی است.